Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Milioane de pensionari sunt vizați! Ce s-a întâmplat cu Legea Pensiilor

Avatar

Publicat

in

Vești importante pentru milioane de pensionari. Este vorba despre mult-așteptata Lege a pensiilor. Aceasta nu a putut fi votată nici ieri.

Miercuri, senatorii au suspendat pentru a doua oară şedinţa de plen din cauza lipsei de cvorum.

A fost scandal mare între senatori. Opoziţia a criticat  proiectul de lege a pensiilor. Mai mult, parlamentarii USR şi cei al PNL au anunţat că nu vor să voteze acest proiect de lege.

Aceştia au încercat chiar şi retrimiterea la comisii a proiectului, însă nici acest demers nu a avut succes.

În momentul în care ar fi trebuit să voteze, s-a constatat că nu se întrunea cvorul de şedinţă. Aşadar, preşedintele de şedinţă, social-democratul Claudiu Manda, a decis suspendarea şedinţei de plen a Senatului.

Nici luni, Senatul nu a putut vota proiectul din cauza lipsei de cvorum, în plen înregistrându-se doar 27 de senatori prezenţi.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

NATIONAL

Expoziţie Dan Perjovschi “Ne arde casa”, pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României

Avatar

Publicat

in

De

Expoziţia Dan Perjovschi cu tema “Ne arde casa/ Our house is on fire”, care poate fi văzută pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României, între 1 şi 4 octombrie, include desene din serii dedicate de artist schimbării climatice în perioada 2005-2020, informează News.ro

Cele mai noi desene sunt realizate pentru cea de-a şaptea ediţie a Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti cu aceeaşi temă.

DE INTERES

“Tinerilor le lăsăm moştenire o casă arsă”, a spus Dan Perjovschi la vernisaj. “Pe subiectul ăsta, de 20 de ani, fenomenul ăsta a devenit tot mai prezent, tot mai infiltrat în societate (…). Lucrurile sunt complexe, iar eu încerc să le explic foarte simplu şi făcând asta risc un pic, pentru că lumea de azi e mult mai complexă decât un desen alb-negru rapid. Eu acum locuiesc la Sibiu şi deja mă ustură ochii pe stradă în Bucureşti. Voi trăi ca dumneavoastră cu nişte ani în plus dacă stau acolo”, a mărturisit artistul.

Citește și: Trupa AC/DC a confirmat reuniunea şi lansarea unui nou album

Dan Perjovschi a precizat joi, în faţa MNAR, că “din cauza carantinei, acasă, nu am mai avut hârtie şi a trebuit să desenez şi pe dos, aşa că am tăiat consumul la jumătate”.

“Eu nu sunt artistul care are soluţii. În expoziţiile mele nu o să rezolv conflictul israelo-palestinian. Eu îmi pun întrebarea, mă uit la ce se întâmplă. Eu nu sunt ceea ce se cheamă artistul politic, cu tot respectul pentru oamenii implicaţi, eu comentez, şi pentru prieteni, gratis”, a spus Dan Perjovschi, care a scris pe trotuar “Natura umană”, întrebându-i pe cei prezenţi “ce va rămâne din cele două” entităţi. “Poate rămân amândouă, dar una mai ştearsă!”, a adăugat el.

Pe 2 octombrie, la Goethe Institut, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor, Dan Perjovschi oferă desene gratis. Vernisajul “Fidelio eşti tu!” va avea loc la ora 19.00.

După ce a cerut ca Art Safari să-i fie retrasă o lucrare expusă fără acordul său, Dan Perjovschi a promis că va oferi vizitatorilor expoziţiei sale acel desen în 100 de exemplare. “Le copiez de mână şi vi le dau vouă la toţi ca să-i scadă lu’ ăla preţul!”, a spus el.

Platforma prezintă în acest an, între 1 şi 4 octombrie, spectacole din România, Marea Britanie şi Austria, urmate de dezbateri cu artiştii pe tema ediţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

Se complică situația în Italia: Guvernul cere prelungirea stării de urgență

Avatar

Publicat

in

De

Premierul italian Giuseppe Conte a afirmat joi că va cere parlamentului să prelungească până la sfârşitul lui ianuarie 2021 starea de urgenţă, în contextul în care guvernul încearcă să evite recrudescenţa epidemiei de COVID-19 pe care o traversează alte state europene, transmite Reuters.

Citește și: Radu Banciu a plecat de la B1TV: ‘Am întrerupt colaborarea de comun acord’

DE INTERES

Starea de urgenţă, ce urmează să expire la mijlocul lui octombrie, acordă guvernului central puteri sporite, înlesnindu-le autorităţilor evitarea birocraţiei care sufocă procesul decizional în Italia, informează Agerpres

‘Vom propune parlamentului să prelungească starea de urgenţă, probabil până la finalul lui ianuarie 2021’, le-a declarat Conte reporterilor în timpul unei vizite la Caserta, în sudul Italiei.

Guvernul dispune de o majoritate în legislativ.

Italia, prima ţară europeană care a trecut printr-o epidemie majoră de COVID-19 în primăvară, a reuşit să reducă numărul de infectări după ce a impus o carantină strictă din martie până în mai.

Italia rămâne totuşi ţara din Europa continentală cu cele mai multe decese confirmate, 35.894.

În ultimele două luni numărul zilnic de infectări s-a aflat din nou în creştere, dar se menţine sub 2.000, mult sub cele din Franţa sau Spania, care au fost obligate să impună noi restricţii în unele zone.

‘Situaţia rămâne critică, deşi contagierile sunt sub control’, a mai spus premierul Conte.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend