Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,05 miliarde lei de la bănci

Avatar

Publicat

in

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni cu valoarea nominală de 700 milioane lei, scadentă în 2025, şi a împrumutat joi 1,05 miliarde lei de la bănci la o dobândă anuală de 3,22%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari, scrie mediafax.ro.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Volumul total al cererii a fost de 1,22 miliarde lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 990 milioane lei şi 120 milioane lei în contul clienţilor. Ofertele necompetitive au fost de 114 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 3,65%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,22%.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Din valoarea nominală adjudecată, suma acoperită de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 819 milioane lei, iar în contul clienţilor la 120 milioane lei.

Ofertele necompetitive au fost de 114 mil. lei.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Ludovic Orban îi pune la punct pe cei din USR: ‘Să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL, să se concentreze pe bătălia cu PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi, la Giurgiu, că nu sunt justificate reproşurile adresate liberalilor cu privire la contextul numirii lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, el transmiţându-le reprezentanţilor USR să să concentreze “pe bătălia cu PSD”.

“Consumă prea multă energie, adversarul nostru este PSD, cu toate relele pe care le aduce pentru România. Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile, să învingem PSD şi să scoatem PSD de la butoane. (…) Cred că am demonstrat că putem colabora, am câştigat împreună alegerile pentru Bucureşti, am câştigat împreună, de exemplu, la Vrancea (…) Îi sfătuiesc pe mai tinerii mei colegi să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL, să se concentreze pe bătălia cu PSD”, a afirmat Orban.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

În opinia liderului liberal, nu există un “scandal” între PNL şi USR, adevărata problemă fiind promovarea lui Florin Iordache în această funcţie de către PSD.

“Nu este niciun scandal, atât noi cât şi USR am atacat alegerea lui Florin Iordache. Scandalul în sine este că o majoritate controlată de PSD şi de aliaţi a putut să ia o astfel de decizie ineptă de a pune în fruntea Consiliului Legislativ un personaj atât de rău famat şi de dubios precum Florin Iordache. Ăsta este lucrul cel mai grav care s-a întâmplat în Parlament. În rest, nu vreau să răspund unor comentarii care mi se par deplasate”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Daniela Șerban și-a înregistrat azi candidatura independentă în București pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Avatar

Publicat

in

De

Antreprenoarea Daniela Șerban, expertă în finanțe, a depus astăzi peste 10 mii de semnături și va candida în București în competiția electorală pentru Camera Deputaților ca independent.

”Am reușit într-o săptămână să strângem peste 10.000 de semnături din cadrul comunităților celor care așteaptă ceva nou de la clasa politică românească. Peste 10.000 de oameni și-au exprimat susținerea pentru mine, candidatul independent care va munci zi și noapte pentru a stopa aceste crize cu care ne confruntăm și pentru a aduce plus valoare comunităților. Sunt onorată, vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut. Munca cea mai grea de aici începe – campania electorală. Însă, sunt foarte încrezătoare și optimistă că voi primi sprijinul tuturor antreprenorilor și oamenilor de afaceri care înțeleg că au nevoie de un reprezentant în Camera Deputaților. Ca femeie, ca mamă și cetățean nu pot accepta un viitor gri pentru copiii mei. De aceea, mă voi lupta cu toate forțele pentru a te reprezenta pe tine în Parlamentul României.”, a declarat Șerban.

Șerban candidează sub motto “DS: Dezvoltare cu Suflet” și hashtagul #iesimdincriza. Ea a menționat faptul că motivul care a determinat-o să candideze ca și independent este lipsa din arena politică actuală a unui mesaj concret, corect și coerent cu privire la soluțiile la crizele prezente și viitoare.

“Este șocant faptul că în momentul de fapt trăim fără claritate, fără curaj și fără consecințe: aflăm că sunt două cifre de îmbolnăviri diferite, că totul se amână pe după alegeri ca măsuri de sprijin pentru oameni și afaceri, că poți face ce vrei la guvernare sau în opoziția parlamentară și nu pățești nimic. Ca femeie, mama și cetățean nu pot accepta un viitor gri pentru copiii mei. Am decis să mă implic, sunt hotărâtă să acționez, să ajut, să ajustez tot ce e nevoie”, a declarat Daniela Șerban. În viziunea ei, “avem nevoie în perioada următoare de minți clare, de oameni cu suflet și capacitatea de a lua decizii pentru a ne scoate corect, nu călcați în picioare, din criză”.

Citește și: Un om de afaceri de top lansează acuzații grave împotriva unui candidat USR-PLUS: ‘A fost angajatul meu. Se uita la filme intezise minorilor’

Daniela Șerban, profesionist recunoscut din sistemul financiar-investițional din România, a activat anterior în plan național în cadrul PLUS, ca trezorier și fundraiser al Alianței USR PLUS în campania de alegeri locale, calitate prin care a determinat capitalizarea cu reușită a proiectului, acesta devenind un reper de transparență în politică românească.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend