Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mercedes-Benz este cel mai recent nume de mare companie occidentală care părăsește Rusia

Publicat

in

A.C. Theodor • HotNews.ro

Producătorul german a întârziat luni de zile, dar a urmat exemplul altor mari fabricanți de automobile. Rusia era o piață lucrativă pentru modele de top ca off-roadul G Wagen și S Klasse, care aveau mare trecere la elitele locale.

Sigla MercedesFoto: Daimler

Mercedes încetase producția și exportul în Rusia în martie, iar acum spune că pleacă cu totul și vinde acțiunile filialelor către un investitor local. Harald Wilhelm, chief financial officer la Mercedes, a spus că nu se așteaptă ca retragerea să aibă un efect vizibil asupra profitului companiei.

Și Ford a anunțat miercuri că a finalizat ieșirea din Rusia, vânzând cota sa de 49% din societatea mixtă Sollers-Ford, deși cu o opțiune de răscumpărare pe cinci ani „dacă se schimbă situația globală”.

Nissan plecase în aceastp lună, urmând exempleleToyota și Renault, chiar și suferind o pierdere de 700 de milioane de dolari cedând afacerea unei entități de stat pentru o sumă simbolică, „sub £1”.

Alte firme auto, ca Jaguar Land Rover, General Motors, Aston Martin și Rolls Royce, opriseră livrările către Rusia din primele luni ale războiului.

„Poate că Mercedes spera pentru un deznodământ rapid al conflictului, dar cum a devenit improbabil, a luat mult-amânata decizie de a ieși de tot din Rusia”, apreciază James Baggott, redactor-șef al unei publicații online de specialitate.

AEB (Association of European Businesses) afirmă că Mercedes a vândut 9.558 de vehicule în Rusia din ianuarie până în septembrie, cu 72,8% mai puțin decât cu un an înainte.

Surse: BBC, Car Dealer Magazine

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Programe scurte de educație pentru profesioniști, manageri și lideri la școala de afaceri a Academiei de Studii Economice din București

Publicat

in

Academia de Studii Economice din București (ASE) împreună cu Universitatea de Economie din Bratislava (EUBA) și Universitatea de Economie din Varna (UEV) deschid preînscrierea pentru primul Certificat de Executive Education Business Development & Leadership într-un context internațional, destinat profesioniștilor, managerilor și liderilor interesați să își dezvolte perspectiva competențele și de asemenea rețeaua de contacte din regiune.

Citeste mai mult

NATIONAL

Singura economie din G7 care va scădea în 2023 – avertismentul FMI

Publicat

in

Economia Marii Britanii se va contracta și va avea performanțe mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieții continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI), conform Mediafax.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend