Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mihail Gorbaciov dă avertizări împotriva reînceperii Războiului Rece

Publicat

in

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat joi Rusia şi Statele Unite în privinţa relaţiilor tensionate, adăugând că acestea pot duce la reînceperea Războiului Rece, lucru „nedorit la nivel global”, relatează Associated Press.
Mihail Gorbaciov dă avertizări împotriva reînceperii Războiului Rece

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

O companie din Zalău produce folii de protecție pentru dispozitive mobile folosind tehnologie NASA

Publicat

in

De

O companie din Zalău produce folii de protecție pentru dispozitive mobile folosind tehnologie NASA. Folia protejează telefoane, tablete, ceasuri sau laptop-uri împotriva șocurilor și poate fi aplicată de 7 ori. Producătorul oferă o garanție pe viață, anunță MEDIAFAX.

Reprezentanții companiei Alien Surface au declarat corespondentului MEDIAFAX că noua folie de protecție ultra-rezistentă, produsă în România, dispune de tehnologia Auto-Heal activă și protejează dispozitive precum telefoane, tablete, ceasuri, laptop-uri împotriva zgârieturilor și a șocurilor ușoare.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Folia inovatoare este bazată pe o tehnologie utilizată pentru protecția anumitor dispozitive utilizate în misiunile spațiale NASA și permite până la șapte reaplicări pe un dispozitiv mobil.

„Estimăm dublarea volumului vânzărilor, la finalul anului 2020, la 1,6 milioane de euro. De asemenea, preconizăm și investiții în valoare de 400.000 de euro în retehnologizare, achiziția de utilaje, creșterea capacității de producție, extinderea echipei, automatizări, alături de achiziționarea unui spațiu de 500 de metri pătrați, cu rol de birouri, producție și depozit”, a afirmat managerul companiei, Adina Crișan.

Folia ultra-rezistentă produsă la Zalău asigură protecție 360 de grade a terminalelor, pe ecran, laterale și spate și permite o transparență de 100%, fără a influența în niciun mod calitatea culorilor.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Producătorul oferă o garanție pe viață pentru noua generație de folii, care sunt desenate in-house și tăiate cu aparatură de mare precizie.

În curând, folia va fi adaptată și pentru protejarea dispozitivelor din industria auto și cea medicală. Compania din Zalău a fost înființată în anul 2009.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Florin Cîţu, după ce a împrumutat încă 3,3 miliarde de euro într-o zi: ‘Finanţăm toate cheltuielile pe care le avem în buget, fără să existe probleme’

Publicat

in

De

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a afirmat, miercuri, referitor la suma de 3,3 miliarde de euro atrasă de pe pieţele externe, că această emisiune de obligaţiuni oferă Guvernului „confortul ca în acest an putem să finanţăm toate cheltuielile pe care le avem în buget fără să existe probleme în perioada următoare”.

Cîţu a vorbit, miercuri, şi despre împrumutul de 3,3 miliarde de euro,luat de pe pieţele financiare.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

„Eu ţin minte că acum câteva săptămâni, triada Tăriceanu-Ponta-Ciolacu ne acuzau că acest guvern nu poate să se împrumute, nimeni nu vrea să împrumute acest guvern. Am ieşit pe pieţele internaţionale, unde suntem judecaţi la sânge şi analiza pe care o fac aceşti investitori asupra modului în care guvernăm este la superlativ, este făcută de profesionişti, şi interesul pentru România a fost de aproape 14 miliarde de euro. Din aceste 14 miliarde de euro, am ales să împrumutăm 3,3 miliarde de euro, pentru că împrumutasem deja la începutulanului 3 miliarde de euro şi dacă vă uitaţi la media randamentelor cu care ne-am împrumutat în 2020 pe piaţa internaţională veţi vedea că este cu mult sub media, este o minimă istorică pentru tot ce s-a făcut până acum”, a afirmat Cîţu.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

El a spus că în aprilie şi mai România s-a împrumutat mai ieftin decât se împrumuta PSD anul trecut în aceeaşi perioadă.

„Suntem astăzi pe pieţele internaţionale văzuţi foarte bine, există încredere foarte mare a investitorilor în acest guvern, dacă interesul a fost atât de mare, a fost de fapt cea mai de succes emisiune de obligaţiuni în această perioadă de criză şi au fost mai multe ţări care au emis obligaţiuni şi ştiu foarte multe ţări care încercau să atragă mai mulţi bani şi nu au reuşit. Şi această emisiune de obligaţiuni ne oferă nouă confortul ca în acest an putem să finanţăm toate cheltuielile pe care le avem în buget fără să existe probleme în perioada următoare. În ceea ce priveşte viitorul, bineînţeles că ne uităm în continuare la a ieşi pe pieţele internaţionale pentur a finanţa deficitul bugetar şi vreau să vă spun că ceea ce a reuşit acest guvern, să finanţeze un deficit bugetar de aproape 7% din PIB, fără să ceară ajutorul unei instituţii internaţionale, fără să fim într-un acord cu o instituţie internaţională, reprezintă o premieră nu numai pentru România, dar pentru foarte multe ţări din lume”, a susţinut Cîţu.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

„România a atras 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital la costuri atractive în contextul propagării pandemiei Covid-19. (…) Valoarea totală a emisiuni este de 3,3 miliarde euro, nivelul subscrierii finale fiind de peste 3 ori mai mare, prin participarea unui număr de peste 585 de investitori”, a arătat Ministerul de Finanţe într-un comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend