Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mesajul emoționant al unui ofițer ucrainean: „Nu avem dreptul să ne predăm”

Publicat

in

Anatoli Stefan, unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri ai forțelor armate ucrainene, a transmis luni un mesaj emoționant despre soldații căzuți la datorie, afirmând că Ucraina nu își poate permite să se predea după sacrificiul acestora.

Colonelul Anatoli StefanFoto: HotNews.ro

„În fiecare noapte mergi pe site pentru a citi Decretul [cu numele soldaților căzuți]. Citești numele și ți-e îngrozitor de teamă că vei găsi pe cineva pe care îl cunoști, pe cineva care e al tău. Iar apoi citești numele – toți sunt ai tăi. Ce preț teribil. De dragul lor, nu avem dreptul să ne predăm”, afirmă acesta într-o postare făcută pe pagina sa de Twitter.

„Suntem puternici! Vom câștiga! Memorie și glorie eternă Eroilor căzuți”, își încheie acesta postarea.

Anatoli Stefan a devenit unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri ucraineni după izbucnirea războiului declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie datorită numeroaselor sale anunțuri despre generalii și comandanții ruși eliminați de forțele armate ale Kievului.

Cel mai recent, acesta a anunțat săptămâna trecută „demilitarizarea” unui nou comandant al Forțelor Aeropurtate Ruse, locotenent-colonelul Pavel Kisliakov. Ucrainenii anunțaseră anterior eliminarea unui alt comandant al Forțelor Aeropurtate, una dintre unitățile de elită ale Rusiei, la sfârșitul lunii mai.

Săptămâna trecută Stefan a distribuit și o înregistrare video care arată cum se văd bombardamentele rusești din interiorul unei coloane blindate ucrainene atacate de forțele armate ruse.

Citește ultimele evoluții din a 131-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Amnesty International: Cel puţin 82 de persoane au fost ucise în reprimarea unor manifestaţii la Zahedan, în Iran

Publicat

in

De

Cel puţin 82 de persoane au fost ucise – începând de vineri – în reprimarea unor manifestaţii care au izbucnit la Zahedan, un oraş situat în provincia Sistan-Balucistan, în sud-estul Iranului, anunţă joi organizaţia nonguvernamentală (ONG) Amnesty International (AI), relatează AFP.

”Forţele iraniene de securitate au ucis în mod ilegal 66 de persoane, inclusiv copii, şi au rănit alte sute de persoane, după ce au deschis focul” împotriva manifestanţilor, trecătorilor şi credincioşilor, anunţă ONG-ul din domeniul apărării drepturilor omului, potrivit News.

”De atunci, alte 16 persoane au fost ucise în incidente separate, la Zahedan, în cadrul unei reprimări continue a acestor manifestaţii”, denunţă Amnesty International.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Putin e dictator de 23 de ani, deci nu cred că în jurul său există suficientă opoziție care să i se opună. Statele Unite ne-au atras atenția că amenințarea este reală’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus despre posibilitatea ca Vladimir Putin să își folosească arsenalul nuclear, dar și despre cele patru avioane rusești care au zburat deasupra Poloniei și Suediei.

Bogdan Chirieac: Hârjoneală. Nu există zi în care să nu avem avioane rusești care testează vigilența NATO

„Ce vă spune această nouă alertă? Este o provocare, este o eroare din partea Rusiei, cum vedeți situația?” l-a întrebat pe Bogdan Chirieac jurnalistul Călin Cociș.

„Poate să fie același tip de hârjoneală care există în special în Marea Neagră, unde zilnic avioane rusești și avioane NATO de poliție aeriană de întâlnesc. Deci nu există zi în care să nu avem avioane rusești care testează vigilența NATO în Marea Neagră.

Iar în privința armei nucleare, sigur, toate îngrijorările sunt legitime, mai ales că Statele Unite, înțeleg, ne-au atras atenția că amenințarea este reală, iar informațiile venite din SUA au fost impecabile.

În același timp, în discursul lui Putin, pronunțat ieri, sigur, pentru publicul din țara sa, vorbea despre faptul că ridicarea de școli noi în teritoriile ocupate și echipe medicale, medici care să evalueze starea de sănătate a copiilor deoarece erau etnici ruși și ar fi fost defavorizați de autoritățile de la Kiev. Firește, nu discutăm acum că Putin minte, nu despre asta este vorba, dar dacă el vine deja să spună că se ocupă de școală și sănătate, dacă vine și aduce un omagiu, o odă, culturii și poporului ucrainean, poate nu are chiar intenția de a folosi arme nucleare în acest moment. Da, sigur, nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos”, a declarat Bogdan Chirieac.

Putin apasă singur butonul? Bogdan Chirieac: Haideți să analizăm lucrurile prin prisma României

„Decizia este exclusiv la Vladimir Putin? Cei care mai au acces la acest buton au vreun cuvânt de spus?” a întrebat Călin Cociș.

„Haideți să analizăm lucrurile prin prisma României. L-am avut pe Traian Băsescu, s-au întâmplat atrocități în România, deci derapajele justiției au fost înspăimântătoare. Și ale justiției, și ale serviciilor secrete, toate aceste atrocități au fost recunoscute într-o formă sau alta de Traian Băsescu după ce nu a mai fost președinte al României. Vi se pare că cineva a îndrăznit atunci când era Traian Băsescu președinte să-i atragă atenția că uitați ce se întâmplă? Și acum vin la Putin, că de asta am făcut această paranteză.

Vi se pare că există cineva în Kremlin care să-i atragă atenția în mod real și să-i spună: „Domnule, prin ceea ce ai făcut ai pus în pericol viața, existența statului numit Federația Rusă?”. Nu cred că există așa ceva, să știți, mai ales că Băsescu era un lider autoritar, dar nu un dictator. Putin e dictator de 23 de ani, deci nu cred că în jurul său există suficientă opoziție care să i se opună lui Putin. A, că mai există câte un oligarh prin Monaco, pe Coasta de Azur, prin America, prin Germania și îi fac opoziție, da, dar nu când e în puterea lui la Kremlin, mai ales după ce a împușcat vreo 30 de oligarhi, cu tot cu familiile lor, de când a început conflictul din Ucraina”, a spus Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend