Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Meteorologii anunță: VINE O IARNĂ CUMPLITĂ! Cînd vin primele ninsori

Publicat

in

Iarna care bate la uşă se anunţă bogată în zăpadă şi nu sunt excluse episoadele de vreme severă, precum ger, viscol şi ninsori abundente, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Lapoviţa şi uneori ninsoarea pot apărea la sfârşitul lunii noiembrie, inclusiv in Argeș, spun specialiştii în meteorologie care prognozează vreme extremă cu ger, viscol puternic şi căderi masive de zăpadă în România. „Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Nici în această iarnă, meteorologii nu exclud posibilitatea unor episoade de vreme severă, însă acestea nu pot fi prognozate decât cu şapte-zece zile înainte. 

 „Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână – zece zile în avans”, a adăugat Georgescu. 

Brumă şi îngheţ la sol Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), deocamdată, ne bucurăm de vreme frumoasă, chiar dacă de la sfârşitul lunii pot apărea ninsorile. 

Luna noiembrie păstrează caracteristici ale sezonului de toamnă în prima sa decadă, dar treptat, spre sfârşitul lunii, vor apărea lapoviţa şi uneori ninsoarea, iar valorile termice vor marca o scădere considerabilă faţă de luna octombrie, în timp ce precipitaţiile vor fi în uşoară creştere, se arată în caracterizarea climatică a acestei luni, publicată de ANM. 

 „În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, precizează specialiştii ANM. 

În zonele joase din Dobrogea şi Banat, dar şi în lunca Dunării, mediile de temperatură se situează între 6 şi 8 grade Celsius. În zonele de câmpie şi de deal din Muntenia, Oltenia, Moldova, Banat, Crişana şi Maramureş sunt caracteristice valori medii între 4 şi 6 grade. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PRO România, atac dur la adresa Guvernului: Continuă să mintă românii că economia merge spre bine

Publicat

in

De

PRO România atrage atenția că, în timp ce ministrul Finanțelor visează că realizează lucruri „fantastice”, orașele dau faliment, școlile și spitalele nu mai au bani pentru a funcționa, iar în anumite zone există pericolul întreruperii iluminatului public.

„Sunt constatările reprezentanților Asociației Orașelor din România (AOR), care trag un semnal de alarmă asupra faptului că lipsa deschiderii la dialog a Guvernului lasă comunități întregi fără sprijin socio-economic, la limita subzistenței. Guvernul n-are nici urechi și nici ochi pentru cetățeni. Stă prost cu decontările cheltuielilor cauzate de coronacriză, dar și mai prost cu finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap sau al asistenților personali ai acestora. De mai bine de trei luni, acest Executiv întârzie să vină cu un plan de măsuri sustenabile, cu o strategie care să fie discutată cu cei direct afectați de efectele coronacrizei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă, conform Mediafax.

Reprezentanții PRO România subliniază că, în conformitate cu declarațiile reprezentanților AOR, administrațiile locale resimt scăderi de peste 25% la încasări, lucru care afectează capacitatea de funcționare a școlilor, spitalelor și a altor servicii care deservesc local.

„Este o consecință firească a faptului că Executivul nu a sprijinit angajatorii și angajații. Grav este că acest Guvern continuă să mintă românii că economia merge spre bine, însă realitatea este că suntem abia la intrarea în criză. Poveștile fantasmagorice ale PNL vor avea drept cost ani de provocări în toate sectoarele publice și private”, a explicat Gabriela Podașcă.

Aceasta a subliniat faptul că Guvernul refuză în continuare să elaboreze măsuri clare și articulate în beneficiul românilor, blocând dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor.

„Ca să vină cu soluții ar însemna să admită că există o problemă. Însă PNL minte că nu există nicio criză, că sunt așa de mulți bani la buget că am putea să ajutăm și spitalele private. Realitatea o vedem cu toții în prețurile tot mai mari la alimente, în medicamentele greu de găsit pe piață și în facturile pentru utilități, care vin în ciuda faptului că locurile de muncă și veniturile sunt suspendate. Guvernul PNL cântă prohodul României în timp ce stinge lumina”, a concluzionat purtătorul de cuvânt PRO România.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Publicat

in

De

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat că autostrada Sibiu-Piteşti se numără printre obiectivele incluse în planul de relansare a economiei, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Vezi și:Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Alertă pentru Guvern: Pensionarii MAI care dețin puterea în Transelectrica! Contracte pentru Sebastian Ghiță și pentru baronul PSD, Niculae Bădălău

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend