Conecteaza-te cu noi

AUTO

Mergi des in Germania? De anul acesta vei plăti o taxă de autostradă de până la 130 de euro pe an

Publicat

in

Germania a anunțat săptămâna trecuta planurile finale pentru introducerea unei taxe de autostradă pentru șoferii străini care tranzitează țara, la capătul unor negocieri dure cu Comisia Europeană. Astfel, șoferii mașinilor înregistrate în afara Germaniei vor achita o taxă de autostradă de cel mult 130 de euro pe an, care va fi stabilită în funcție de gradul de poluare al vehiculului. Pentru moment, Ministerul Transporturilor din Germania nu a oferit alte detalii cu privire la valoarea taxei sau dacă proprietarii de mașini electrice vor fi scutiți de la plata acesteia. Întrucât o astfel de taxă aplicată exclusiv străinilor ar fi discriminatorie, aceasta va fi solicitată inclusiv germanilor, însă în cazul acestora va fi dedusa din impozitul anual pe mașini. Această soluție a fost calea de mijloc găsită de Germania și Comisia Europeană pentru ca cea mai mare economie a Uniunii Europene să poată taxa mașinile străine. „Pentru șoferii locali nu va fi niciun cost suplimentar. Oricine are o mașină prietenoasă cu mediul va plăti ceva mai puțin”, a explicat Alexander Dobrindt, ministrul Transporturilor din Germania. Taxa va fi aplicată după alegerile federale, care vor avea loc în 24 septembrie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

SCUTEȘTE BANI! DRPCIV oferă MODELUL OFICIAL DE CONTRACT de vânzare-cumpărare auto – DESCARCĂ AICI DOCUMENTUL

Publicat

in

De

La schimbarea proprietarului unei mașini, pe lângă bunul propriu-zis, cumpărătorii trebuie să primească de la vânzătorul acesteia o serie de documente, printre care și un exemplar al contractului de vânzare-cumpărare. Cei ce vor să completeze acest document o pot face la orice centru de acte auto sau, dacă vor să ocupe chiar ei de asta, cu costuri mai mici, să completeze modelul oficial, ce le este pus la dispoziție de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

La vânzarea sau cumpărarea unei mașini e nevoie de mai multe acte, printre care și contractul de vânzare-cumpărare sau fișa de înmatriculare. În cazul în care se cumpără o mașină de la o persoană fizică, transferul dreptului de proprietate asupra acesteia se face printr-un contract de vânzare-cumpărare.

De cele mai multe ori, atunci când vorbim de cumpărarea unei mașini, cei implicați apelează la serviciile unui birou de acte auto, care, pe lângă faptul că furnizează tipizatele folosite în acest fel de tranzacții, le și completează.

Totuși, cei care vor să se ocupe personal de asta, scutind astfel și câțiva bani, pot descărca, de pe website-ul DRPCIV sau de la finalul acestui articol, modelul oficial de contract de vânzare-cumpărare, ce este conținut de Ordinul comun al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Finanțelor Publice și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 1.069/2016.

CLICK AICI PENTRU DECARCARE Contract de vânzare-cumpărare

După descărcare, pentru că documentul conține foarte multe date precum nume, serii și coduri, iar scrisul de mână le-ar putea face de neînțeles, e recomandat ca actul de vânzare-cumpărare să fie completat fie cu ajutorul mașinii de scris, fie al calculatorului.

În condițiile în care mașinile de scris sunt din ce în ce mai rare, cel mai probabil, la completarea acestuia se va folosi un calculator. În acest caz, pentru că DRPCIV pune la dispoziția publicului documentul într-un astfel de format, la completarea contractului e nevoie de un editor de fișiere .pdf.

E important de știut că, așa cum apare în Ordinul 1.069/2016, dacă cel ce cumpără mașina are domiciliul fiscal în România, contractul de vânzare-cumpărare va fi emis în cinci exemplare, iar dacă cel ce cumpără mașina nu are domiciliul fiscal în țara noastră, se vor emite doar patru astfel de documente.

Pentru a putea înmatricula mașina cumpărată, noul proprietar trebuie să se prezinte la sediul DRPCIV de care aparține cu domiciliul. De aceea, e bine de știut că, în această perioadă, toate interacțiunile cu DRPCIV vor putea  avea loc doar în baza programărilor online.

De asemenea, în funcție de județ, sediile DRPCIV au program de lucru diferit. Pentru a afla care este programul de la sediul pe care vor să-l viziteze, DRPCIV recomandă celor interesați să verifice website-ul prefecturii din respectivul județ.

În plus, accesul în sediile DRPCIV se face în grupuri mici, formate din cel mult zece persoane, și doar cu respectarea tuturor măsurilor de protecție, inclusiv purtarea măștii, și distanțare fizică, menite să prevină extinderea epidemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nebunie la Serviciul Înmatriculări Argeș: Programări abia la început de septembrie – Ți-au expirat numerele rosii, stai pe dreapta 2 luni

Publicat

in

De

E nebunie la Serviciul Înmatriculări Argeș. Cei care doresc să-și inmatriculeze definitiv mașina primesc programari abia la inceputul lunii septembrie. Situatia e si mai complicată pentru cei cărora le expiră numerele provizorii in această lună, ei fiind nevoiti sa stea cu masina in garaj pana in septembrie, când sunt diponibile primele programari online. Toată luna iulie si august sunt ocupate si nu mai exista posibilitatea de a face programari online. Nici in varianta programarilor la ghiseu nu sunt mai multe sperante, iar asta din cauza lipsei tipizatelor pentru înmatriculare. Afectate sunt și firmele care nu-și pot continua activitatea pentru că nu isi pot inmatricula masinile.

Pentru argeșenii care și-au achiziționat mașini cu numere roșii care expira curand, situația este mult mai gravă, oamenii sunt respinși pe bandă rulantă. Rămâne varianta audienței la comandant, dar aici au prioritate firmele. Așa că argeșenii se plâng că bat zilnic drumil la Serviciul de Înmatriculări în speranța că vor reusi programarea pentru inmatricularea masinii.

Funcționarii de la ghișee se scuză spunând că de vină este Imprimeria Națională care nu a onorat comanda de tipizate, iar vestea proasta este că nu există niciun termen pentru sosirea acestor imprimate în Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend