Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Mediului promite 500 milioane de lei pentru piste de biciclete care să lege satele între ele ori zona urbană cu satele invecinate

Publicat

in

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat joi că în luna decembrie din acest an va fi lansat un program de finanțare pentru administrațiile locale (UAT-uri) pentru crearea de piste de biciclete. “Scopul nostru este să finanțăm proiecte mature, care sunt în stadiul de fezabilitate de exemplu. Vom putea finanța inclusiv proiecte care leagă două sate sau leagă zona urbană de satele invecinate”, a spus ministrul.

  • “Eu cred sincer că mobilitatea urbană și mobilitatea intralocalități trebuie susținută și trebuie să construim infrastructură pentru a oferi o alternativă cetățenilor. AFM are oarece experiență în acest domeniu. Din pacate sunt relativ puține proiecte din partea orașelor mari, acolo unde problemele sunt într-adevăr serioase în privința poluării aerului, dar orașele mici și comunitățile rurale deja proiectează, pregătesc piste de biciclete care vor lega comunități și care vor oferi alternativă de mobilitate la cea cu mașină.
  • Aici scopul nostru este să finanțăm proiecte mature, care sunt în stadiul de fezabilitate de exemplu. Vom putea finanța inclusiv proiecte care leagă două sate sau leagă zona urbană de satele invecinate, zonele metropolitane cum se numesc acum. Important este ca terenul pe care se face construcția să fie în administrarea acelei entități care solicită finanțarea.
  • Vom deschide programul pentru UAT-uri (administrațiile locale). Putem spune că este un program test pentru că în PNRR vom avea o finanțare semnificativ mai mare la Ministerul Dezvoltării în acest sens și vrem să vedem cum se desfășoară implementarea acestor proiecte, avem bugetul asigurat și vom lansa în decembrie acest program.”, a declarat joi Tanczos Barna, ministrul Mediului.

La solicitarea HotNews.ro de a preciza care este bugetul acestui program anunțat de Tanczos Barna pentru crearea de piste de biciclete, Lorand Fulop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a spus că este vorba de un program de 500 milioane de lei care va fi suportat din bugetul AFM.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Primul caz de Flurona, înregistrat în Moldova: Pacientul are doar 5 ani

Publicat

in

De

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de „Flurona” – termenul folosit de autoritățile israeliene pentru a descrie infecția simultană sau co infecție cu gripă și COVID-19.

Este vorba despre un copil, în vârstă de 5 ani, care a fost confirmat la COVID-19, dar și la gripa sezonieră, transmite Replicamedia.md.

„Marți, a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare și primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil – și gripă, și COVID”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale privind situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

De menționat că, la începutul lunii ianuarie a acestui an, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” – infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Israelul a raportat primul caz de „Flurona”, infectarea simultană cu SARS-CoV-2 şi virusul gripei sezoniere

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Florin Cîțu CERE ANCHETĂ în cazul Huawei – Câciu: E decizia instituțiilor statului

Publicat

in

De

Președintele PNL Florin Cîțu cere organelor competente să deschidă o anchetă în cazul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, care este acuzat că ar fi făcut lobby pentru Huawei, companie aflată pe lista neagră  a SUA și a partenerilor strategici din cauza acuzațiilor de spionaj.

“Eu, când eram premier, am procedat altfel, și nu am permis un astfel de lobby. Eu aș fi văzut lucrurile altfel. E o decizie a instituțiilor statului să vadă dacă lucrurile stau altfel”, a declarat Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend