Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mingea lui Dobrin este de astazi in catalogul unei cunoscute case de licitatii VEZI LA CE PRET

Publicat

in

Incepand de astazi o minge de fotbal semnată de toate vedetele Realului pe care marele Nicolae Dobrin a primit-o cadou în 2005, de ziua sa, de la Florentino Perez, preşedintele gigantului din Madrid, a fost  scoasă la licitaţie pentru o suma de pornire cuprinsa intre 5000 si 7.000 de euro. Valorosul obiect este deja listat in catalogul pe luna noiembrie al cunoscutei Case de Licitatii Grimberg din Bucuresti. Mingea i-a aparţinut regretatului Nicolae Dobrin, care a primit-o de ziua lui, în 2005, de la preşedintele echipei spaniole, Florentino Perez. Obiectul a fost scos la licitaţie de Casa de Cultură Bascov, în cadrul campaniei „Apa trece, omenia rămâne“, acţiune de ajutorare a sinistraţilor din comuna argeşeană Bascov, grav afectată de inundaţii. Bascov este localitatea în care Nicolae Dobrin s-a născut, în 1947. Balonul, care cuprinde semnăturile lui Luis Figo, Raul şi Ronaldo, printre alţii, a fost donat de soţia fotbalistului, Gica Dobrin, Casei de Cultură Bascov, după moartea acestuia, în 2007. Acum, obiectul va fi vândut prin Casa de licitaţii Grimberg. Cei interesaţi de achiziţionarea obiectului de colecţie pot participa la licitaţia care va avea loc pe data de 26 noiembrie, la ora 19:30, la sediul casei de licitaţii, de pe strada Postelnicului, nr. 12. Preţul de pornire al licitaţiei este de 5.000 de euro, dar patronul casei de licitaţii, Ştefan Grimberg, se aşteaptă ca balonul să fie cumpărat pentru o sumă de până la 10.000 de euro. Dobrin a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti români din istorie. Născut în 1947, acesta a evoluat pentru FC Argeş în cea mai bună perioadă din istoria clubului (1959-1981), reuşind să obţină două titluri de campion al României cu echipa piteşteană (1972 şi 1979). În ediţia 1972-1973 a Cupei Campionilor Europeni, echipa lui Dobrin întâlnea Real Madrid, echipă la care evoluau jucători ca Santillana, Amancio şi Aguillar. Deşi FC Argeş a fost eliminată cu scorul general de 3-4, Dobrin înscria un gol în meciul câştigat acasă de argeşeni cu 2-1 şi era remarcat de legendarul preşedinte al madrilenilor, Santiago Bernabeu. Acesta a făcut o ofertă de 2 milioane de dolari (sumă imensă pentru acele vremuri) pentru a-l transfera pe Nicolae Dobrin, însă se izbea de refuzul regimului comunist din România. Totuşi, Nicolae Dobrin a rămas un apropiat al clubului Real Madrid, fiind deseori invitat să joace în partide caritabile.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Noi clarificări ale Poliției Române! Când trebuie să completăm declarația pe propria răspundere

Publicat

in

De

Răspunsul Poliţiei Române: Dacă drumeția nu presupune părăsirea localității/ a zonei metropolitane acest lucru este permis. În cazul în care deplasarea se face în afara localității/zonei metropolitane, va fi necesară completarea corespunzătoare a declarației pe propria răspundere, raportat la prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dacă părăsim localitatea/zona metropolitană, completăm declarația pe propria răspundere pentru drumul dus-întors (locul în care mergem – locul în care ne întoarcem)? Sau completăm o declarație la dus și o alta atunci când ne întoarcem acasă? Dacă da, ce bifăm, la întoarcere, pentru motivul deplasării?

Răspunsul Poliţiei Române: Este suficientă completarea unei singure declarații pe propria răspundere, cu precizarea traseului de deplasare dus-întors

Sunt valabile, în continuare, declarațiile pe propria răspundere completate olograf, pe o simplă foaie de hârtie de către cei care nu au acces la o imprimantă/xerox/smartphone?

Răspunsul Poliţiei Române: Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități și pentru părăsirea zonei metropolitane poate fi scrisă și de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicității.

Putem părăsi localitatea/zona metropolitană pentru o săptămână sau mai mult? Care este perioada maximă permisă?

Răspunsul Poliţiei Române: Nu este prevăzută o limită de timp în care trebuie efectuată deplasarea în afara localității/zonei metropolitane, atunci când există motive justificate, care trebuie bifate pe declarația pe propria răspundere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mini-vacanță pentru angajați! Câte zile veți sta acasă luna viitoare

Publicat

in

De

Vești pentru angajați! Luna iunie vine cu surprize plăcute pentru bugetari! Vor fi două weekend-uri prelungite anul acesta.

Astfel, al doilea sfârșit de săptămână din luna iunie este prelungit, deoarece pe 7 și 8 iunie se sărbătoresc Rusaliile, iar ziua de 8 iunie pica într-o zi de luni.

Iată ce zile libere legale mai urmează, anul acesta pentru toți salariații:

  • 1 iunie – Ziua Copilului,
  • 7 – 8 iunie – Rusaliile,
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului,
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei,
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României;
  • 25 și 26 decembrie – Crăciunul.
  • 30 noiembrie luni, 1 decembrie marți – ceea ce înseamnă un weekend prelungit cu încă două zile libere;
  • Crăciunul va fi vineri – sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend