Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mesajul lui Orban de Ziua Națională: Premierul folosește eroii României pentru a îndemna românii să respecte regulile impuse în pandemie

Avatar

Publicat

in

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României

1 Decembrie

“Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză.

Citește și: SCANDAL la Arcul de Triumf: Codruța Cerva SE CEARTĂ cu jandarmii care vor să o AMENDEZE/ Un fost militar s-a DEZLĂNȚUIT

Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe.

Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi români, iar următoarea Zi Națională a României să ne găsească pe toți cu bine și să o sărbătorim din nou așa cum se cuvine!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Florin Roman: ‘A venit timpul să redescoperim puterea cuvintelor și să o transformăm în fapte’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul liberal Florin Roman, a anunţat, vineri seară, pe pagina sa de Facebook, că anul 2021 va fi unul al comunicării, dar nu aceea de fațadă, ci al comunicării directe.

”Dacă am crezut că provocările au fost doar în anul 2020, vă invit să urmăriți cu atenție ce va fi în 2021.

Și nu fac referire doar la pandemia prin care trecem…

Cred că anul 2021 va fi unul al comunicării, dar nu aceea de fațadă, ci al comunicării directe, cu fiecare individ, indiferent de categoria socio-profesională din care face parte.

A venit timpul să redescoperim puterea cuvintelor și să o transformăm în fapte.

Și, pentru că veni vorba despre dialog, vă invit să îmi fiți alături într-un demers.

Fiind deputat în Parlamentul României, vreau ca săptămânal să adun întrebări din partea dumneavoastră, pe care mai apoi să le transpun în interpelări către miniștri sau factori decidenți din administrația publică centrală.

Astfel, aflăm cu toții răspunsurile întrebărilor noastre.

Ce părere aveți?”, a scris Florin Roman pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Bating Filipino, un salut anti-Covid, impus prin lege în Filipine

Avatar

Publicat

in

De

Filipine promovează prin intermediul unei legi aflată în dezbatere parlamentară un salut anticovid, numit “Bating Filipino”, ce constă în plasarea mânii drepte în mijlocul pieptului şi înclinarea capului cu ochii închişi sau semideschişi, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

Măsura, care a fost aprobată în Camera deputaţilor săptămâna aceasta cu 212 voturi pentru şi unul singur împotrivă, trebuie să primească sprijinul Senatului înainte de a fi semnată de preşedintele ţării, Rodrigo Duterte, şi nu prevede nicio pedeapsă pentru cei care nu doresc să salute în acest fel.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

Fernando Bayani, deputatul care promovează de mai multe luni această măsură, consideră că salutul tradiţional ce constă în strângerea mânii este bine intenţionat, dar prezintă prea multe riscuri pentru sănătatea publică.

După cum a explicat Bayani în mai multe interveniţi din ultimele luni, modul alternativ de salut cu mână pe piept este o formă universală de întâmpinare, în timp ce plecarea uşoară a capului reprezintă un gest tradiţional de respect în Filipine.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

Filipinele, cu o populaţie de 106 milioane de locuitori, este a doua ţară cea mai afectată de COVID-19 din Asia de Sud-Est, după Indonezia, cu 509.887 de cazuri şi 10.136 de decese asociate noului coronavirus.

Campania de vaccinare anticovid în arhipelag este prevăzută să înceapă în februarie, odată cu venirea primelor doze de la companiile Sinovac şi Pfizer, un prim pas pentru a vaccina între 50 şi 70 de milioane de filipinezi înainte de sfârşitul anului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend