Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Metropolitan Opera din New York se va redeschide pe 31 decembrie, cu trei luni mai târziu decât era prevăzut

Publicat

in

Reprezentanţii Operei Metropolitan din New York au anunţat luni că stagiunea 2020-2021 va începe abia pe 31 decembrie, cu trei luni mai târziu decât era prevăzut, din cauza pandemiei de coronavirus, şi au precizat că analizează posibilitatea scurtării unora dintre spectacole, informează AFP.

„Ţinând cont de uriaşa complexitate organizaţională a calendarului de la Met (Opera Metropolitan, n.r.), nu avem altă posibilitate decât să anulăm sezonul de toamnă”, a declarat managerul general a instituţiei newyorkeze, Peter Gelb, într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: AFIRMAȚII CIUDATE ale senatoarei Gabriela Crețu despre tehnologia 5G: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global (VIDEO)

„Nu este posibil ca publicul să revină într-o sală de operă în luna septembrie, atât timp cât distanţarea socială va rămâne în vigoare”, a adăugat el.

Producţia spectacolului „Aida”, de Giuseppe Verdi, care ar fi trebuit să deschidă noua stagiune pe 21 septembrie, a fost pur şi simplu anulată, la fel şi spectacolul „Îngerul aprins”, de Serghei Prokofiev, ale cărui reprezentaţii urmau să debuteze pe 12 noiembrie.

Noul calendar de la Metropolitan Opera va începe la 31 decembrie cu o gală excepţională, ale cărei detalii nu au fost deocamdată anunţate.

Deşi spectacolele „Flautul fermecat” şi „Don Giovanni” vor fi jucate la Opera Metropolitan aşa cum era programat, în 2021, ele vor fi puse în scenă într-o regie deja utilizată la New York.

Citește și: Victor Ponta a RĂBUFNIT de Ziua Copilului, din cauza REFUZULUI PNL de a crește alocațiile: Orban nu alocă bani, dar bea whiskey

„Lipsa de timp disponibil pentru pregătirile tehnice necesare” i-a constrâns pe organizatori să renunţe la prezentarea unor spectacole într-o regie nouă, aşa cum era prevăzut iniţial, mai ales în cazul operei „Don Giovanni”, regizată de belgianul Ivo van Hove.

Pentru a compensa o parte din show-urile anulate, managerii de la Met au inserat în noul calendar câteva reprezentanţii suplimentare în februarie 2021.

„Prevăzând noile aşteptări ale publicului”, Opera din New York a devansat ora ridicării cortinei „de fiecare dată când acest lucru a fost posibil” şi „analizează posibilitatea de a reduce durata unora dintre reprezentaţii”.

„Giulio Cesare”, de Handel, va dura, de exemplu, trei ore şi jumătate, inclusiv cu o pauză, spre deosebire de durata clasică de patru ore şi jumătate a acestui spectacol.

Citește și: Ludovic Orban, după fotografia de la Guvern: Am comis o greșeală! Nu mă interesează cine a făcut poza

Cele trei reprezentaţii de toamnă care trebuiau să fie filmate pentru proiectul „The Met: Live in HD”, ce urma să fie difuzat în cinematografele din lumea întreagă, vor fi înlocuite cu o serie de redifuzări.

Oraşul New York va demara prima fază a ieşirii sale din izolare în data de 8 iunie.

Însă acea primă fază nu vizează artele, care nu vor putea să îşi reia activitatea decât în a patra şi ultima fază a acestui plan, la o dată rămasă deocamdată necunoscută.

Nicio instituţie cultural-artistică din New York nu a anunţat încă o dată exactă pentru reluarea spectacolelor şi a concertelor cu public.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Tănase Stamule: Primăria Sectorului 1 a fost condusă de oamenii lui Vanghelie; Daniel Tudorache a fost o marionetă

Publicat

in

De

Consilierul economic al premierului Ludovic Orban atacă dur conducerea Primăriei Sectorului 1. El susține în partea II a unui interviu că cea mai bogată primărie de sector din Capitală e condusă de fapt din umbră de Marian Vanghelie:

Nu ratați nicio ocazie să îl atacați pe primarul Sectorului 1, din postura de candidat la primăria acestui sector sau din cea de prim-vicepreședinte al PNL Sector 1. Ce îi reproșați mai exact dincolo de diferendele politice ?

Îi reproșez exact ce îi reproșează cei mai mulți dintre locuitorii acestui sector : că nu a făcut absolut nimic pentru comunitate și că a aruncat cu bani publici în stânga și în dreapta, pentru a îndestula clanurile mafiote din jurul partidului. Acum, la final de mandat, își justifică incompetența și lipsa de rezultate, atacând fosta conducere liberală a sectorului și găsind vinovați imaginari. Din păcate, deși are un buget îndestulător, acest sector a fost mai prost administrat decât Sectorul 5 pe vremea lui Marian Vanghelie.

De unde asemănarea cu Vanghelie? La ce vă referiți ?

Comparația nu este deloc întâmplătoare. Pentru cine nu știe, Primăria Sectorului 1 este condusă de oamenii lui fostului primar psd-ist Marian Vanghelie, condamnat penal pentru fapte de corupție. Daniel ”Vanghelie” Tudorache, primarul invizibil, este doar o marionetă. Să mă explic : mai multe direcții importante din Primăria Sector 1 sunt conduse de oamenii de casă ai fostului primar de la Sectorul 5 : Cosmin Fodoroiu –  copilul de suflet al lui Marian Vanghelie – este șef peste investiții la Primăria Sectorului 1, Romeo Clinciu, fost inspector școlar la Sectorul 5, este acum directorul Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice de la Sectorul 1. Înțelegem, acum, de ce școlile din sector arată cum arată – adică spoite și cârpite din loc în loc – pentru că școala nu a fost niciodată o prioritate în Sectorul 5 și nici asistența medicală! De altfel, chiar și lucrările de reabilitare din multe unități de învățământ din sector sunt făcute de firmele de casă ale fostului edil de la Sectorul 5. De asemenea, fosta directoare economică de la Sectorul 5, Maria Eftimie, este director economic la 1. In fine, Bogdan Mihăilescu, fost consilier local la Sectorul 5, a fost timp de trei ani directorul Centrului cultural din Sectorul 1. Pare o glumă, dar din păcate, situația este atât de gravă, încât nu poate să stârnească decât îngrijorare. Această mutare a cadrelor de partid, dintr-un loc într-altul, doar cu scopul sifonării banului public, este patentată de PSD de anii de zile. Este o practică care trebuie să înceteze imediat. Nu mai putem continua, furându-ne căciula unii altora.

Primarul spune că toate proiectele serioase îi sunt sabotate în Consiliul Local de consilierii liberali și useriști ?

Acest primar acționează după formula ”hoțul strigă hoții”! PSD, prin șantaj, a avut chiar majoritate în Consiliul Local. Niciun singur proiect important sau anunțat de primarul Tudorache nu a fost realizat : spitalul de urgență Sfântul Vasile cel Nou – licitații lansate, dar fără studiu de impact și fără o fundamentare bugetară, sală polivalentă – declarație dată uitării, străzi asfaltate ca la Viena – nici gând, locuințe pentru tineri și medici, panouri fotovoltaice pe blocuri. Și lista promisiunilor deșarte poate continua…. În schimb, da, certific : primarul a plantat gazon în plină iarnă, a spălat trotuarele din centru, uitând să deszăpezească străzile când a fost cazul, mai bine de o lună locuitorii din Sectorul 1 au stat fără apă caldă la robinet, în sector există, în continuare, străzi pe pământ și fără canalizare, PUZ-ul pregătit de ”Vanghelie” Tudorache și ai lui prevede construirea de blocuri în Pădurea Băneasa, ”degenerare” urbană, în loc de regenerare urbană…

Dacă veți candida la Primăria Sectorului 1, dumneavoastră ce măsuri vreți să luați ?

În ce mă privește, consider că sunt patru priorități ce trebuie avute în vedere: lupta împotriva corupției din administrație și reconstruirea încrederii cetățenilor în serviciile publice, digitalizarea serviciilor oferite de primărie, pentru simplificarea interacțiunii dintre stat și cetățean, respectiv operatorul economic, atragerea de investiții capabile să ajute la dezvoltarea sectorului prin crearea locuri de muncă și prin contribuții la bugetul local care să ne permită să reparăm străzi, să facem parcări, să amenajăm spații verzi pentru reducerea poluării și a zgomotului. În fine, o altă direcție vizează realizarea de parteneriate cu mediul economic și mediul academic pentru crearea de hub-uri de dezvoltare antreprenorială și hub-uri tehnologice, care să faciliteze identificarea de soluții cheie pentru comunitate. Desigur, o condiție obligatorie este profesionalizarea corpului de funcționari publici cu responsabilități în construirea de programe pentru comunitate. Nu trebuie să inventăm roata. Trebuie doar să fim consecvenți, să punem în aplicare legea și să ne dorim să facem din acest sector locul unde să ne placă să trăim, să muncim și să ne creștem copiii. Până la puterea executivă sau la cea legislativă, primarul este primul responsabil pentru calitatea vieții cetățenilor dintr-o comunitate.

Asta nu a înțeles Daniel ”Vanghelie” Tudorache și acoliții lui, care au pus umărul la distrugerea acestui sector.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bilanţul dureros al pandemiei pentru Orientul Mijlociu – Sunt peste 20.000 de decese provocate de coronavirus

Publicat

in

De

Cu un total de 20.005 morţi (la 907.736 de cazuri), Orientul Mijlociu rămâne o regiune cruţată de pandemia de Covid-19, care a ucis 565.166 de persoane în lume.

Iranul, ţara cu mai mult de 80 de milioane de locuitori, este cea mai afectată regiune cu peste 12.829 de decese recenzate la 257.303 de cazuri, potrivit cifrelor oficiale transmise duminică.

Ţara cea mai îndoliată din Orientul Apropiat şi Mijlociu, Iranul ocupă locul al nouălea în privinţa deceselor din cauza virusului.

Joi, autorităţile iraniene au anunţat şi un record cu 221 de noi morţi în 24 de ore.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Irakul (3.055 de decese, 75.194 de cazuri în total), Arabia Saudită (2.181 de decese, 229.480 de cazuri), Yemen (464 decese, 1.380 cazuri) şi Kuweit (386 decese, 54.058 de cazuri) sunt celelalte ţări afectate de maladia Covid-19în Orientul Mijlociu.

În privinţa numărului deceselor raportat la populaţie, Iranul înregistrează 153 de morţi la un milion de locuitori, pe locul 25 mondial, în faţa Kuweitului (90), Irakului (76) şi Arabiei Saudite (63).

Media în regiune este în jur de 43 de morţi la un milion de locuitori, potrivit bilanţului AFP, în contextul în care media la nivel global se situează în jur de 70 de morţi la un milion de locuitori.

Decesele în Orientul Mijlociu reprezintă 3,5% din cele cauzate de Covid-19 înregistrate în lume, după Europa (mai mult de o treime), SUA şi Canada (25%) şi America latină şi Caraibe (25%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend