Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Educației, anunț de ultimă oră: Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat

Publicat

in

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Ministerul a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 – 2022).
Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

În etape anterioare au fost admişi: 10.710 elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 1.449 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă; 706 în învăţământul special.

Alţi 10.086 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Victor Ciutacu, în fața lui Marcel Ciolacu: ‘Pe românește, s-au pișat pe ei, ăia de la 112! Și pe Coarnă, și pe Șoșoacă. Derbedeii ăștia de la 112’

Publicat

in

De

Victor Ciutacu și-a pierdut cumpătul, marți seara, în direct la România TV, în emisiunea în care Marcel Ciolacu era invitat! Ciutacu a relatat cazul deputatul PSD Dumitru Coarnă și al senatoarei Diana Șoșoacă. Cei doi parlamentari au sunat la 112 în ziua Congresului PNL peste 5.000 de persoane nu au respectat legile și normele sanitare.

”S-au filmat când au sunat la 112. Pe românește, s-au pișat pe ei, ăia de la 112! Și pe Coarnă, și pe Șoșoacă. Ne mirăm că amărât aia de Alexandra Măceșanu a murit cu zile arsă de ăla de la Caracal, dacă derbedeii ăștia de la 112 cu niște vârfuri ale clasei politice.”, a spus nervos Victor Ciutacu, la România TV.

Citește și: VIDEO Marcel Ciolacu, după ce Ludovic Orban a acuzat că Klaus Iohannis a încălcat Constituția: ‘Să inițieze o suspendare. Dacă o inițiază, mergem la suspendare’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Denise Rifai îl liniștește pe Cîțu: ‘Moțiunea de cenzură nu va trece. PSD va juca deștept’

Publicat

in

De

Jurnalista Denise Rifai se declară convinsă că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu va trece de parlament, pentru că PSD nu are niciun interes să intre la guvernare, ci are ca țintă câștigarea tuturor alegerilor din 2024.

„Relax. Motiunea de cenzura Nu va trece. Romania are Premier si Pnl are Presedinte!

Niciun partid politic Responsabil nu va arunca Romania in haos in acest context pandemic marcat si de aceasta sarabanda a scumpirilor! In plus, PSD nu are niciun motiv sa isi doreasca sa intre la guvernare acum! Psd are interesul sa castige alegerile in 2024! Daca ar intra la guvernare pana atunci, vor pierde alegerile.

Psd va juca destept pentru ca au interesul sa castige tot in 2024!”, scrie Denise Rifai pe Facebook.

Birourile Permanente Reunite au decis marți că moțiunea PSD va ajunge la vot pe 5 octombrie. Copreședintele AUR George Simion a anuțat că parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură a PSD. De asemenea, liderii USR PLUS au precizat că vor vota oricare dintre moțiunile de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Cele trei partide au un număr de 284 de mandate din totatul de 465 din Parlament.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend