Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Apărării rus: ‘Aviaţia rusă nu a întreprins nicio misiune pentru distrugerea de ţinte în regiunea Mariupol’

Publicat

in

Armata rusă a calificat joi drept o „punere în scenă” de către „naţionaliştii” ucraineni bombardamentul care a vizat cu o zi înainte o maternitate şi un spital pediatric din oraşul încercuit Mariupol, în sud-estul Ucrainei, informează AFP.

„Aviaţia rusă nu a întreprins nicio misiune pentru distrugerea de ţinte în regiunea Mariupol”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov. „Pretinsa lovitură aeriană este o punere în scenă totală cu scop de provocare pentru a întreţine agitaţia antirusă a publicului occidental”, a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

Bombardamentul de miercuri asupra clădirii în care se aflau un spital pediatric şi o maternitate la Mariupol, în sud-estul Ucrainei, s-a soldat cu trei morţi, între care o fetiţă, şi cu 17 răniţi, potrivit primăriei acestui oraş portuar prins în laţ între armata rusă şi forţele separatiste proruse din regiunea Donbas.

Liderii occidentali au denunţat la unison acest atac, calificându-l drept „imoral” şi „crimă de război odioasă”.

Înainte de afirmaţia lui Konaşenkov, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Poliaski, a anunţat că Rusia a transmis că acuzaţia Ucrainei că a bombardat un spital de copii din oraşul Mariupol constituie o „ştire falsă”, deoarece clădirea este o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe.

Polianski a mai spus că Rusia a atras atenţia la 7 martie că spitalul a fost transformat într-un obiectiv militar din care trag ucrainenii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vladimir Putin: ‘Americanii au 200 de focoase nucleare în șase țări europene’

Publicat

in

De

Două sute de focoase tactice nucleare sunt depozitate în țările europene, iar Rusia și Belarus sunt obligate să le asigure securitatea în acest sens, a declarat sâmbătă președintele rus Vladimir Putin.

„În Europa, americanii au 200 de muniții tactice nucleare, în principal bombe atomice în șase țări europene membre ale blocului NATO nord-atlantic. Pentru posibila lor utilizare, au fost pregătite 257 de aeronave, și nu numai americane, ci și aceste țări pe care le-am menționat în Europa”, a declarat el în timpul discuțiilor cu omologul său belarus Alexander Lukashenko la Sankt Petersburg, relatează Interfax.

„Ați spus că ar fi posibil să răspundem în oglindă, dar nici măcar nu ar trebui să o oglindim. Nu este nevoie. Dar sunt pe deplin de acord cu dumneavoastră că suntem obligați să ne ocupăm de asigurarea necondiționată a securității noastre, a securității statului Uniunii și poate a altor țări CSTO”, a declarat Putin.

Anterior, în timpul întâlnirii, Lukașenko i-a cerut lui Putin să ajute la retehnologizarea avioanelor militare belaruse, astfel încât acestea să poată transporta focoase nucleare. El a recunoscut că este „foarte preocupat de zborurile de instruire ale aeronavelor americane și NATO, care se pregătesc să transporte focoase nucleare și focoase nucleare”.

„Vă rog să luați în considerare un răspuns în oglindă la aceste lucruri. Fără nejustificată. Ei se antrenează pentru a transporta focoase nucleare – vă rugăm să ne ajutați cel puțin să adaptăm aeronavele pe care le avem care pot transporta focoase nucleare”, a spus el în această privință.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend