Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mesaj ȘOCANT al purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere: Data viitoare când aveți probleme sa apelați la oricine altcineva, nu la poliție

Avatar

Publicat

in

Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, a evaluat cu 5 stele pagina de Facebook a IGPR, după ce pagina de socializare a fost asaltată de critici, oamenii fiind nemulțumiți de măsurile luate în cazul șoferului cu număr de înmatriculare anti-PSD. Mai mult, Munteanu i-a sfătuit pe toți cei care jignesc Poliția Română să nu mai apeleze la această instituție.

“Pentru toți care jigniți și urâți Politia Română, va rog ca data viitoare când aveți probleme sa apelați la oricine altcineva nu la poliție! Când va fura bunurile, când va agresează pe strada, când cineva va înșela, la accidentele rutiere când voi sau alții aveți nevoie de ajutorul polițiștilor, va rog sa apelați la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliție!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a IGPR de Ovidiu Munteanu.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

NATIONAL

Ministrul Transporturilor estimează că autostrada Sibiu-Pitești ar putea fi mai repede finalizată decât termenul estimat

Avatar

Publicat

in

De

Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti au un avans de 8% faţă de graficul normal, ceea ce înseamnă că tronsonul ar putea fi finalizat mai devreme decât era aşteptat, a declarat, vineri, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului remis AGERPRES, Lucian Bode s-a aflat în prima parte a zilei în judeţul Sibiu. Alături de vicepremierul, Raluca Turcan şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, Bode a fost prezent şi pe şantierul lotului 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Aici antreprenorul a prezentat stadiul acestui proiect de infrastructură şi progresul fizic al lucrării.

Publicitate

A doua oprire a oficialilor a fost la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, unde Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat două parteneriate privind realizarea a două variante ocolitoare. Este vorba de varianta ocolitoare Sibiu Sud şi varianta ocolitoare Mediaş.

“Sunt bucuros să văd că, de la ultima mea vizită aici, pe şantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti s-au înregistrat progrese privind graficul de lucrări. Astăzi există un progres fizic în avans de 8% faţă de graficul normal, comunicat de către antreprenor. Există o mobilizare foarte bună, ceea ce îmi dă încrederea, că finalizarea lucrării se poate face în avans, faţă de termenul contractual. Finanţare există, cum bine ştiţi. Săptămânile trecute, cei de la Comisia Europeană, au aprobat finanţarea acestui important obiectiv de investiţii. Este prima autostradă care va străpunge Carpaţii şi care va dezvolta şi stimula economia României. Cât priveşte cele două parteneriate încheiate de către cei de la CNAIR, cu autorităţile locale, ştiţi foarte bine că prin crearea cadrului normativ necesar, am dat posibilitatea autorităţilor locale să-şi realizeze obiectivele de interes local şi apoi acestea vor fi predate CNAIR”, a susţinut ministrul Transporturilor.

Citește și: Vești proaste pentru bucureșteni: restricții de circulație în weekend în zona străzii Gara Herăstrău

Prin aceste parteneriate, autorităţile locale sunt mult mai prezente şi active în realizarea obiectivelor lor de investiţii, a adăugat el.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

Observatorul Român de Sănătate: Doar 2 din 38 de candidați la marile primării din țară îndeplinesc criteriile de a fi viitori “Primari ai Aerului Curat”

Avatar

Publicat

in

De

Doar 2 din 38 de candidați la o parte dintre marile primării din țară – București, Cluj și Timișoara – îndeplinesc criteriile de a fi viitori “Primari ai Aerului Curat”. Majoritatea candidaților îndeplinesc doar parțial criteriile de a fi Primari ai Aerului Curat, iar 5 candidați evaluați nu propun măsuri pentru curățarea aerului în programele lor electorale publicate online, arată o monitorizare realizată de Observatorul Român de Sănătate.

Cum arată măsurile pentru aer curat promise de candidații pentru marile primării:

Publicitate

Campania Vrem Aer Curat propune o serie de măsuri urgente anti-poluare, adresate de mai multe organizații neguvernamentale importante din domeniul sănătății și mediului, către candidații la primăriile marilor orașe românești. Organizațiile semnatare solicită candidaților să își asume public aceste măsuri pentru curățarea aerului poluat din orașe (găsiți solicitările atașate acestui email și pe pagina http://stop-poluare.ro).

Candidații și viitori primari vor fi monitorizați și evaluați public pe baza măsurilor din lista Vrem Aer Curat. Dacă își fac datoria, vor fi felicitați. Dacă nu își fac datoria, vor fi penalizați public.

Apelul pentru aer curat este semnat de Observatorul Român de Sănătate, Centrul pentru Politici Publice Ecopolis (Aerlive.ro), Dăruiește Viață, Greenpeace, Caravana cu Medici, 2Celsius și Bankwatch România.

Într-o primă monitorizare realizată de experții independenți de la Observatorul Român de Sănătate, au fost evaluați 38 de candidați la primăriile București, Cluj și Timișoara, precum și candidații la primăriile de sector din București (găsiți evaluarea în detaliu atașată).

Din păcate doar 2 (doi) dintre candidații evaluați pe baza programelor lor electorale îndeplinesc criteriile de a fi viitori “Primari ai Aerului Curat”. Majoritatea candidaților îndeplinesc doar parțial criteriile de a fi Primari ai Aerului Curat. Cinci candidați evaluați nu propun măsuri pentru curățarea aerului în programele lor electorale publicate online.

Oricine dorește aer curat pentru orașul în care locuiește, poate semna petiția de aici prin care un mesaj cu solicitările Vrem Aer Curat va fi automat trimis principalilor candidați la primăriile din București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Craiova, Oradea, Galați și Ploiești.

Conform unui studiu al Observatorului Român de Sănătate, niciuna dintre primăriile celor mai mari 10 oraşe din România nu făceau suficient pentru reducerea poluării aerului în anul 2018. Astfel, primăria din București primea doar 3,6 puncte din 10 posibile pentru măsurile luate împotriva poluării aerului, în timp ce primăriile Craiova, Constanța și Ploiești primeau sub 3 puncte din 10 posibile.

Implementarea măsurilor pentru aer curat va crește speranța de viață pentru 23.400 români care mor prematur din cauza poluării aerului. În anul 2019, au fost înregistrate 900 de depășiri zilnice ale valorii maxim admise pentru sănătatea umană la 54 de stații de măsurare din țară (pentru particule PM10). Valorile limită pentru dioxidul de azot nu sunt respectate în București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași.

Monitorizarea și evaluarea publică a candidaților și viitorilor primari va continua și în perioada următoare, anunță Observatorul Român de Sănătate: “Vom publica periodic lista “Primarilor Aerului Curat” și încurajăm politicienii și înalții funcționari publici să își asume și să contribuie la implementarea măsurilor propuse în lista Vrem Aer Curat.”

“Respirăm cu toții același aer, iar în prezent acest aer a ajuns atât de murdar încât este un pericol pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, adult sau mai ales copil”, arată reprezentanții Observatorului Român de Sănătate.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend