Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Militarii eroi cazuti pe front, au placa comemorativa in Afganistan

Publicat

in

afganistanÎn data de 6 august, odată cu Schimbarea la Faţă a Domnului, militarii români dislocaţi în Baza Militară Kandahar din Afganistan au participat la dezvelirea şi sfinţirea Monumentului Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, după aplicarea unei plăci comemorative de marmură inscripţionată cu numele acestora.

Monumentul eroilor din locul de dispunere a Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF a fost construit prin efortul militarilor participanţi la Misiunea ISAF cu Batalioanele de Manevră, fiind dispus iniţial în Baza Lagman. De-a lungul timpului, nume de eroi care au dat jertfa supremă pentru ţară în lupta împotriva terorismului, au fost înscrise pe faţada acestuia, spre aducere aminte şi cinstire. La iniţierea Misiunii RESOLUTE SUPPORT, militarii Elementului Naţional de Sprijin au considerat de cuviinţă să dispună acest monument în locul de dispunere a Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF, lângă Capela Militară şi catargul pe care flutură Drapelul României. După evenimentul din data de 30 aprilie 2015 în care o patrulă debarcată formată din militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ,,POSADA” a fost atacată cu un autovehicul capcană la postul numărul 10 al Poliţiei Afgane, militarii batalionului şi cei ai Elementului Naţional de Sprijin deopotrivă au avut iniţiativa aplicării unei plăci comemorative din marmură.

Anterior acestei activităţi, comandantul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF a recompensat prin citare pe Ordinul de Zi pe Unitate, o serie de ofiţeri şi subofiţeri care s-u remarcat prin profesionalismul demonstrat la activităţi comune româno-americane sau administrativ-naţionale.

 

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ LA CURTEA DE ARGEȘ! BĂRBAT GĂSIT MORT ÎN CASĂ

Publicat

in

De

Descoperire șocantă la Curtea de Argeș! Un bărbat care locuia pe strada Elena Cuza, în blocul E6, pe scara B, a fost găsită decedată în casă. Este vorba despre un bărbat ce avea 80 de ani și care în ultimele 6 zile nu mai răspundea la telefon. Îngrijorați, apropiații bătrânului au sunat la 112 și s-a intervenit pentru deblocarea ușii apartamentului. La sosirera echipajelor, acesta a fost găsit mort, chiar lângă ușă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Fost comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas: ‘Cu regret trebuie să spun că operațiunea de a înfrânge grupul de inamici din Donețk a eșuat’

Publicat

in

De

Fostul comandant rus Igor Ghirkin afirmă că noua ofensivă declanșată de ministerul Apărării de la Moscova în estul Ucrainei a eșuat.

Ghirkin face într-o postare publicată pe canalul său de Telegram o amplă radiografie a situației de pe toate fronturile în care se dau lupte în Donbas, concluzionând că ofensiva pe scară largă declanșată de Moscova pe 18 aprilie în estul Ucrainei, după retragerea trupelor rusești din regiunile Kiev și Chernihiv, nu și-a atins obiectivele și că a fost oprită de ucraineni.

„Cu regret trebuie să spun că operațiunea amplu mediatizată de la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, de a înfrânge grupul de inamici din Donețk a eșuat”, scrie el.

„În peste două săptămâni de ostilități înverșunate (care au costat ambele tabere pierderi uriașe) au fost atinse doar obiective la nivel tactic. Nici măcar o singură localitate mare nu a fost eliberată”, explică acesta, amintind că orașul Rubijne din Luhansk ar putea reprezenta o excepție dar că luptele pentru acesta au început înainte de declanșarea noii ofensive generale.

„Este clar acum că Donbasul nu va fi eliberat până la începutul verii”, continuă Ghirkin, adăugând că este improbabil ca forțele ucrainene să fie împinse de la periferia Donețkului.

Comandantul rus spune că forțele Moscovei nu vor provoca nici măcar „o înfrângere limitată” ucrainenilor

Ghirkin critică comandamentul militar de la Moscova, afirmând că intenția acestuia a fost „atât de evidentă, terenul atât de în favoarea apărătorilor și că raportul de trupe atât de echilibrat de ambele părți încât doar Statul Major al nostru se putea gândi la un succes decisiv”.

„În momentul de față trupele noastre au fost atrase în bătălii ofensive epuizante, continuând să joace după regulile oferite de inamic”, subliniază el, amintind de tentativa eșuată de traversare a râului Doneț ca un exemplu de „nebunie extraordinară”.

Ghirkin avertizează de asemenea că „pierderile suferite în bătăliile ofensive zilnice nu pot fi compensate rapid cu înlocuiri instruite” și că ucrainenii continuă să își antreneze rezervele strategice „într-un ritm frenetic”.

„Trupele noastre nu vor provoca nici măcar o înfrângere limitată a inamicului pe un câmp de luptă și este necesar să ne pregătim pentru un război dificil de durată și pe scară largă”, își încheie el postarea, subliniind mesajul cu majuscule.

Cine este Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas

Ghirkin, „Strelkov” („trăgător” în limba rusă), era unul dintre principalii comandanţi ai separatiştilor pro-ruși la începutul războiului cu armata ucraineană în Donbas, după anexarea Crimeii, şi probabil cel mai mediatizat comandant al acestora la acea vreme.

Înainte de a prelua comanda trupelor separatiste din Donbas, Ghirkin a jucat un rol important în planificarea anexării Crimeii și organizarea notoriilor „omuleți verzi” ai Rusiei, el fiind la momentul respectiv un ofițer al FSB, principalul serviciu de informații de la Moscova, conform hotnews.ro.

Vezi și:

Expert militar american, despre noile mișcări ale lui Vladimir Putin: ‘Asta-i disperare! Cred că rușii n-ar fi capabili să lupte mai mult de 90 de zile’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend