Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Tineretului și Sportului a economisit aproape 12 milioane de lei pe programe pentru tineri

Publicat

in

Ministerul Tineretului și Sportului a economisit aproape 12 milioane de lei pe programe pentru tineri, susține Consiliul Tineretului din România. Propunerea e de a cheltui acești bani pe proiecte de voluntariat pentru cei afectați de epidemie și pe activități educaționale, potrivit Mediafax.

Consiliul Tineretului din România (CTR) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) cere Guvernului, respectiv Ministerului Tineretului și Sportului, să sprijine sectorul de tineret, afectat în ultimele două luni: „MTS are toate instrumentele necesare pentru a face acest lucru, pentru moment nefiind necesară o alocare bugetară suplimentară”.

Ministerul Tineretului și Sportului organizează anual trei concursuri naționale și/sau locale, în care finanțează proiectele organizațiilor de și pentru tineret, respectiv organizațiile studențești. Suma alocată acestora este de 8.890.000 lei. De asemenea, în contextul pandemiei COVID-19, Programul Național „Tabere Studențești” nu se va mai derula în anul 2020, fapt care va genera o economie de aproximativ 4. 500.000 lei.

CTR și ANOSR propun ca acești bani să fie redistribuiți sectorului ONGT, cu precădere pentru:

• Desfășurarea și organizarea unor proiecte de voluntariat prin care sunt sprijinite persoane vulnerabile la infectarea cu virusul SARS-CoV2 (ex. aprovizionarea cu alimente, producerea măști și alte echipamente necesare);

Citește și: Victor Ponta a RĂBUFNIT de Ziua Copilului, din cauza REFUZULUI PNL de a crește alocațiile: Orban nu alocă bani, dar bea whiskey

• Realizarea unor activități educaționale, culturale și de petrecere a timpului liber care să vizeze în mod direct dezvoltarea personală a tinerilor, dat fiind faptul că procesul educațional a fost distorsionat, dezvoltând, în unele cazuri, forme incipiente de anxietate, în contextul măsurilor din perioada stării de urgență și de alertă;

• Acordarea de granturi către organizațiile de și pentru tineret care demonstrează că veniturile lor au fost afectate în mod semnificativ (ex. peste 30%), în vederea acoperirii costurilor administrative (chirie, servicii funcționare, angajați permanenți etc.) Schimbările sociale generate de această perioadă vor avea un impact în dezvoltarea organizațională a acestor structuri, fapt pentru care este importantă sprijinirea lor;

• Finanțarea investițiilor în infrastructura IT care să accelereze digitalizarea în sectorul de tineret;

• Proiecte care implementează activități de reîntoarcere la normalitate: concerte care respectă normele și lucrează cu artiști independenți, spectacole de teatru în aer liber etc. – prioritar sectorul independent tânăr, orice altă formă de activitate culturală și/sau educațională care poate fi desfășurată în aer liber (ex. dezbateri, prelegeri, proiecții de filme documentare, intervenție comunitară etc.;

• Alternative de petrecere a timpului liber și de mobilitate între orașe (ex: micro-festivaluri, cu un număr de participanți în conformitate cu prevederile legale);

• Rezidențe de tineret, stagii de voluntariat, job shadowing.

„Cei 11.890.000 lei reprezintă o sumă mai mult decât modestă, având în vedere subfinanțarea cronică a sectorului de tineret. Guvernul României și Ministerul Tineretului și Sportului au, însă, posibilitatea de a sprijini, fără nicio alocare bugetară suplimentară, organizațiile care contribuie cel mai mult la îmbunătățirea calității vieții tinerilor din România. Acest instrument, aflat la dispoziția MTS, este unul bine cunoscut, fiind aplicat anual. Adaptarea lui la situația din prezent presupune modificări legislative minimale. Înțelegem prioritățile și dificultățile generate de contextul pandemiei COVID-19, însă neglijarea viitorului tinerilor români nu poate să nu producă consecințe nefericite”, arată Consiliul Tineretului din România și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

În același timp, tinerii propun introducerea termenului dar și a mecanismelor necesare granturilor operaționale (care să asigure funcționarea de bază/existența ONG-urilor), includerea printre cheltuielile eligibile a cotizațiilor în cadrul structurilor de/pentru tineret din care ONGT/ONGS-urile fac parte (sunt cheltuieli eligibile conform HG al MTS) și crearea unui mecanism similar sectorului privat (IMM Invest) – similar la nivel de principiu (sprijin oferit sectorului) însă nu la nivel de implementare.

De asemenea, tinerii cer amânarea contribuțiilor fiscale către stat pentru personalul angajat cu o perioadă de minim trei luni, începând cu 15.06.2020, acoperirea de către de stat a impozitelor pe salarii pentru angajații ale căror contracte nu au fost suspendate pe perioada stării de urgență și a stării de alertă și scutirea de la plata impozitului pe salariu pentru angajații ONG-urilor care își plătesc taxele la timp până la finalul anului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Începe NEBUNIA – USR depune plângere penală împotriva lui Robert Negoiță

Publicat

in

De

Candidata Alianței USR PLUS la Primăria Sectorului 3, Ana Ciceală, a declarat că a depus o plângere penală împotriva primarului în funcție Robert Negoiţă şi a Primăriei în legătură cu staţia de sortare din zona Căţelu.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

„Din cauza acestui abuz, câteva mii de oameni suferă în prezent. Cei din Căţelu au de-a face cu poluarea, cu mirosuri pestilenţiale, cu zgomot şi cu foarte multă toxicitate la toate nivelurile. Am depus această plângere după ce am epuizat toate celelalte căi legale prin care am încercat să sesizez situaţia. Am făcut sesizări la Garda de Mediu şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului în ultimele luni şi răspunsuri de la aceste instituţii au venit sub forma unor dispoziţii prin care s-a dispus să fie suspendate lucrările la acea staţie de sortare fără avize. Cu toate acestea, primăria condusă de Robert Negoiţă persistă în nelegalitatea din acea zonă“, a declarat Ana Ciceală.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Viorel Cataramă, adept al imunizării de grup, SE DEZLĂNȚUIE și l-a luat la țintă pe Cioloș: ‘Dictatura politico-medicală începe să tremure!’

Publicat

in

De

Viorel Cataramă, liderul Dreptei Liberale, le răspunde celor care cer limitarea libertăţilor individuale „în numele sănătăţii populaţiei”. El îi dă o replică şi lui Dacian Cioloş care l-a nominalizat şi l-a pus în rând cu Cheloo de la Paraziţii şi cu parlamentarii PSD care fac scandal în fast-food, anunță MEDIAFAX.

Viorel Cataramă, liderul Dreptei Liberale, spune despre Dacian Cioloş că e „scos la înaintare” de cei care vor să reintroducă starea de urgenţă, după ce liderul PLUS l-a nominalizat alături de Cheloo de la Paraziţii şi parlamentarii PSD care fac scandal prin fast-food-uri.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

„În faţa evidenţei, dictatura politico-medicală începe să tremure! Dictatorii n-au fost niciodată oameni curajoşi, s-au impus prin teroare, iar acum nu mai au bani să întreţină frica! Tot mai mulţi români refuză să-i mai creadă, lumea vrea NORMALITATE, iar până la 3 noiembrie mai sunt aproape 4 luni. Ar vrea să ne ia libertăţile, să reintroducă starea de urgenţă, să ne pulverizeze suveranitatea, doar ca să arate viitorului guvern mondial cât sunt ei de capabili! Dar nimeni nu-i mai finanţează şi, atunci, merg pe coarda sensibilă: scot la înaintare politicieni, formatori de opinie sau jurnalişti miluiţi, elemente infestate din societatea civilă care, la unison, se vaită: ‘Viorel Cataramă, Cheloo de la Paraziţii şi parlamentarii PSD nu pot da lecţii despre reguli sanitare’ (comunistul Dacian Ciolos), ‘PSD blochează în Parlament legea izolării şi carantinării’ (Ion M. Ioniţă), ‘lumea e legată de globalizare prin mii de fire’ (Alina Mungiu-Pippidi) şi exemplele ar putea continua la nesfârşit…”, spune Cataramă.

Potrivit acestuia, „fricosul de origine palestiniană, nici nu vreau sa-i dau numele, acuză mari medici români care au curajul să-l dezaprobe, că nu sunt competenţi în domeniul bolilor infecţioase; competenţi sunt numai el, Tătaru, Cercel, Rafila, Musta şi, ca rezervă, Marinescu. Adică aripa medicală a dictaturii”, a fost răspunsul lui Cataramă.

Dacian Cioloş, liderul PLUS, a cerut, miercuri, guvernului să se mobilizeze pentru a stopa răspândirea pandemiei şi „să termine cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde şi medicii sunt în dificultate, nu e momentul pentru glume şi conspiraţii”.

„Cheloo de la Paraziţii, Viorel Cataramă şi parlamentarii PSD care fac scandal prin şaormerii nu sunt exemple demne de urmat şi nu pot da lecţii despre reguli sanitare”, a scris liderul PLUS într-o postare.

Caratamă, care a încercat să se infecteze cu coronavirus pentru a demonstra că virusul nu este letal, este susţinătorul metodei imunizării de grup. El susţine afirmaţia preşedintelui Colegiului Medicilor care a spus că au murit cu 20% mai mulţi români din cauza altor boli, pentru că spitalele au fost blocate.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

„Ţările care susţin statul națiune şi apară suveranitatea au ales să lupte cu virusul; dau două exemple: Suedia şi Belarus, care au optat pentru metoda imunizării de grup. Să vedem ce rezultate au obţinut în 3 luni (până pe 05.06.20):

1. Suedia. Populaţie 10,23 MI, 4.562 persoane decedate, procent 0,049%.

2. Belarus. Populaţie 9,48 MI, 253 persoane decedate, procent 0,0027%

Să luăm procentul mai mare (Suedia); dacă România (cu o populaţie de 19,41MI, inclusiv toata Diaspora!) ar fi urmat metoda imunizării de grup, ar fi avut 8.655 persoane decedate de Covid, faţă de 1.299 cât a înregistrat prin metoda izolării. Dar, în ţara noastră, ca urmare a carantinării (lockdown), în 3 luni, au murit cu 20% mai mulţi oameni comparativ cu anii trecuţi. Asta o spune Colegiul Medicilor, cea mai înaltă autoritate medicală din România. Asta înseamnă că, în aceeași perioadă, în ţara noastră au murit, din cauza izolării 12.500 români nevinovaţi (nonCovid). Dacă adăugăm şi pe cei 1.299 morţi de Covid, rezultă 13.799 morţi ca urmare a carantinării, faţă de 8.655 persoane decedate dacă am fi aplicat metoda imunizării de grup (vă daţi seama care ar fi rezultatul dacă am elimina din calcul Diaspora)!”, a transmis Cataramă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend