Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mihai Gâdea a fost AMENINȚAT CU MOARTEA, dupa dezvaluirile privind procurorii

Publicat

in

Mihai Gâdea a relatat, joi seara, că a primit amenințări cu moartea, după ce Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări în care apar procurorii DNA care produc probe false în diferite dosare pe care le instrumentează. ”Am fost amenințat cu moartea. Eu, jurnaliștii de la Antena 3, fondatorul Trustului Intact, Dan Voiculescu. Sper ca autoritățile să se sesizeze.”, a spus Gâdea, care a prezentat o captură captură de pe Facebook.

”Te-aș împușca în cap direct domnule gâdea…și pe tine și pe toată antena 3 în frunte cu voiculescu”, se poate citi în mesajul semnat de utilizatorul Mihăiță Nedelea.

Advertisements

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

GRAFIC Odată cu relaxările din Europa, numărul migranților ilegali a început să crească. Balcanii, cea mai activă zonă de trecere

Publicat

in

De

În primele 6 luni din 2020 numărul de migranți ilegali detectați la granițele UE a scăzut comparativ cu aceeași perioadă din 2020, totul pe fondul pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor de mișcare impuse de statele europene. Odată cu relaxarea restricțiilor, însă, numărul migranților ilegali a început să crească, iar în iunie zona Balcanilor a fost cea mai fierbinte, în timp ce zona Greciei, la Mediterană, a cunoscut o scădere puternică.

„În prima jumătate a acestui an, numărul de treceri ilegale de frontieră la granițele externe ale Europei a scăzut cu aproape o cincime față de acum un an, ajungând la circa 36.400* , în principal din cauza efectelor pandemiei COVID. Scăderea a fost accentuată mai ales pe rutele migratorii din vestul și estul Mediteranei”, anunță Frontex (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă).

Advertisements

În iunie, numărul de treceri ilegale de frontieră a fost aproximativ la fel cu cele din luna precedentă, aproape 4.500, potrivit instituției.

Balcanii de Vest

Balcanii de Vest au devenit cea mai activă rută migratorie în iunie
(n.r. sublinierea aparține redacției), cu 2.050 de detectări de treceri ilegale de frontieră, cu peste 70% mai mult decât în ​​mai și aproape de trei ori față de un an în urmă. Numărul de migranți care traversează Balcanii de Vest a crescut din cauza numărului mai mare de persoane care au debarcat inițial în Grecia și pe fondul eliminării măsurilor anti-COVID de către autoritățile naționale din regiune, potrivit Frontex.

În prima jumătate a acestui an, aproape 9.300 de migranți au fost depistați la granița UE în regiunea Balcanilor de Vest, cu 73% mai mult decât în ​​primele șase luni ale anului 2019, anunță Agenția.

Doi din fiecare trei migranți depistați în regiune până în acest an au fost sirieni, în timp ce afganii au reprezentat 17% din trecerile de frontieră.

Mediterana de Est

Conform celor mai recente date transmise Frontex, au fost raportate aproximativ 200 de detectări de treceri ilegale în iunie pe ruta Mediteranei de Est, deși se estimează că acest număr va fi mai mare pe măsură ce cifrele finale sunt calculate. Cu toate acestea, se estimează că numărul final va fi aproape de cifra din luna mai și va rămâne printre cele mai mici total înregistrate pe această rută din 2009 încoace.

În primele șase luni ale anului 2020, numărul total de detectări a scăzut cu aproape jumătate până la aproximativ 11 900. Cel mai mare număr de migranți detectați au avut cetățenii din Afganistan și Siria, anunță Frontex.

Mediterana centrală

Numărul migranților care au ajuns în Europa folosind ruta Mediteranei Centrale luna trecută a scăzut cu aproape 50%, până la puțin peste 900. În prima jumătate a acestui an, totalul pentru regiune a ajuns aproape de 7.200, ceea ce este dublu față de aceeași perioadă a anului 2019. Aceasta se datorează în mare parte numărului mai mare de la începutul anului 2020, comparativ cu cifrele foarte scăzute de acum un an.

Tunizienii și Bangladeshii au constituit cea mai mare porțiune a detecțiilor din Mediterana Centrală, potrivit Frontex.

Mediterana de Vest

În iunie au fost în jur de 750 de detectări de treceri ilegale de frontieră în Mediterana de Vest, cu 8% mai mult decât în ​​luna precedentă, potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.

Totalul pentru primele șase luni ale anului 2020 s-a redus la jumătate, la circa 4 500, algerienii reprezentând una din două sosiri. Marocanii au fost a doua naționalitate cea mai reprezentată pe această rută, potrivit Frontex.

*Cifra include alte rute de migrație mai puțin active care nu sunt menționate în acest comunicat de presă. Cifrele finale pot diferi din cauza raportării întârziate.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele ligii spaniole, despre cazul Manchester City: „TAS nu se ridică la standarde”

Publicat

in

De

Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, s-a arătat nemulţumit de decizia TAS de a anula suspendarea pentru doi ani dictată de UEFA clubului Manchester City, pentru nerespectarea fair-play-ului financiar, potrivit News.ro.

„Trebuie să reevaluăm dacă TAS este organismul adecvat la care să facem apel cu privire la decizii instituţionale din fotbal. Elveţia este o ţară cu o mare istorie a arbitrajului, dar TAS nu se ridică la standarde”, a declarat Tebas, potrivit dailymail.co.uk.

Advertisements

Şi alte cluburi, între care PSG şi AC Milan, au avut câştig de cauză la TAS, când au fost sancţionate de UEFA pentru nerespecarea fair-play-ului financiar.

TAS este un organism internaţional, independent, înfiinţat în 1984, care soluţionează litigiile legate de sport prin arbitraj. Sediul său central se află la Lausanne, în Elveţia, iar organismul s-a ocupat de o serie de cazuri importante în ultimii ani, nu numai din fotbal, ci din toată lumea sportului.

Tebas a fost un fervent contestatar al grupărilor finanţate cu petro-dolari, cum sunt PSG şi Manchester City, pe care le acuză că obţin un avantaj competitiv în faţa cluburilor spaniole, pentru că nu respectă fair-play-ul financiar.

Mai mulţi specialişti consideră că decizia anunţată luni de TAS reprezintă sfârşitul regulamentului fair-play-ului financiar.

Fair-play-ul financiar a fost pus în practică de UEFA la începutul anului 2010 şi presupune ca grupările care evoluează în competiţiile europene să nu cheltuiască mai mult decât câştigă şi să nu înregistreze un deficit cumulat mai mare de 30 de milioane de euro în ultimii trei ani.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, luni, anularea deciziei UEFA, care a suspendat clubul englez pentru doi ani din competiţiile europene, pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar.

City va trebui să plătească însă o amendă de zece milioane de euro.

„Cetăţenii”, locul 2 în Premier League, vor putea, astfel, evolua în sezonul viitor al Ligii Campionilor. Neparticiparea ar fi însemnat pentru City pierderi de peste 100 de milioane de euro.

La 14 februarie, UEFA a anunţat că gruparea Manchester City a fost amendată cu 30 de milioane de euro şi exclusă din cupele europene două sezoane pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licenţierea cluburilor şi de fair play-ul financiar.

Manchester City ar fi exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări şi informaţiile declarate la UEFA, în perioada 2012-2016. În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă.

Citește și: OFICIAL Manchester City va putea participa la viitoarele ediții ale cupelor europene

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend