Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul britanic al Apărării dezvăluie planul lui Putin: Oraşul ucrainean Severodonetsk este una dintre ‘priorităţile tactice imediate’ ale Rusiei

Publicat

in

Oraşul Severodonetsk din regiunea Luhansk, în estul Ucrainei, este una dintre „priorităţile tactice imediate” ale Rusiei, în timp ce forţele sale desfăşoară tancuri Terminator în zonă, a declarat Ministerul britanic al Apărării, potrivit The Guardian, anunță news.ro.

Cel mai recent raport de informaţii al Ministerului britanic al Apărări arată: ”Singura companie operaţională a Rusiei de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost probabil desfăşurată pe axa Severodonetsk a ofensivei din Donbas. Prezenţa lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forţe (CGF), care este singura formaţiune care pune în teren acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele în timp ce nu a reuşit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei”.

În documentul citat se mai precizează că ”Rusia a dezvoltat Terminator după ce a identificat necesitatea de a oferi protecţie dedicată tancurilor de luptă principale pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan şi Cecenia”.

”Zona Severodonetsk rămâne una dintre priorităţile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfăşurate, este puţin probabil ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei”, mai arată raportul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO – Românii, învățați de stat să economisească energie la fel ca pe vremea lui Ceaușescu: ‘Se pune problema să economisim’

Publicat

in

De

Criza la energie de la nivel global determină Guvernele să ia măsuri alternative pentru a soluționa această criză. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, tocmai a anunțat în acest context că românii o să fie instruiți în perioada următoare cum să facă mai multă economie la energie. Măsura ar putea să le aducă aminte românilor de perioada de dinainte de 1989.

„Vrem să scădem dependenţa de gazele ruseşti. Una din metodele pentru a scădea consumul şi indirect dependenţa de importuri este de a economisi. Sigur, noi avem o experienţă, dacă ne uităm în trecut, în anii ’80, o experienţă din care nu prea încurajăm consumul. Nu prea este în stilul nostru să încurajăm consumul pentru că am fost privaţi de anumite…

Se pune problema să încercăm să economisim, să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrala pe perioada de iarnă. Nu ştiu dacă toţi putem face asta, dar putem încerca.

O să începem o campanie de eficienţă energetică la nivel naţional pentru a încerca să educăm acest lucru. Va fi o informare pe scară largă ca să înţelegem că din lucruri simple pot rămâne bani în buget şi putem reduce importurile”, a explicat Virgil Popescu, la Digi24.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Filarmonica de Stat Oradea invită publicul meloman la concertul intitulat ‘Invitaţie la dans’

Publicat

in

De

Filarmonica de Stat Oradea invită joi publicul meloman la concertul intitulat „Invitaţie la dans”, fiind al treilea din cele şapte concerte ale stagiunii de vară numită „Initio 2022” organizată de filarmonică.

Potrivit comunicatului remis de Filarmonica de stat, concertul va avea loc joi, 30 iunie, de la ora 20, în sala de concerte „Enescu-Bartok”, sub bagheta lui Cristian Sandu.

Orchestra de coarde a Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta patru lucrări cu tematică dansantă, fiecare aparţinând unui curent muzical diferit, potrivit Agerpres.ro.

Programul va cuprinde piesele Air on G de Johann Sebastian Bach, Divertisment in D, KV 136 de Wolfgang Amadeus Mozart. Serenada pentru coarde de Antonín Dvořák şi Dansuri populare româneşti de Bela Bartok.

Dirijorul Cristian Sandu a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar în anul 2004 şi-a făcut debutul profesional la Opera Naţională Română Cluj. Acesta este specializat în Analiză Muzicală, Muzicologie, Dirijat Coral şi Dirijat de Orchestră. Cristian Sandu s-a format sub îndrumarea maeştrilor Victor Dumănescu, Petre Sbârcea şi Leonid Korchmar.

Afirmarea sa internaţională a fost recunoscută odată cu câştigarea Premiului I la Concursul Internaţional de Dirijat Orchestră Jeunesses Musicales Bucureşti, 2010. Dirijorul a obţinut doctoratul în muzică cu o lucrare ce vizează stilul verist în evoluţia operei. Actualmente este lector în cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. De asemenea este dirijorul orchestrei Antonin Ciolan şi în paralel colaborează cu orchestrele operelor şi filarmonicilor din România şi din alte ţări.

Stagiunea estivală INITIO 2022 este un proiect cultural inovativ al Filarmonicii orădene, prin care îşi propune să aducă publicului larg muzica simfonică, vocal-simfonică şi artă lirică în spaţii neconvenţionale.

Evenimentele sunt programate săptămânal până la sfârşitul lunii august şi poartă diverse titluri, în funcţie de specificul programului: Muzică de film, L’elisir d’amore, Invitaţie la dans, Salut d’amour, Cvartetul Finessi, Interbelic românesc (solistă Analia Selis) şi Pop simfonic la catedrală (cu invitate Monica Anghel şi Luminiţa Anghel).

„Acest proiect se declină asemeni unui nou început, reprezentând o iniţiere a publicului larg în tărâmul magnific al artei lirice. Dezideratul INITIO este de a organiza în fiecare an evenimente estivale, prin care Filarmonica orădeană să iasă în mijlocul societăţii cu programe muzicale celebre şi recunoscute, dăruite comunităţii locale cu intenţia de a ne apropia publicul meloman, de a crea în jurul nostru o comunitate vibrantă sub vraja sonorităţilor muzicale. Dorim ca prin acest demers să răspândim peste frumosul nostru oraş Art Nouveau miresmele tari ale muzicii de calitate, ale desfătărilor sonore de care avem atâta nevoie,” se arată în comunicatul filarmonicii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend