Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mega-lovitură pentru toți românii care au centrale proprii! Ce taxă riscă să plătească

Avatar

Publicat

in

Claudiu Creţu, administrator special al Electrocentrale Bucureşti, le-a pus gând rău românilor cu centrale de apartament! Potrivit acestuia, toți posesorii de centrale termice trebuie să plătească această taxă.

„Este necesară modernizarea instalațiilor din sectorul termoficării. Este nevoie de decizii ferme și de un mecanism corect care presupune stabilirea finanțării și a perioadei de timp. În perioada următoare se va face un efort uriaș de modernizare, atât a centralelor ELCEN, cât și a rețelei de transport și distribuție. Aproape 600.000 de apartamente din București depind de acest sistem de termoficare. Există un mit care ar trebui demontat, și anume acela că ar fi mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordați la SACET (sistemul de alimentare centralizată cu energie termică). Piața încălzirii ar trebui să se bazeze pe fundamente corecte de competitivitate. Așa cum ELCEN plătește certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o folosește, așa și cei care își instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă”, a declarat Claudiu Crețu, administrator Special al ELCEN la o conferinţă pe teme de cogenerare, citat de economica.net

Taxa pentru fiecare centrală termică de apartament nu este nouă, s-a mai vehiculat și înainte de această taxă.

Argumentul este că, în contextul preocupărilor pentru mediu ale Comisiei Europene, se taxează producţia de energie pe bază de combustibili fosili, tocmai pentru a se descuraja această formă de energie. În acest sens, toţi producătorii plătesc certificate de emisii, în funcţie de tehnologie, proportional cu cât produc. Centralele pe lignit plătesc cam 0,8 certificate/MWh produs, iar cele pe gaze, circa 0,3 certificate – cele mai eficiente. Acum, pe bursa EEX, preţul unui certificat de CO2 este de circa 25 de euro, potrivit sursei mai sus menționate.

Citește și:

Răsturnare de situație! Ce a ascuns Poliția Română în scandalul momentului

Frații Dedeman dau din nou lovitura! Profituri uriașe față de 2018

Ordinul se aplică de azi! Schimbarea care vizează milioane de români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Gabriela Firea rupe tăcerea: ‘Sunt zone în care oamenii nu-și permit să se testeze’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Octavian Jurma: ‘Ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis’

Avatar

Publicat

in

De

”În general, activitatea în aer liber nu este o sursă semnificativă de infecție. Ce se poate întâmpla în aer liber este ca doi oameni să stea de vorbă o oră, să spunem, unul lângă altul, să nu aibă mască sau să aibă un grad înalt de infectare și să se poată infecta. Noi ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis.

Dacă suntem în spațiu închis, problema este că acolo se acumulează în aer particule care poartă acest virus și atunci noi putem să respirăm acest aer și dacă cineva a părăsit încăperea. De aceea este mult mai periculoasă petrecerea timpului în aceste spații închise care are loc în mod natural, mai ales dacă ai fost afară și se întorc toți zgribuliți și stau la povești.

Este un lucru perfect normal și natural, dar care, în același timp, poate să răspândească virusul în aceste condiții pentru că toți declară că au respectat întocmai măsurile. În general, infecția se întâmplă acum în casele noastre sau în spațiile închise, unde, dintr-un motiv oarecare nu purtăm mască – poate luăm cina sau ne simțim în siguranță cu niște oameni care ne spun că ei sigur nu sunt infectați. Aici e problema, nu neapărat pe pârtii și în spațiul liber, ci ce se întâmplă după”, a declarat Octavian Jurma, conform b1.ro.

Citește și:

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend