Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Memorandum semnat între SUA și Republica Moldova: Stadionului Republican trece în proprietate americană

Publicat

in

Statele Unite ale Americii și Republica Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un nou parc public. Potrivit unui comunicat de presă al ambasadei SUA, semnarea Memorandumului constituie un pas important al unui proces care va rezulta în crearea unui parc public absolut nou, în restaurarea porților emblematice ale stadionului și în construirea unui campus diplomatic de talie mondială ce demonstrează „puterea și rezistența parteneriatului dintre cele două țări”, conform deschide.md.

„Statele Unite se angajează să continue consolidarea parteneriatul nostru cu Republica Moldova. Acțiunea de astăzi este un pas important spre construirea unei noi ambasade care să sprijine această relație, precum și spre deschiderea unui nou parc public pentru locuitorii din Chișinău”, a declarat Ambasadorul SUA, Kent Logsdon.

Diplomatul a mulțumit Guvernului și poporului Republicii Moldova pentru că au respectat un angajament făcut prima dată în 2015 pentru a permite achiziționarea terenului pentru construcția noii ambasade: „Aștept cu nerăbdare ca Statele Unite să continue să fie un partener puternic – și ca noua ambasadă să fie un vecin bun – pentru anii ce urmează”.

Amintim că acum o săptămână Guvernul a aprobat Memorandumul de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii, privind achiziționarea proprietății pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA în R.Moldova.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Mireasa lui SIEmion

Publicat

in

De

Ia ti Ilinco ziua buna, de la tata de la muma! Ilinca Munteanu este fericita aleasa a “viitorului presedinte” al Romaniei si al partidului care va avea nu i asa “70% din voturi in 2024”!

Domnisoara Munteanu are doar 22 de ani si lucreaza deja in Parlamentul Romaniei, fireste la grupul AUR!

Asa cum ne a promis domnu SIEMION, si a dat examenele, in speta la facultatea de drept si a si absolvit!

Printre picaturi si postarile de pe social media pentru viitorul sot, se ocupa si cu organizarea nuntii la intalnirile cu Adina Patru Wedding Planner, in timp ce mirele salveaza Romania!

S a dat inel, s a nins, s a tot, vorba lui Dem Radulescu!

content-image

content-image

content-image

content-image

de Dana Budeanu pentru Verdict App

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

UEFA interzice meciurile de fotbal în Transnistria – Unde va juca Sheriff Tiralpol meciurile de Liga Campionilor

Publicat

in

De

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a decis vineri ca nicio partidă din cupele europene să nu se mai dispute, până la noi ordine, în regiunea separatistă Transnistria, teritoriu aflat în componenţa Republicii Moldova, care se învecinează cu Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

„În conformitate cu deciziile luate anterior de Comitetul Executiv al UEFA, în contextul escaladării conflictului militar care a culminat cu invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă, Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi (vineri) ca niciun meci din competiţiile UEFA să nu se dispute în regiunea Transnistria până la noi ordine”, a indicat forul fotbalistic continental într-un comunicat.

Această decizie vizează în principal clubul fanion al Transnistriei, Sheriff Tiraspol, care a participat în sezonul 2021-22 la Liga Campionilor, pentru prima data în istoria sa, reuşind să impresioneze după ce a învins cu 2-1 formaţia Real Madrid, chiar pe stadionul Santiago Bernabeu, în faza grupelor.

Sheriff Tiraspol, care evoluează în campionatul Republicii Moldova, urmează să joace în primul tur de calificare din noua ediţie a Ligii Campionilor împotriva echipei bosniace Zrinjski Mostar pe 6 şi 13 iulie. Manşa secundă a acestui duel a fost programată iniţial pe stadionul său, Bolşaia Sportivnaia Arena, însă UEFA a precizat că a cerut grupării din Transnistria „să ofere un loc/stadion alternativ, care trebuie să respecte reglementările UEFA în vigoare, în afara regiunii transnistrene, pentru meciurile sale de acasă, cât timp interdicţia de a juca în regiune va rămâne în vigoare”.

Sheriff Tiraspol a câştigat anul acesta al şaselea său titlul consecutiv de campioană a Republicii Moldova şi al 19-lea începând din 2001.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend