Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mihai Tudose, mesaj pentru Florin Cîțu: ‘Să sune sau să stea acasă să aștepte că îl sunăm noi pe fix’

Publicat

in

Mihai Tudose, europarlamentar PSD şi fost premier, a explicat că negocierile se vor purta între echipele desemnate de partide, discuții unde social democraţii vor susține ideea de a numi un premier. Mai mult, acesta i-a transmis şi un mesaj tranșant lui Florin Cîţu.

Întrebat în ce stadiu a rămas întâlnirea dintre Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu pentru a negocia formarea unui Guvern, Mihai Tudose a explicat că PSD nu ţine neapărat la o asemenea discuție şi îl invită pe Florin Cîţu să îi sune sau „să stea acasă să aştepte că îl sunăm noi pe fix”.

„Nu trebuie să se vadă domnul Cîţu cu domnul Ciolacu că nu se văd la cafea să îi ceară prietenia sau să îl invite la film. Trebuie să se întâlnească cele două echipe desemnate de către partide pentru negocieri.

Înțeleg că PNL vrea să vorbească cu noi. Noi nu ţinem neapărat, ca să zic aşa. Noi avem propunere de premier, aşteptăm să ne cheme Cotroceniul. Dacă între timp domnul Cîţu, în calitate de preşedinte al PNL-ului, vrea să stea de vorbă cu noi păi, să sune. Să sune sau să stea acasă să aştepte că îl sunăm noi pe fix”, a spus Mihai Tudose.

PSD are 100 de priorități pentru români, atât pe perioadă scurtă cât și pe perioadă medie 

Mihai Tudose a subliniat că discuțiile de negociere vor avea la bază cele 100 de priorități stabilite pentru români, în sens contrar se așteaptă alegerile anticipate.

„Nu intrăm la guvernare că nu are Ciolacu serviciu sau Tudose sau Grindeanu, Firea sau Stănescu. Noi intrăm la guvernare ca să facem bine pentru lume, pentru România. Dacă ceea ce vrea să facă PSD nu este agreat, așteptăm anticipatele. Noi suntem în opoziție,  avem 32% din Parlament”, a spus Mihai Tudose care a subliniat că social democraţii nu renunță la ideea de a propune un premier, conform antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Se dau mii de lei! Ce condiție trebuie să îndepliniți

Publicat

in

Veste importată pentru anumiți români! Primăria a decis să acorde noi vouchere acestora. Mai exact, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,în acest moment, peste 40 de milioane de europeni sunt diagnosticaţi cu depresie, una dintre cele mai crunte boli şi prima cauză a dizabilităţii în lume. Printre ei se numără şi foarte mulţi români.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ZECI DE CONTROALE ALE ITM ARGEȘ – MUNITORI ANGAJAȚI LA NEGRU LA MAI MULTE FIRME

Publicat

in

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii stabilite prin lege, în perioada 09.02–10.03.2023 s-a desfăşurat Campania Naţională privind verificarea modului în care angajatorii români, agenţii de muncă temporară şi furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă respectă prevederile legale referitoare la relaţiile de muncă şi la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României.

Obiectivele campaniei:

  • Identificarea angajatorilor care desfășoară activităţi lucrative cu cetăţeni străini non UE;
  • Identificarea agenţilor de muncă temporară care pun la dispoziţie cetăţeni străini non UE și a utilizatorilor pentru care aceste persoane prestează activitate;
  • Identificarea furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă care prestează servicii de ocupare pe piaţa internă a unor cetăţeni străini non UE;
  • Verificarea respectării prevederilor legale privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă, respectiv, în cazul agentului de muncă temporară, a contractului de munca temporară, cu privire la cetăţenii străini non UE;
  • Verificarea respectării prevederilor legale privind punerea la dispoziţie și utilizarea salariaţilor temporari proveniţi din state non UE;
  • Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;
  • Creşterea gradului de conştientizare a entităţilor controlate privind necesitatea respectării prevederilor legale privind munca străinilor.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a  efectuat un numar de 35 controale. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționalecuantumul amenzilor fiind de 13.000 lei.

Principalele deficiențe constatate: primirea la muncă fără încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, nerespectarea prevederilor legale privind compensarea cu timp liber corespunzător pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, prestarea activității ca agent de muncă temporară fără obținerea prealabilă a autorizației de funcționare, nerespectarea obligațiilor de informare și consultare în relaţiile contractuale sau în raporturile de muncă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend