Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mii de fermieri din Argeș rămân fără subvenții din cauza softului de la APIA Argeș

Publicat

in

Situația softului de la APIA Argeș este valabilă la nivelul intregii țări și are ca efect blocajul lucrărilor agricole pe care trebuie să le efectueze fermierii și pe care nu le mai fac din lipsă de finanțări.

În plus, banii rămași necheltuiți în bugetele APIA din 2015 vor atrage după sine scăderi de buget pentru anul viitor . La nivelul județului Argeș, funcționarii de la APIA lucrează pe trei schimburi pentru a introduce manual datele în sistem însă până acum abia au reușit să finalizeze controlul administrativ pentru 4000 din cei 25 de mii de fermieri cât numără judetul Argeș . În plus 24 de angajați de la APIA Argeș au fost detașați la Timișoara și Craiova, localități care nu mai reușesc să facă față controalelor în teren .

Ca urmare a blocajelor intervenite în softul de la APIA. mii de fermieri își vor primi banii pe suprafețele însămânțate abia în primăvara anului 2016 . Până atunci rămâne de văzut dacă fermierii  pot acoperi banii necesari lucrărilor agricole din fonduri proprii sau se vor afla în imposibilitatea de a cultiva terenurile .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Un nou protest de amploare în România: Nu uităm și nu iertăm!

Publicat

in

De

Comunitatea Declic a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că face apel la urgentarea cercetărilor şi extinderea anchetei față de violențele din 10 august 2018. De asemenea, pentru a marca patru ani de la cele întâmplate la acea dată, membrii Declic vor fi prezenţi în Piaţa Victoriei, de la ora 18.00, alături de alte organizaţii civice, la protestul „10 august – Nu uităm şi nu iertăm”, scrie news.ro

“24 de jandarmi sunt urmăriţi penal pentru lovirea şi gazarea protestatarilor paşnici şi a jurnaliştilor, la 4 ani de la evenimentele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei. Comunitatea Declic face un apel la procurorul general şi la procurorii militari care anchetează violenţele din 10 august 2018 să urgenteze cercetările şi să extindă ancheta şi către cei care au dat ordin să fie atacaţi oamenii care protestau paşnic”, se arată în comunicat.

Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei prin care Declic cere anchetă corectă în dosarul 10 august, a afirmat că procurorii ocolesc vinovaţii morali.

“24 de oameni puşi sub acuzare nu e un număr mic, într-adevăr. Însă nu putem să nu constatăm că procurorii ocolesc vinovaţii morali. Acarul Păun se pregăteşte de închisoare, dar cine i-a dat ordinul e liniştit, îşi face planuri de o nouă campanie electorală. Arătăm cu degetul direct spre zona politică, spre politicienii care au dat ordinul jandarmilor să atace mulţimea care protesta paşnic”, a declarat Cătălina Hopârteanu.

Conform sursei citate, printre cei 24 de acuzaţi sunt şi foştii şefi ai Jandarmeriei, Laurenţiu Valentin Cazan, Mihai Dan Chirică, Sebastian Gheorghe Cucoş şi Ionuţ Cătălin Sindile, puşi sub urmărire penală pentru intervenţia ilegală şi abuzivă din 10 august 2018, când sute de protestatari paşnici au fost bătuţi şi gazaţi.

Comunitatea Declic a precizat că declaraţiile jandarmilor audiaţi la Secţia Militară scot la iveală faptul că au primit ordin să îşi acopere numerele de identificare de pe căşti şi de pe echipamente, chiar cu o zi înainte de 10 august 2018.
“Cei care au dat ordine atunci nu sunt luaţi la întrebări nici la 4 ani de la aceste dispoziţii abuzive. Oare o fi drept, stimaţi comandanţi ai Jandarmeriei, să vă trimiteţi subordonaţii la închisoare pentru nişte politicieni care să vă ţină în funcţie?”, a completat Cătălina Hopârteanu.

Pentru a marca patru ani de la 10 august 2018, membrii Declic vor fi prezenţi miercuri, în Piaţa Victoriei, de la ora 18.00, alături de alte organizaţii civice, la protestul „10 august – Nu uităm şi nu iertăm”.

De asemenea, comunitatea Declic va aduce în Piaţa Victoriei caravana „10 august – Nu uităm şi nu iertăm”, cu imagini din ziua de 10 august 2018.

“Caravana a trecut zilnic, din 1 august, prin faţa Guvernului, a Parlamentului, a Palatului Cotroceni şi a Parchetului General, ca să vadă toţi, de la preşedintele Klaus Iohannis până la procurorul general, Gabriela Scutea, că cetăţenii nu au uitat, sunt atenţi la ce se întâmplă cu ancheta şi vor dreptate. De asemenea, elefantul roz, pe care Declic l-a realizat în momentul clasării dosarului, pentru că niciun politician nu părea să mai vadă <<elefantul din încăpere>>, va fi adus în piaţă şi gazat într-un gest simbolic”, a mai transmis comunitatea Declic, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Generalul (r) Virgil Bălăceanu: ‘Se exclude folosirea armamentului nuclear strategic. Poate să fie folosit în scopul descurajării’

Publicat

in

De

Folosirea armamentului nuclear tactic de către Rusia în Ucraina ar putea fi posibil dacă s-ar încălca linia roșie – atacarea Crimeei, întrucât rușii ar considera că le atacă propriul teritoriu. Aceasta ar fi o lovitură de descurajare, spune Generalul (r) Virgil Bălăceanu.

Întrebat în ce măsură se poate ajunge ca Rusia să desfășoare bombe nucleare în Ucraina, generalul (r) Virgil Băbăceanu a declarat: „Se exclude folosirea armamentului nuclear strategic. A spus-o și Putin „ar fi un război distrugător”

„Folosirea armamentului nuclear tactic are o anumită probabilitate, adică revenim la linia roșie – Crimeea. Rușii spun că folosirea armamentului nuclear tactic va fi folosit în momentul în care teritoriul lor este atacat.

Armamentul nuclear tactic poate fi o bombă de aviație, poate să fie proiectil de artilerie. Poate să fie folosit în scopul descurajării. Chiar folosirea armei nucleare tactice nu duce la un război nuclear strategic”, a declarat generalul.

Generalul a explicat că aceste rachete nucleare tactice ar putea fi lansate și de pe un submarin, însă și folosirea armelor nucleare tactice au anumite condiționări pentru că se produce și o contaminare teritorială. Dacă o vor folosi va fi o lovitură mică și fără se se amplifice această lovitură.

În ce condiții spune Putin că va folosi arma nucleară

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că ţara sa va recurge la folosirea armelor nucleare doar „dacă este necesar” pentru a-şi apăra suveranitatea.

„Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a spus Putin în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg, conform gândul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend