Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MEGA DEZBATERE LA CURTEA DE ARGEȘ cu doar 4 cetățeni – TOATE SCĂRILE DE BLOC APOMETRIZATE – CUM SE MODIFICĂ CONTRACTUL DE FURNIZARE A APEI

Avatar

Publicat

in

A fost o noua rundă de dezbateri atipice la Curtea de Arges, ieri, de la ora 10:30. Ca de obicei, din cauza proastei informări a populației și a orei stabilite, doar 4 cetățeni au participat la cele două dezbateri publice importante care priveau, primul, modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare și, cel de-al doilea, Regulamentul de Organizare si Functionare al Serviciului Public de Gestionare a câinilor fără stăpân. Mai pe scurt, la dezbateri au fost mai mulți oficiali decât cetățeni. Ca de obieci, consilierii locali au spus PAS si au lipsit, așa că dezbaterile au fost de fațadă, pentru că modificările si propunerile au rămas intacte, după dorința celor care le-au și propus.

Dacă în privința maidanezilor, va mai dura pana vom simți efectele acestui regulament, în privința apei mult prea scumpe in raport cu calitatea acesteia dar, mai ales, in raport cu lentoarea cu care se remediaza tot mai desele avarii, vă prezentăm cele mai importante modificări propuse și care își vor face efetul după ce vor fi aprobate prin vot de Consiliul Local. De precizat ca Ionuț Andrei, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquaterm SA, și-a luat angajamentul că în Curtea de Argeş apa nu se va scumpi pe perioada mandatului său, adica in următorii 3 ani.

Iată, mai jos, principalele modificări supuse dezbaterii de ieri și care au rămas în stadiul inițial, având în vedere că doar 4 cetățeni au participat la dezbatere.

Art. I : Articolul 236 al Regulamentului propriu se completează cu alin.(3) si (4) după cum urmează:

“(3) Operatorul va asigura din surse proprii, dacă prin bugetul local nu au putut fi asigurate sumele necesare în acest sens, pentru realizarea de cămine de branşament (acolo unde nu sunt) şi montarea de apometre în căminele de branşament pentru toate scările de bloc/blocurile.

(4) in baza prevederilor art. 12 din Legea 241/2006, autoritatea administraţiei publice locale stabileşte următoarele:

a) Ţinând cont de prevederile art. 31. alin. 7. Iit.b din Legea 241/2006. repartizarea pe fiecare unitate imobiliară (pentru care nu este contractul suspendat) a consumului de apă înregistrat de contorul montat la branşamentul condominiului se face în baza apometrului de branşament şi se facturează după cum urmează :

  1. consumul înregistrat lunar de apometrul (repartitorul de costuri) montat în fiecare apartament, în baza autocitirii declarate de către proprietarul apartamentului, la care se adaugă cantitatea stabilită conform pct. b de mai jos;
  2. contravalorea a 6,3 mc apă conform Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populaţie, instituţii publice si agenţi economici aprobat prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice si Amenajării Teritoriului nr. 29N/J993, (şi canalizare aferentă, dacă utilizatorul are canalizare). }n lunile in care utilizatorul nu dedări indexul apometrelor; în momentul declarării indexului autocitit. consumul se regularizează; se va adauga cantitatea stabilită conform pct.b de mai jos’

  • diferenţa dintre consumul înregistrat de contorul de branşament şi suma consumurilor individuale se facturează prin citirea apometrelor din căminele de branşament şi regularizarea consumurilor înregistrate de acestea o data la 6 luni si:
  • se repartizează egal pe unitate imobiliari şi se facturează individual

sau

  • se repartizează după o altă regulă stabilită de către asocia fia de proprietari (comunicată operatorului în scris cu cel puţin 30 zile înainte de facturarea diferenţei consumului înregistrat de contorul de branşament şi suma consumurilor individuale) şi se facturează individual
  • Toţi utilizatorii persoane fizice (apartamente si case) au obligaţia de a comunica lunar operatorului indexul contorului de branşament în vederea emiterii facturii;
  •  In cazul în care utilizatorii nu respecta prevederile punctului anterior, operatorul va factura utilizatorului un consum estimat reprezentând consumul pentru o persoana în pausal (6,3 mc/luna), operatorul având obligaţia să facă regularizarea o dată la 6 luni. fie în baza prevederilor lit a sib la blocuri şi In baza citirii de către reprezentanţii operatorului, la case.
  • Top utilizatorii, persoane fizice şi juridice, au obligaţia protejării apometruhii de branşament (aflat pe proprietatea acestora) împotriva îngheţului şi a eventualelor loviri; in cazul în care. la verificările efectuate de reprezentanţii operatorului, se constată că apometrul este spart/deteriorat din cauza îngheţului sau a lovirilor, operatorul va factura consumul lunar de apă Sn pauşal, calculat de la data ultimei regularizări pană la data constatării, conform Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populaţie, institutll publice si agenţi economici aprobat prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice si Amenajării Teritoriului nr. 29N/1993.
  • Prevederile alineatului anterior, respectiv modalitatea de calcul al consumului se aplică şl pentru situaplle în care se constată consum fraudulos, cu precizarea că se face calculul pe o perioada de 3 ani; în aceste situaţii, operatorul va sesiza instituţiile abilitate pentru reclamarea consumului fraudulos;
  • în cazurile prevăzute la Ut. d şl e, operatorul va percepe o taxa de înlocuire a apometrulut în suma de 300 lei (trei sute lei) – (care acopera contravaloarea apometrulul. a pieseleor de legătură utilizate si a manoperei).”

Art. II Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa şi de canalizare în Municipiul Curtea de Argeş se modifică după cum urmează:

I. Art. 6.1 se reformulează astfel:

‘Ari. 61. să factureze şl să încaseze lunar contravaloarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare furnizate/prestate conform tarifelor aprobate de autoritatea publica locala. Facturarea se face în baza comunicării indexului autocitit declarat de utilizator. în lunile în care indexul nu este declarat, se va factura cantitatea de 6,3 mc (cantitatea lunara de apa consumată de o persoana în sistem pausal), urmând ca la maxim 6 luni să se facă regularizare.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă rupe tăcerea: ‘Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Liviu Dragnea îi acuza și pe ceilalți de dinaintea mea de același lucru’

Avatar

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă afirmă că ”nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”.

”Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Dacă ne uităm, aceeaşi colaborare i-a fost reproşată şi lui Sorin Grindeanu, şi lui Mihai Tudose. Deci nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”, a declarant, luni seară, la A7TV.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea a acuzat-o, totuşi, de această colaborare, Dăncilă a afirmat:

”Liviu Dragnea îi acuza şi pe ceilalţi de dinaintea mea de acelaşi lucru. Nu am înţeles de ce, eu presupun că lângă Liviu Dragnea au fost oameni care efectiv au picurat anumite lucruri care nu au fost conforme cu realitatea. Nu am vorbit niciodată cu preşedintele Klaus Iohannis despre o candidatură a mea la prezidenţiale. Discuţiile cu preşedintele României au fost pe probleme guvernamentale, interinstituţionale. Nicidecum despre o candidatură a mea la Preşedinţia României”.

Dăncilă afirmă că în forurile de conducere ale PSD propunerea pentru candidature sa a fost făcută de Marcel Ciolacu: ”Propunerea de candidatură a venit tot din partea PSD, iar propunerea Comitetului Executiv Naţional a fost făcută de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD. Atunci mi-am dat seama că dacă aş fi refuzat, aş fi fost un om laş. Toţi ceilalţi preşedinţi ai PSD au candidat, iar eu, pentru că eram femeie, dădeam dovadă de laşitate şi nu mergeam mai departe”, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Cu siguranță este nevoie de educație sexuală. Avem planuri cadru adaptate cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului XXI’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că este nevoie de educație sexuală în școală și anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul orelor de Educație pentru sănătate.

”Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi, a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend