Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Sănătăţii din Olanda va trage la sorți producătorii de canabis pentru coffeeshop-uri

Avatar

Publicat

in

Ministerul olandez al Sănătăţii urmează să selecţioneze joi prin tragere la sorţi zece viitori producători de canabis, în vederea unei dezincriminări a producţiei acestui drog, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Treizeci şi nouă de candidaţi participă la această tragere la sorţi.

“Cei zece aspiranţi cultivatori de canabis traşi la sorţi vor fi supuşi unei anchete de integritate”, a precizat Ministerul Sănătăţii Publice, Bunăstării şi Sporturilor din Ţările de Jos, într-un comunicat publicat vinerea trecută. “Dacă procesul se va derula fără probleme şi nu va exista nicio obiecţie, producătorii vor putea fi desemnaţi oficial la sfârşitul lui februarie 2021”.

Ţările de Jos numără 570 de coffeeshop-uri, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii Publice. Din anii 1970, guvernul olandez tolerează aceste locaţii care vând canabis consumatorilor. În schimb, producţia de canabis şi aprovizionarea cu acesta sunt ilegale.

Citește și: Magnatul hongkonghez Jimmy Lai, plasat în detenție provizorie în cadrul unei anchete pentru fraudă

Guvernul olandez vrea să studieze consecinţele dezincriminării producţiei. “Obiectivul acestui experiment este de a observa dacă şi în ce mod cultivatorii pot aproviziona legal coffeeshop-urile cu cânepă sau haşiş, a căror calitate va fi controlată”, a explicat ministerul.

Între 1 şi 28 iulie, producătorii aspiranţi au putut să depună o cerere de participare la acest experiment. Ei au trebuit să detalieze motivaţiile lor şi modul în care ei îşi gândesc afacerea: localizarea, normele de securitate şi calitatea canabisului cultivat.

Din 147 de cereri iniţiale, au fost admişi 39 de candidaţi. Dintre aceştia, zece producători vor fi selecţionaţi printr-o tragere la sorţi a cărei oră de desfăşurare nu a fost comunicată. Ministerul Justiţiei va trebui apoi să ancheteze cu privire la integritatea lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

DECIZIE radicală la UMF Cluj: Studenții care refuză vaccinul NU intră în spitale!

Avatar

Publicat

in

De

Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj (UMF Cluj), a declarat că studenții care refuză vaccinul nu vor intra în spitale, pentru a nu risca infectarea pacienților.

Vezi și: Autorităţile din Norvegia, în ALERTĂ: Vaccinul anti-COVID, considerat prea periculos pentru bătrâni, după 29 de decese suspecte

„Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții. Oricum avem un procent semnificativ de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”, spune rectorul UMF pentru G4Media.ro.

La UMF Cluj s-au vaccinat deja aproape 90% dintre studenți.

”La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la specializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webminar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare. Medicii nu au rețineri în Cluj, în general, nici în spitale. Există anumite rețineri în cadrul personalului mediu, auxiliar, dar medicii știu importanța vaccinului. Ei trebuie să dea un exemplu și o fac. Eu cred că va crește rata de vaccinare și în România, odată ce se deschid centrele de săptămâna viitoare. Cei neîncrezători, cei care așteaptă., așteaptă să vadă cum reacționează ceilalți la vaccin. Vor vedea că nu se întâmplă nimic ieșit din comun, că e o procedură simplă și cred că vor face vaccinul”, a spus Buzoianu.

Ea a mai precizat că procesul de vaccinare continuă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Glume după vaccinarea regelui Suediei: ‘Close, but not Klaus enough’

Avatar

Publicat

in

De

Ambasada Suediei a postat o imagine cu regele Carl Gustaf vaccinându-se anti-COVID, iar mare parte dintre comentariile la postare fac referire la imaginea preşedintelui Klaus Iohannis într-o ipostază similară, imagine care vineri, când preşedintele s-a vaccinat, a devenit virală, notează news.ro.

Imaginea îl prezintă pe suveranul suedez, în cămaşă şi cu cravată, cu mâneca ridicată, chiar în momentul în care este vaccinat.

”Mă aşteptam ca suedezii să primească seringa dezasamblată şi substanţele componente ale vaccinului ambalate separat şi să se descurce singuri”, comentează un utilizator, făcând aluzie la modul în care sunt livrate produsele companiei suedeze de mobilier IKEA.

Citește și: REVOLTĂ la IPJ Timiș – Subalternii șefului care a DEMISIONAT pentru că a amenințat un angajat cer REVENIREA acestuia pe funcție: E un PROFESIONIST

”Not exactly the biceps we were looking for”, ”Close, but not Klaus enough”, ”Mai are de lucrat la braţe!”, ”Cu scuzele de rigoare dar regele mai are de lucrat pana sa il ajunga pe Klaus”, ”Cand esti (vi) king porti camasa la vaccinare. Desi neamtu’ nostru ne-a trimis, ieri, si la vaccinare, si la sala”, ”N-are brandul de ţară al lui Iohannis. Dar ne place si de Gustaf asa cum e”, sunt câteva dintre comentarii.

”Si-a facut programare pe platforma vineri la 15?”, este un alt comentariu care ironizează sincopele de funcţionare ale platformei destinate înregistrării pentru vaccinare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend