Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Transporturilor a dat UNDĂ VERDE: Încep lucrările la Autostrada de Centură Bucureşti

Avatar

Publicat

in

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) a autorizat executarea lucrărilor de construire pentru Autostrada de Centură Bucureşti, sectorul de pe raza localităţii Vidra, valoarea lucrărilor autorizate fiind de 59,95 milioane lei, fără TVA, potrivit unui document transmis de minister, anunță AGERPRES.

“Lucrările proiectate sunt situate în partea de sud a municipiului Bucureşti, pe teritoriul judeţului Ilfov, respectiv unitatea administrativ teritorială a localităţii Vidra. Sectorul care face obiectul prezentei autorizaţii se defăşoară între km 69+000 şi km 70+700. (…) Valoarea lucrărilor autorizate: 59.951.232 lei, fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor (construcţii şi instalaţii), declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare, conform prevederilor legale”, se menţionează în document.

Publicitate

Citește și: Șoc total pentru Violeta Alexandru: A găsit birourile goale în timpul unei inspecții

Data de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni calculate de la data începerii efective a lucrărilor, anunţată în prealabil. Potrivit sursei citate, “obiectivul de investiţii face parte din reţeaua TEN-T”.

“Lucrările autorizate se vor executa doar pe terenul aparţinând domeniului public al statului, în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin CNAlR SA, în conformitate cu prevederile HG nr 354/2020 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ‘Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Sud km 52 + 770 – km 100 + 900’, pe raza localităţilor Glina, Cernica, Popeşti-Leordeni, Bercem, Vidra, Clinceni şi Ciorogârla din judeţul Ilfov şi raportat la Decizia de expropriere cu nr. 887/16.07.2020 pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ‘Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Sud km 52 + 770 – km 100 + 900’, pe raza localităţilor Glina, Cernica, Popeşti-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni şi Ciorogârla din judeţul Ilfov, emisă de CNAlR -SA, titulară a unui drept de concesiune”, se mai precizează în document.

Citește și: Vladimir Putin a anunțat că a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa și l-a injectat

Conform sursei citate, se vor lua toate măsurile pentru respectarea siguranţei circulaţiei, în conformitate cu normele şi legislaţia în vigoare, cu respectarea instrucţiilor specifice pe toată durata desfăşurării lucrărilor. Totodată, beneficiarul îşi asumă adoptarea tuturor măsurilor corespunzătoare în vederea menţinerii nivelului de siguranţă.

“Prezenta autorizaţie nu dă dreptul beneficiarului să ocupe abuziv terenuri ce nu-i aparţin şi care sunt necesare pentru realizarea obiectivului, beneficiarul având obligaţia de a reglementa situaţia juridică a terenurilor afectate înainte de începerea execuţiei lucrărilor conform prevederilor legale în vigoare”, se mai precizează în document.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a fost diagnosticat cu COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a anunţat, marţi, că a fost diagnosticat ca fiind infectat cu noul coronavirus, informează cotidianul Le Figaro.

“Am primit rezultat pozitiv la un test pentru depistarea coronavirusului”, a transmis, prin Twitter, Petro Poroşenko, potrivit mediafax.ro.

Publicitate

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

Fostul preşedinte al Ucrainei, în vârstă de 55 de ani, a anunţat că se va îngriji la domiciliu. Petro Poroşenko, care suferă de diabet, a fost nevoit să îşi anuleze deplasările electorale prevăzute în cadrul campaniei pentru alegerile locale din 25 octombrie.

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în Ucraina, ajungând la aproximativ 3.000 pe zi. Până în prezent, în Ucraina s-au înregistrat 204.000 de cazuri de coronavirus şi 3.627 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SCANDAL de proporții și la Prahova: PSD și aliații reclamă fraudă electorală și solicită renumărarea voturilor

Avatar

Publicat

in

De

Alegerile locale par a fi o epopee fără sfârșit. După scandalul de proporții din București, acum bubuie un scandal și la Prahova, acolo unde ”Alianța pentru Prahova” formată din PSD, Pro România și PPUSL contestă rezultatul alegerilor și arată că este o diferență între procesele verbale care au plecat din secții și ceea ce a ajuns la Autoritatea Electorală Permanentă.

Citește și: HARTA primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ – PNL obţine cele mai multe mandate, în ciuda loviturilor date de USR

Publicitate

”Alianța pentru Prahova a contestat la Biroul Electoral Județean Prahova mai multe nereguli în procesele verbale, în urma numărătorii paralele făcute. Au fost sesizate necorelări între procesele verbale din secțiile de votare și rezultatul afișat pe site-ul AEP, în mai multe secții de votare din județ.

La verificarea site-ului AEP pentru centralizarea rezultatelor votului, am constatat că, la mai multe secții de votare din județul Prahova, au fost inversate voturile între Alianța pentru Prahova și alte formațiuni politice înscrise la scrutinul de duminică.

De asemenea, am solicitat renumărarea voturilor nule, atât pentru alegerea Consiliului Județean, cât și pentru alegerea Președintelui Consiliului Județean Prahova, sesizând un număr nejustificat de mare al voturilor nule.

În cazul în care contestatiile vor fi respinse, vom recurge la instanțele de judecată.

Așteptăm cu interes răspunsul Biroului Electoral Județean, deoarece este necesară o imagine finală foarte corectă a rezultatului scrutinului din 27 septembrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend