Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul francez de Externe denunţă violenţele ‘inacceptabile’ împotriva jurnaliştilor

Publicat

in

Parisul a calificat luni ca inacceptabile violenţele poliţiei a căror ţintă au fost jurnaliştii în cursul manifestaţiilor împotriva preşedintelui tunisian Kais Saied care au avut loc vineri, notează AFP.

„Mai mulţi jurnalişti, în special corespondenţi ai presei franceze şi internaţionale, au fost victime ale violenţelor în timp ce acopereau manifestaţiile care au avut loc la Tunis pe 14 ianuarie 2022. Acest lucru nu este acceptabil”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe într-un comunicat.

„Franţa subliniază ataşamentul său faţă de libertatea de informare şi libertatea presei, în Tunisia, ca peste tot în lume”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.ro.

În scene de o violenţă care nu a mai fost văzută în capitală de 10 ani, poliţia a acţionat pentru a-i împrăştia pe manifestanţi cu ajutorul tunurilor cu apă şi gazelor lacrimogene şi a făcut zeci de arestări în forţă.

Sindicatul naţional al jurnaliştilor tunisieni (SNJT) a deplâns mai mult de 20 de agresiuni ale poliţiei împotriva jurnaliştilor, „ţintiţi în timp ce aceştia purtau vestele distinctive şi şi-au raportat statutul de jurnalişti”.

Corespondentul cotidianului francez Liberation, Jeune Afrique şi RFI a fost brutalizat de poliţie şi împiedicat să acopere această manifestaţie, au denunţat Liberation, RFI şi Asociaţia corespondenţilor străini din Africa de Nord (NAFCC).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Concluziile premierului Ciucă după evaluarea Fitch: ‘Economiștii confirmă soluțiile guvernării noastre și importanța stabilității politice”

Publicat

in

Decizia Agenției de rating Fitch reprezintă și un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale și susținerea oportunităților de dezvoltare ale României, transmite sâmbătă premierul Nicolae Ciucă.

„Vești bune pentru economia României! Agenția de rating Fitch a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătățire a ratingului României???????? și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă.

Citeste mai mult

NATIONAL

CS Mioveni a bătut-o pe Progresul Spartac, din Liga a II-a, scor 2-0, într-un amical

Publicat

in

CS Mioveni a învins formaţia de eşalon secund Progresul Spartac cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă, într-o partidă de pregătire desfăşurată pe Stadionul Orăşenesc din Mioveni.

Echipa antrenată de Nicolae Dică s-a impus prin golurile marcate de Liviu Antal (60) şi Andrei Militaru (90), potrivit paginii de Facebook a ”lanternei roşii” din Superligă, scrie agerpres.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend