Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Migranţi: Emmanuel Macron doreşte ‘un nou tratat de pace şi prietenie UE-Africa’

Publicat

in

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat marţi seară dorinţa de a ”reconstrui un tratat de pace şi prietenie cu Africa” sub egida Uniunii Europene şi de a gestiona astfel la nivel european problema migranţilor, transmite agenţia France Presse.

”Unul dintre obiectivele mele în timpul preşedinţiei franceze (a Consiliului UE) este de a încerca să reconstruim un tratat de pace şi prietenie cu Africa, unde una dintre date va fi modul în care europenii oferă tineretului african capacitatea de a avea oportunităţi pe continentul său”, a susţinut şeful statului francez în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Federaţiei protestante din Franţa.
”Împreună cu ţările de origine trebuie să concepem o politică mult mai bine organizată privind migraţia, în special cu Africa”, a afirmat Macron, care s-a pronunţat totuşi pentru o protecţie sporită contra migraţiei ilegale, pentru repatrierea sistematică a migranţilor ilegali şi pentru o reformă a spaţiului Schengen.

Potrivit preşedintelui francez, majoritatea celor sosiţi pentru a solicita azil vin din ţări cu care Franţa are relaţii diplomatice perfecte şi cărora le acordă zeci de mii de vize.

”După un an, ei sunt instalaţi, de multe ori într-o situaţie de ilegalitate, şi şi-au putut construi o viaţă normală. Pentru fiecare caz individual veţi ajunge să mă convingeţi că, uman, trebuie să îi păstrăm, dar în calitate de preşedinte nu vă pot spune că această situaţie este viabilă, întrucât acest lucru ar goli de sens ceea ce este azilul”, a explicat Emmanuel Macron.

Şeful statului francez i-a răspuns astfel preşedintelui Federaţiei protestante din Franţa, François Clavairoly, care îi reamintise ”necesitatea dreptului de azil”.

Aceasta a fost prima dată când Emmanuel Macron a participat la o întâlnire cu reprezentanţii protestanţilor, pe modelul întâlnirilor sale periodice cu comunităţile catolică, evreiască şi musulmană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Improvizație rusească: grenade de mână puse în pahare de plastic și aruncate din drone comerciale

Publicat

in

De

A doua armată a lumii, serios încercată în războiul din Ucraina, a ajuns să recurgă la improvizații în lupta cu militarii ucraineni.

Grenada in pahar de plastic, aruncată dintr-o dronă ruseascăFoto: Captura video

Noi imagini apărute pe rețelele de socializare arată o improvizație făcută de soldații ruși în lupta contra ucrainenilor.

Rușii ar folosi grenade de mână îndesate în pahare din plastic și care ar fi aruncate din drone comerciale, deasupra inamicului.

Cuiele grenadelor sunt scoase dinainte să fie introduse în pahar, iar pereții paharului țin în loc pârghia de declanșare. Atunci când paharul de plastic cade pe pământ se presupune că grenada sare și pârghia de declanșare se eliberează, iar la câteva secunde după are loc explozia.

VEZI ȘI:

Și ucrainenii folosesc drone modificate și pentru recunoaștere, dar și pentru atac

De prin luna martie ucrainenii au început să folosească drone – mari sau mici, de cele mai multe ori comerciale – pentru a putea identifica și ținti inamicul. Dezavantajul acestor drone este că pot fi ușor bruiate și doborâte, însă ele sunt relativ ieftine, ușor de procurat și ușor de folosit.

În același timp, ucrainenii au folosit cu succes inclusiv drone modificate pentru a purta arme, grenade antitanc atașate de corpul dronelor ce sunt „eliberate” deasupra țintelor.

Aerorozvidka, o unitate de elită a armatei ucrainene utilizează drone ghidate prin sistemul Starlink al lui Elon Musk pentru a lovi vehicule și echipamente ale trupelor de invazie pe timp de noapte, în timp ce militarii ruși dorm.

În dotarea Aerorozvidka există mai multe tipuri de drone, de la unele comerciale ieftine la unele mai mari care au fost modificate să transporte și să arunce grenade antitanc inclusiv noaptea, loviturile fiind posibile cu ajutorul unor camere în infraroșu.

Vezi și:

_____

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Leonard Azamfirei, senator PSD Mureș: ‘E remarcabil curajul Zdob şi Zdub&Fraţii Advahov de a spune că la Bucureşti şi la Chişinău se joacă aceeaşi horă’

Publicat

in

De

Senatorul PSD Mureş, Leonard Azamfirei, a afirmat, luni, că este remarcabil curajul moldovenilor de la Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov de a spune Europei, SUA şi Australiei că, atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău se joacă aceeaşi horă.

„Eurovision este cea mai importantă şi vizibilă competiţie muzicală internaţională şi unul dintre cele mai longevive show-uri de televiziune. Nu este doar un simplu concurs muzical, ci şi o scenă pe care voturile publicului desenează hărţi geopolitice. De aceea este remarcabil curajul moldovenilor de a spune Europei, Statelor Unite ale Americii şi Australiei că, atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău se joacă aceeaşi horă, iar ruta dintre cele două capitale este de fapt ‘de acasă pân-acas’ (‘Trenuleţul – Zdob si Zdub, Fraţii Advahov)”, a spus într-o postare pe Facebook, Leonard Azamfirei, care este şi rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Cât despre câştigătorii Eurovision 2022 din Ucraina, Azamfirei consideră că au beneficiat de votul de simpatie al publicului, potrivit Agerpres.ro.

„Câteva gânduri despre Eurovision 2022: Ucraina câştigă Eurovision 2022 cu ajutorul votului de simpatie al publicului, care a răsturnat ierarhia stabilită de juriile de specialitate. Piesa ucrainenilor nu este rea, dar votul europenilor (+ Israel şi Australia) este mai curând unul de solidarizare cu poporul lovit timp de 81 de zile de ‘operaţiunea specială’ a Rusiei. Republica Moldova a ocupat locul secund în preferinţele telespectatorilor şi a încheiat concursul pe locul 7. Prestaţia Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – ‘Trenuleţul’ – este un mix de folk şi rock’n’roll. S-a remarcat prin ritmul antrenant, coregrafia hazlie, mesajul puternic pro-unionist, patriotism (în timpul show-lui a fost afişat ‘Pomul Vieţii’, brandul de ţară al Republicii Moldova) şi versuri în româna (limbă pe cale de dispariţie pe scena Eurovision în ultimele decenii). Cel puţin telespectatorii au avut ocazia să înveţe cum se pronunţă corect Bucureşti”, a arătat Leonard Azamfirei.

În privinţa comentariilor ‘unor români supăraţi’ pentru faptul că s-ar fi acordat 12 puncte Ucrainei din partea României, iar România nu a primit nimic în schimb, senatorul consideră că „situaţia este cu totul alta”.

„TVR susţine că acordase punctaj maxim echipei care a reprezentat Republica Moldova, însă Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) ar fi identificat în dreptul României, nenominalizată explicit, ‘modele de vot incorecte’, adică nişte suspiciuni. Din acest motiv, EBU a folosit un model de calcul pe baza rezultatelor altor ţări cu istoric de vot similar şi a acordat punctajul maxim Ucrainei. Deci, pentru moment, până vor apărea lămuriri suplimentare, de vină sunt ‘algoritmii'”, a mai spus Azamfirei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend