Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit melodia lui Valeriu Sterian ”Vino, Doamne”, ca mesaj de mulţumire pentru toţi cei implicaţi în criza refugiaţilor

Publicat

in

Ministerul Afacerilor Interne a mulţumit, sâmbătă seară, tuturor celor implicaţi în criza refugiaţilor, distribuind pe contul de Facebook melodia lui Valeriu Sterian, ”Vino, Doamne”.

Angajati din MAI (Ministerul Afacerilor Interne)Foto: MAI

”Din păcate, în fiecare zi vedem copii, femei şi bătrâni care sunt nevoiţi să plece din propria ţară, de cele mai multe ori cu viaţa lor strânsă doar într-o sacoşă”, au transmis oficialii ministerului.

”Nimeni nu ar fi crezut că melodia regretatului Valeriu Sterian şi a Companiei de Sunet va fi de actualitate în aceste vremuri. Din păcate, în fiecare zi vedem copii, femei şi bătrâni care sunt nevoiţi să plece din propria ţară, de cele mai multe ori cu viaţa lor strânsă doar într-o sacoşă”, au scris, sâmbătă seară, pe Facebook, oficialii Ministerului de Interne, distribuind un colaj de imagini cu refugiaţii din Ucraina şi melodia ”O, Doamne”.

Potrivit MAI, ”drama acestor oameni a arătat ceva ce noi, românii, am dovedit de fiecare dată în momentele dificile: Solidaritatea”.

”Vă mulţumim vouă, voluntarilor şi celor care vă aflaţi în misiune la punctele de frontieră, care, de la începutul acestei tragedii, faceţi tot posibilul să atenuaţi lacrimile şi tristeţea acestor oameni deznădăjduiţi! V-aţi deschis inima şi aţi arătat tuturor cine sunteţi cu adevărat! Voi sunteţi România”, au mai transmis oficialii ministerului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Zelenski numește loviturile cu rachete asupra Kremenciuk „unul dintre cele mai nerușinate atacuri teroriste din istoria Europei”

Publicat

in

De

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat atacul aerian rusesc asupra unui mall din orașul Kremenciuk (centrul țării) drept „unul dintre cele mai nerușinate atacuri teroriste din istoria Europei”, relatează CNN.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

„Oraș pașnic, un centru comercial normal, cu femei înăuntru, copii, civili obișnuiți. Aproximativ 1.000 de oameni se aflau acolo înainte să fie anunțat raidul aerian”, spune Zelenski într-un mesaj video postat luni seară pe paginile sale de social media.

„Numai teroriști complet nesăbuiți, care n-au ce căuta pe Pământ, pot lovi cu rachete un astfel de loc”, continuă el.

Președintele ucrainean spune că atacul a fost unul deliberat.

„Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greșeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru comercial”, spune Zelenski în mesajul video. „Operațiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conștienți că pierderile pot fi semnificative”.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ariane 5 a ajuns la misiunea cu numarul 113

Publicat

in

De

Miercuri a avut loc prima lansare Ariane 5 a anului, venita dupa succesul misiunii JWST in decembrie 2021. Ariane 5 a ajuns astfel la misiunea cu numarul 113, potrivit Space Alliance.

Ariane 5Foto: youtube.com

Noua Ariane 6 era asteptata sa intre in serviciu anul acesta, dar debutul sau a fost amanat pentru inceputul lui 2023 si nu ar fi nici o surpriza sa se duca si mai departe.

Zborul cu indicativul VA257 a folosit versiunea cea mai puternica a lansatorului european, ECA+. Doi sateliti de telecomunicatie au fost ridicati intr-o orbita 250 km x 35786 km x 6 grade inclinatie dupa 28 si respectiv 39 de minute: MEASAT-3d si GSAT-24.

MEASAT-3d a fost construit de Airbus pentru concernul malaezian Measat. Un satelit Eurostar 3000 cu greutate de 5.6 tone, el vine echipat cu transpondere in banda C, Ku si Ka. Suplimentar un serviciu in banda L pentru monitorizarea traficului aerian sud coreean in cadrul sistemului Korea Augmentation Satellite System (KASS).

Pentru urmatorii 18 ani el va opera in regiunea Asia-Pacific, la 91.5 longitudine estica, acolo unde mai sunt satelitii MEASAT-3a si MEASAT-3b.

GSAT-24 este primul dintr-o flota noua de sateliti de telecomunicatie ce vor fi operati de NewSpace India Limited, o societate public-privata desprinsa din ISRO, Agentia Spatiala Indiana.

Este o platforma I-3k, cu greutate de 4.1 tone. In mod normal ISRO lanseaza satelitii de telecomunicatie mai mici la bordul rachetei sale mari GSLV intre timp modernizata in intregime cu componente indigene (ultimul de acest fel GSAT 29, lansat in noiembrie 2018).

GSAT -24 este usor peste limita de transport in GTO a lui GSLV si in plus nu trebuie sa uitam ca fiabilitatea rachetei indiene nu este cea mai buna (in contradictie cu fratele mai mic PSLV care a realizat o sumedenie de zboruri inclusive pentru clienti internationali); de aceea nu trebuie sa ne surprinda ca GSAT-24 a fost mutat pe Ariane 5.

India are o colaborare foarte buna cu industria spatiala europeana, oferind si in acelasi timp primind servicii de lansare (colaborare care a inceput in 1981, GSAT-24 fiind satelitul cu numarul 25 lansat de o racheta Arianespace), potrivit Space Alliance.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend