Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Construcţiilor: Israelul va construi 1.355 de noi locuinţe pentru colonişti evrei în Cisiordania

Publicat

in

Israelul va construi 1.355 de noi locuinţe pentru colonişti evrei în Cisiordania, a anunţat duminică Ministerul Construcţiilor într-un comunicat, citat de AFP.

“Oferte pentru construirea a 1.355 de locuinţe în localităţi din Cisiordania au fost publicate la indicaţia ministrului construcţiilor, Zeev Elkin”, afirmă documentul.

Aceste noi locuinţe se adaugă celor anunţate în august de autorităţi, adică peste 2.000 care urmează să obţină în această săptămână aprobarea definitivă din partea Ministerului Apărării.

“Consolidarea prezenţei evreieşti în Cisiordania este esenţială în viziunea sionistă”, a declarat Elkin, membru al partidului de dreapta Noua Speranţă.

Aceste noi locuinţe urmează să fie construite în şapte colonii evreieşti, în special 729 la Ariel (nordul Cisiordaniei), 346 la Beit-El (în apropiere de Ramallah) şi 102 la Elkana (nord-vestul Cisiordaniei), potrivit comunicatului.

Circa 475.000 de colonişti evrei locuiesc în Cisiordania, unde trăiesc de asemenea 2,8 milioane de palestinieni.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei şi a Ierusalimului de Est anexat, ilegală potrivit dreptului internaţional, a continuat sub toate guvernele israeliene din 1967, potrivit Agerpres.ro.

Procesul s-a accelerat în ultimii ani sub impulsul fostului premier israelian Benjamin Netanyahu. Succesorul său în funcţie Naftali Bennett se află de la mijlocul lunii iunie la conducerea unei coaliţii eterogene, de la dreapta radicală la partide de stânga.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland a câştigat proba de urmărire, la Ostersund (Suedia)

Publicat

in

De

Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland a câştigat sâmbătă proba feminină de urmărire (10 km) din cadrul Cupei Mondiale la biatlon, care a avut loc în Suedia, la Ostersund, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Norvegianca a fost cronometrată în 32 min 20:6 sec, fiind urmată de franţuzoaicele Anais Bescond (+4,6 sec) şi Anais Chevalier-Bouchet (+7).

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ – A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept…

În clasamentul general, lider este austriaca Lisa Theresa Hauser, cu 177 puncte, urmată de Roeiseland, cu 168 puncte şi belarusa Dzinara Alimbekava, cu 160 puncte.

Sâmbătă seara va avea loc proba masculină de ştafetă (4×7,5 km), iar duminică ştafeta feminin.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță investiții impresionante! 73 de miliarde de euro pentru următorii 10 ani

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță un plan de investiții impresionant pentru următorii 10 ani.

Potrivit lui Grindeanu, în următorii 10 ani se vor investi 73 de miliarde de euro.

În următorii 10 ani vorbim de un plan investiţional pe transporturi, pe toate tipurile de transporturi, de 73 de miliarde de euro. Este absolut necesar ca România să facă un salt în dezvoltarea sa, şi acest lucru se poate cel mai bine prin dezvoltarea infrastructurii de transport.

Acest plan investiţional a fost la Buxelles, au avut câteva observaţii, de ieri acest plan investiţional este pe site-ul ministerului Transporturilor, în transparenţă publică, urmând ca până la sfârşitul anului să-l adoptăm prin hotărâre de Guvern. Avem un Master Plan adoptat în 2016, avem un plan investițional pe baza acelui Master Plan, foarte multe planuri făcute în 30 de ani, desene, cretă pe tablă, mult, mult mai puține lucruri făcute practic”, a declarat ministrul Grindeanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend