Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Militarii argeseni incep pregatirile alaturi de trupele NATO

Publicat

in

Militari români, alături de militari din SUA și Marea Britanie participă în perioada 6-18 iunie la exercițiul multinațional SARMIS-16, care se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu.

Astfel, 1.200 de militari din Forțele Terestre Române, aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionului 265 Poliție Militară și Batalionului 49 Apărare C.B.R.N „Argeș”, împreună cu 150 de militari din Marea Britanie și 200 din SUA, sprijiniți de aeronave ale Forțelor Aeriene Române, vor participa la exercițiu, precizează Forțele Terestre Române într-un comunicat de presă.

SARMIS 16 este un exercițiu bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor Brigăzii 2 Vânători de Munte pentru planificarea, executarea și evaluarea unei acțiuni militare într-un mediu întrunit, multinațional, dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu forțele statelor membre ale NATO, precum și îndeplinirea cerințelor de standardizare ale Alianței.

Pe timpul exercițiului se vor desfășura trageri de luptă cu toate categoriile de armament din dotare. Ceremonia de deschidere a exercițiului va avea loc marți, 7 iunie.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

OMS face noi recomandări! Cum ne putem feri de coronavirus

Publicat

in

De

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prezentat joi noi recomandări cu privire la noul coronavirus, care recunosc unele rapoarte referitoare la transmiterea aeriană a virusului care provoacă COVID-19, dar fără să confirme că virusul se răspândeşte prin aer, relatează Reuters.

OMS a recunoscut că unele rapoarte despre focare de infecţii legate de spaţiile interioare aglomerate au sugerat posibilitatea transmiterii prin aerosoli, cum ar fi în timpul repetiţiilor pentru cor, în restaurante sau în săli de fitness.

Dar organizaţia a apreciat că mai multe cercetări sunt ”necesare urgent pentru a investiga astfel de cazuri şi a evalua semnificaţia lor pentru transmiterea COVID-19.”

Pe baza analizării dovezilor actuale, OMS a afirmat că noul coronavirus care provoacă Covid-19 se răspândeşte între oameni prin contact direct sau indirect cu suprafeţe contaminate sau prin contact apropiat cu persoanele infectate, care răspândesc virusul prin salivă, secreţii respiratorii sau picături eliberate atunci când o persoană infectată tuşeşte, strănută, vorbeşte sau cântă.

Anunțul avut loc în urmă unei scrisori deschise primite din partea unor oamenilor de ştiinţă specializaţi în boli care se răspândeşte calea aerului – aşa-numiţii aerobiologi – care au cerut OMS să îşi actualizeze recomandările cu privire la modul în care se răspândeşte noul coronavirus pentru a include transmiterea prin aerosoli.

”Este o mişcare în direcţia corectă, deşi una mică. Este din ce în ce mai clar că pandemia este determinată de evenimentele de super-răspândire şi că cea mai bună explicaţie pentru multe dintre aceste evenimente este transmiterea prin aerosoli ”, a declarat Jose Jimenez, un chimist de la Universitatea din Colorado semnatar al scrisorii care a fost publicată luni în revista Clinical Infectedious Diseases.

Nu este clar cât de des se răspândeşte coronavirusul prin aerosoli, compartiv cu picăturile mai mari din tuse şi strănut.

Într-un briefing de presă susţinut  joi, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase din SUA, a declarat că nu există încă multe dovezi solide cu privire la transmiterea aeriană a SARS-CoV-2, dar a spus: ”Cred este o presupunere rezonabilă că se întâmplă”.

Doar un număr foarte mic de boli se crede că se răspândesc prin aerosoli sau particule mici care plutesc în aer. Acestea includ rujeola şi tuberculoza – două boli extrem de contagioase care necesită precauţii extreme pentru a preveni expunerea.

Recomandările OMS recunosc că transmiterea aeriană a noului coronavirus poate avea loc în timpul procedurilor medicale specifice care generează aerosoli, cum ar fi atunci când se efectuează intubaţia.

În aceste condiţii, recomandările prevăd ca lucrătorii medicali care efectuează astfel de proceduri să poarte măşti respiratorii de tipul N95 şi alte echipamente de protecţie, într-o cameră ventilată corespunzător.

Orice modificare a evaluării OMS privind riscul de transmitere ar putea afecta recomandările actuale  privind păstrarea distanţei fizice de 1 metru între persoane. Guvernele, care se bazează, de asemenea, pe recomandările OMS, ar putea să fie nevoite să îşi ajusteze măsurile de sănătate publică menite să reducă răspândirea virusului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Publicat

in

De

Cozmin Gușă comentează articolul referitor la vinderea tuturor țărilor slab reprezentate, articol ce confirmă spusele sale 

„CIOCUL MIC SI JOC DE GLEZNE! (între timp, NOI vă buzunărim…)”- Strategia UE-GERMANIA pentru Estul Europei

Mitsotakis, premierul Greciei, devoalează public planul ascuns prin care se pregătește preluarea IEFTINĂ SAU PE GRATIS a resurselor din țările europene SLAB REPREZENTATE și APĂRATE politic, sub paravanul Fondului de urgență pentru Relansarea Economică pregatit la BRUXELLES, și anunță că Grecia nu acceptă planul deoarece are condiții similare cu precedentul, în urma căruia GRECIA A PIERDUT MARE PARTE DIN INFRASTRUCTURA STRATEGICĂ, IN FAVOAREA GERMANIEI sau altor țări „participante la împărțirea prăzii”. N-avem de ce să nu-l credem, pentru că, vorbă românească, „tot pațitu-i priceput”, dar mai ales pentru că dovezile sunt vizibile „din avion”!

Avertizez de câteva săptămâni că despre așa ceva este vorba în România atunci când se inventează valul 2 de pandemie pentru ca alții din Vest să aibă motiv să-și închidă granițele pentru români, când turismul și economia per ansamblu sunt ținute cu „motoarele la relanti” tocmai pentru ca să se devalorizeze în perspectiva „CUMPĂRĂTURILOR IEFTINE” din toamnă, că tot ce se-ntâmplă in ultimele luni este un „SABOTAJ ORGANIZAT” la Berlin-Bruxelles, în care autoritățile statului român acționează disciplinat în baza „FOII DE PARCURS”, dedicate DEVALIZĂRII.

Mi-aș dori să fiu combătut cu argumente, nu că m-ar deranja înjurăturile, numai că dacă nu GÂNDIM ȘI ACȚIONĂM, în mai puțin de 1 an o să ajungem să “FLUIERĂM A PAGUBĂ”. Vă invit să citiți comentariul concis și clar al lui Andrei Bădin, publicat pe această temă azi dimineață, lămurește bine ce susțin și eu:

Omul forte de la Atena ne anunță că vom ”vinde” aproape gratis România CONTROVERSA ZILEI de Andrei Bădin

Vezi și

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend