Conecteaza-te cu noi

Administratie

Ministerul se spală pe mâini şi redă Câmpulungului „Ruina Palatul Culturii”

Avatar

Publicat

in

Proiectul „Lucrări de consolidare, restaurare şi punere în valoare a Palatului Culturii Tudor Muşatescu din Câmpulung Muscel”, lucrări contractate şi coordonate de ONMI (Oficiul National al Monumentelor Istorice), actual INP (Institutul Naţional al Patrimoniului), în anul 2003, au rămas undeva în pom şi pomul este în aer de mai bine de 12 ani.
În 2003, Primăria Câmpulung a predat Casa de Cultură Tudor Muşatescu pentru a fi aşa zis modernizată, însă a ajuns cum necum pe mâna de lucru a firmei lui Vasile Turcu (fostul acţionar de la Dinamo) – Romconstruct Holding Grup. După câteva luni de spoială, şi după ce au fost înghiţite sume considerabile de bani, Casa de Cultură a ajuns ruina Palatului Culturii câmpulungene, o clădire de patrimoniu spoită la faţă şi gata să cadă în zonele laterale şi curtea interioară. casa de cultura tudor musatescu in dos (1)
La început de an 2015, primăria Câmpulung a primit din partea Ministerului Culturii, prin INP, o adresă (nr. 300 din 21.01.2015) prin care se anunţa că Ministerul nu mai poate asigura finanţarea necesară continuării lucrărilor la „Palatul Culturii” şi ar fi cazul ca primăria Câmpulung să preia şantierul. Propunerea va fi pusă cât de curând în atenţia consilierilor locali câmpulungeni pentru a se vedea dacă ruina, cu faţa de păpuşă, şi gata să se dărâme, va reajunge la proprietar (primăria Câmpulung) pentru a fi reabilitată, restaurată şi pusă în valoare cu bani de la bugetul local, sau cu ceva mai mult noroc cu bani proveniţi din alte surse de finanţare.
Cum necum, viceprimarul Liviu Ţâroiu va trebui, cu acordul sau fără acordul Consiliului Local, în cele din urmă să semneze procesul verbal de predare – primire a Casei de Cultură Tudor Muşatescu împreună cu un inventar la lucrărilor executate până în prezent.
Şi aşa se mai acoperă un dosar penal, iar primăria Câmpulung se trezeşte pe cap cu o ruină ce trebuie să înghită sume astronomice pentru a fi redată uzului culturii câmpulungene.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM! Incendiu la Cicănești, Argeș

Avatar

Publicat

in

De

In urma cu putin timp, un apel la 112 a anuntat ca un incendiu a izbucnir in comuna Cicănești din județul Argeș. Potrivit primelor informații, flăcările au cuprins bucătăria unei case din comună.
ILa fața locului intervin pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Petrecere privată oprită de jandarmi la un restaurant din Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Jandarmii argeșeni au continuat seria verificărilor care au vizat respectarea regulilor sanitare impuse pentru protecția cetățenilor alături de polițiști și celelalte instituții abilitate, în urma cărora au aplicat peste 20 de sancțiuni în valoare de 8500 de lei.

În cursul nopții trecute, jandarmii argeșeni au depistat, în municipiul Pitești, un restaurant în interiorul căruia avea loc o petrecere privată la care participau 20 de persoane. Pentru această faptă administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei iar petrecerea a fost întreruptă.

Jandarmii care asigurau măsuri de ordine publică la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Argeș au depistat un bărbat din comuna Bascov care se prezentase pentru obținerea pașaportului în timp ce figura în carantină la domiciliu ca urmare a sosirii sale din Marea Britanie în data de 14 ianuarie, a.c.. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar situația a fost comunicată D.S.P. Argeș pentru impunerea măsurilor suplimentare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend