Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mike Pomeo felicită România: În numele poporului Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român de Ziua Marii Uniri

Avatar

Publicat

in

Secretarul de stat american Mike Pompeo felicită poporul român de Ziua Marii Uniri, în numele poporului american, şi subliniază că România este un partener strategic apreciat şi un aliat statornic, notează news.ro.

Pompeo afirmă, în mesajul său, că, odată cu sărbătorirea a 140 de ani de relaţii diplomatice, StateleUnite şi România şi-au reafirmat şi aprofundat parteneriatul îndelungat semnând o foaie de parcurs pentru cooperarea pe zece ani în domeniul apărării, creând reţele 5G curate, colaborând la construcţia reactoarelor la centrala nucleară de la Cernavodă, angajându-se să îmbunătăţească securitatea energetică în Europa prin Marea Neagră şi promovând potenţialul Iniţiativei celorTrei Mări.

ALERTĂ / Navă cu marinari români, atacată de pirați în Oceanul Atlantic – Cel puțin un român este ostatic

”România este un partener strategic apreciat şi un aliat statornic şi împărtăşim angajamentul dumneavostră în lupta împotriva COVID-19, fără a uita niciodată sacrificiile pe care le-aţi făcut în cadrul operaţiunilor NATO”, afirmă oficialul american..

”În această zi specială, vă dorim pace,prosperitate şi multă sănătate în anul care vine”, încheie Pompeo mesajul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Explicații GCS: Nu se face programare online pentru a doua doză de vaccin anti-COVID-19!

Avatar

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică informează, vineri, că persoanele care au efectuat prima doză de vaccin anti-COVID-19 au asigurată și a doua doză (rapelul), astfel că nu mai trebuie să se înscrie pe platforma informatică pentru a doua doză. Precizările vin după ce mai mulți români care s-au vaccinat cu prima doză s-au plâns că nu au mai prins locuri să se înscrie pentru rapel.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

„A doua doza de rapel este asigurata pentru toate persoanele care au primit prima doza. Avand in vedere ritmul vaccinărilor și scăderea numarului de doze livrate de furnizor la data de 18 Ianuarie cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment exista o diferența între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente in stoc. Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din transele alocate săptămânal pentru Romania, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completa de vaccinare pentru fiecare persoana.

Conform Precizărilor din prospect și ale OMS, efectuarea rapelului poate fi realizată in intervalul 21-28 de zile, existând posibilitatea chiar de a extinde conform studiilor pana la 42 de zile, fără afectarea eficacitatii”.

Persoana este anunțată, in mod automat, când este programată la rapel și nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoana”, a transmis GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Remorca unui TIR a luat foc pe autostrada A1. Circulația se desfășoară pe o singură bandă

Avatar

Publicat

in

De

Remorca unui TIR încărcat cu zgură de aluminiu a luat foc pe autostrada A1, pe sensul București -Pitești.

Pompierii din Argeș au anunțat că intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Mesaj de la Muntele Athos, în privința vaccinului anti-Covid: ‘Este produs forțat, în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului’

Conform ISU Argeș, remorca este încărcată cu zgură de aluminiu.

Circulația se desfășoară pe o singură bandă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend