Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mesajul generalului Gabriel Oprea de Ziua Poliției de Frontieră: ‘Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne’

Publicat

in

Președintele Uniunii Militarilor și Politistilor “Mihai Viteazul”, generalul Gabriel Oprea, a transmis un mesaj de Ziua Poliției de Frontieră.

“Astazi, Poliția de Frontieră Română împlineste 157 de ani de existență.
Cu această ocazie, UMPMV transmite felicitări polițiștilor de frontieră pentru întreaga lor activitate în slujba securității naționale a României și a cetățenilor români.
Poliția de Frontieră și-a construit o veritabilă carte de vizită, având un rol fundamental în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne pentru care avem toată aprecierea.
În mandatele de ministru al afacerilor interne, de vicepremier pentru securitate națională, dar și ca premier interimar, am sprijinit Poliția de Frontieră prin măsuri concrete, prin inițiative și modificări legislative importante pentru această instituție, dar și pentru întregul sistem de securitate națională.

Spun de fiecare dată: România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. Așadar, așteptările românilor, în ceea ce privește dosarul Schengen sunt unele legitime. Pentru că prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, tara noastră lucrează deja de multă vreme în logica unui stat Schengen, la același nivel de complexitate. Este vremea ca România să-și ocupe locul în spatiul Schengen.

Poliția de Frontieră română este instituție performantă si modernă, care are un rol fundamental în sistemul național de securitate.

Felicitări tuturor polițiștilor de frontieră și La mulți ani!”, a spus fostul ministru de Interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Declarație-șoc a unui general american: Al-Qaida ar putea ameninţa SUA într-un an

Publicat

in

De

Reţelele teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic se repliază după plecarea militarilor americani staționați 20 de ani în Afganistan, şi ar putea genera ameninţări pentru Statele Unite într-un an, afirmă generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA.

Generalul Mark Milley şi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au fost audiaţi în Congresul SUA pe tema efectelor deciziei preşedintelui Joseph Biden de retragere a trupelor din Afganistan. În urma retragerii trupelor occidentale, Mişcarea talibanillor a preluat cu forţa puterea la Kabul.

Generalul Mark Milley a declarat că Statele Unite vor trebui să continue protejarea cetăţenilor americani de atacurile teroriste organizate din Afganistan, precizând că acum misiunea va fi mai dificilă.

“Talibanii au fost şi rămân o organizaţie teroristă şi încă nu au întrerupt legăturile cu Al-Qaida. O reţea Al-Qaida revigorată sau un grup terorist Stat Islamic cu aspiraţii de a ataca Statele Unite constituie posibilităţi foarte reale, iar aceste condiţii, cu activităţi în zone neguvernate, ar putea apărea în următoarele 12-36 de luni”, a declarat generalul Mark Milley, în cursul audierilor în Comisia Forţelor Armate din Senatul SUA.

Generalul Mark Milley şi Lloyd Austin au admis că armata americană a fost surprinsă de rapiditatea cu care a fost înlăturată Administraţia de la Kabul.

“Noi am ajutat la construcţia unui stat, dar nu putem forma o naţiune. Faptul că armata afgană antrenată de noi şi de partenerii noştri pur şi simplu a dispărut, în unele cazuri fără a trage un singur foc de armă, ne-a luat pe toţi prin surprindere. Zeci de mii de militari afgani şi agenţi de poliţie au murit. Dar, la final, nu le putem oferi noi voinţa de a câştiga”, a afirmat LLoyd Austin, citat de BBC News.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Leo Grozavu a fost dat afară de la Sepsi. Cine i-a luat locul pentru meciul cu Rapid

Publicat

in

De

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a despărţit de antrenorul Leo Grozavu, a anunţat patronul clubului covăsnean, Laszlo Dioszegi, pe Facebook.

El a anunţat că echipa va fi pregătită pentru moment de secunzii Robert Ilyes şi Laszlo Kulcsar, potrivit news.ro.

Echipa Sepsi ocupă după zece etape locul 12, cu nouă puncte, sub pretenţiile conducătorilor clubului. În acest sezon, formaţia antrenată de Leo Grozavu a înregistrat doar o victorie şi şase egaluri.

Grozavu, 54 de ani, a fost numit antrenor la Sepsi în noiembrie 2019, iar în mai înţelegerea lui fusese prelungită până vara viitoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend