Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Miliardarul Ken Griffin pe aceeași undă cu Donald Trump. Califică criptomonedele drept ‘apel jihadist’ împotriva dolarului verde

Publicat

in

Miliardarul de fonduri speculative Ken Griffin și fostul președinte american Donald Trump au criticat monedele digitale ca o amenințare la adresa dolarului american.

Griffin, fondatorul fondului speculativ de 38 de miliarde de $ Citadel LLC, a declarat Clubului Economic din Chicago , pe 4 octombrie, că monedele criptografice sunt „un apel jihadist pe care noi nu credem în dolar.“ El și-a exprimat consternarea față de generația tânără care lucrează la alternative de dolari în sectorul criptografic:

„Ce concept nebun este că noi, ca țară, îmbrățișăm atât de mulți oameni străluciți, tineri, talentați, pentru a veni cu un înlocuitor pentru moneda noastră de rezervă.”

„Mi-aș dori ca toată această pasiune și energie care s-a dus la criptare să fie îndreptată spre întărirea Statelor Unite”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Griffin nu pare să se opună câștigării de bani din criptare în viitor. El a spus că Cetatea nu urmează încă scufundarea altor fonduri speculative și a instituțiilor financiare tradiționale în cripto din cauza „lipsei certitudinii de reglementare”.

Administratorul fondului de acoperire a spus că președintele Comisiei Europene a Valorilor Mobiliare și a Valorilor Mobiliare Gary Gensler a fost „la fața locului” în comentariile sale din august , când a spus că, dacă cripto își va atinge potențialul, „trebuie să se încadreze în cadrul politicilor publice”.

“Procedând astfel, va deveni o piață mai mică, deoarece va deveni o piață mult mai competitivă atunci când există claritate de reglementare”, a spus Griffin. “Și asta va fi bine. O piață mică, mai puțini oameni implicați, care, sincer, doar încearcă să câștige un ban rapid”.

Între timp, fostul președinte american Donald Trump a avertizat împotriva amenințării dolarului din yuanul digital al Chinei, conform cointelegraph.com

În timpul unui interviu cu Adam Shapiro de la Yahoo Finance, pe 5 octombrie, Trump și-a prezentat poziția asupra Chinei, economiei SUA și sectorului criptografic.

Vorbind despre mișcările guvernului chinez de a interzice criptoarea în țara condusă de Xi Jinping, Trump a spus că reducerea face parte din mișcările lui Jinping de a împiedica concurența, deoarece lucrează la „propria sa monedă, fie că este cripto sau altfel” și a sugerat că Guvernul SUA ar trebui să facă același lucru:

„Sunt un mare fan al monedei noastre și nu vreau să apară alte monede care să rănească sau să degradeze în vreun fel dolarul.”

“Dacă te uiți la un sistem monetar bazat pe dolar, dacă începi să pierzi credibilitatea, dintr-o dată vei pierde acel sistem monetar puternic”, a spus Trump. Controversatul fost președinte a spus că „spectacolul de groază” al guvernului SUA cu frontiera mexicană și retragerea din Afganistan a afectat și credibilitatea dolarului.

De asemenea, Trump nu este un fan al criptomonedelor. La sfârșitul lunii august, el a declarat că cripto-ul a fost „potențial un dezastru care așteaptă să se întâmple”, întrucât a pus la îndoială dacă activele digitale erau „false”:

„Acestea [criptomonede] pot fi false. Cine știe ce sunt? Sunt cu siguranță ceva despre care oamenii nu știu prea multe. ”

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend