Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MEGA DEZBATERE LA CURTEA DE ARGEȘ cu doar 4 cetățeni – TOATE SCĂRILE DE BLOC APOMETRIZATE – CUM SE MODIFICĂ CONTRACTUL DE FURNIZARE A APEI

Avatar

Publicat

in

A fost o noua rundă de dezbateri atipice la Curtea de Arges, ieri, de la ora 10:30. Ca de obicei, din cauza proastei informări a populației și a orei stabilite, doar 4 cetățeni au participat la cele două dezbateri publice importante care priveau, primul, modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare și, cel de-al doilea, Regulamentul de Organizare si Functionare al Serviciului Public de Gestionare a câinilor fără stăpân. Mai pe scurt, la dezbateri au fost mai mulți oficiali decât cetățeni. Ca de obieci, consilierii locali au spus PAS si au lipsit, așa că dezbaterile au fost de fațadă, pentru că modificările si propunerile au rămas intacte, după dorința celor care le-au și propus.

Dacă în privința maidanezilor, va mai dura pana vom simți efectele acestui regulament, în privința apei mult prea scumpe in raport cu calitatea acesteia dar, mai ales, in raport cu lentoarea cu care se remediaza tot mai desele avarii, vă prezentăm cele mai importante modificări propuse și care își vor face efetul după ce vor fi aprobate prin vot de Consiliul Local. De precizat ca Ionuț Andrei, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquaterm SA, și-a luat angajamentul că în Curtea de Argeş apa nu se va scumpi pe perioada mandatului său, adica in următorii 3 ani.

Iată, mai jos, principalele modificări supuse dezbaterii de ieri și care au rămas în stadiul inițial, având în vedere că doar 4 cetățeni au participat la dezbatere.

Art. I : Articolul 236 al Regulamentului propriu se completează cu alin.(3) si (4) după cum urmează:

“(3) Operatorul va asigura din surse proprii, dacă prin bugetul local nu au putut fi asigurate sumele necesare în acest sens, pentru realizarea de cămine de branşament (acolo unde nu sunt) şi montarea de apometre în căminele de branşament pentru toate scările de bloc/blocurile.

(4) in baza prevederilor art. 12 din Legea 241/2006, autoritatea administraţiei publice locale stabileşte următoarele:

a) Ţinând cont de prevederile art. 31. alin. 7. Iit.b din Legea 241/2006. repartizarea pe fiecare unitate imobiliară (pentru care nu este contractul suspendat) a consumului de apă înregistrat de contorul montat la branşamentul condominiului se face în baza apometrului de branşament şi se facturează după cum urmează :

  1. consumul înregistrat lunar de apometrul (repartitorul de costuri) montat în fiecare apartament, în baza autocitirii declarate de către proprietarul apartamentului, la care se adaugă cantitatea stabilită conform pct. b de mai jos;
  2. contravalorea a 6,3 mc apă conform Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populaţie, instituţii publice si agenţi economici aprobat prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice si Amenajării Teritoriului nr. 29N/J993, (şi canalizare aferentă, dacă utilizatorul are canalizare). }n lunile in care utilizatorul nu dedări indexul apometrelor; în momentul declarării indexului autocitit. consumul se regularizează; se va adauga cantitatea stabilită conform pct.b de mai jos’

  • diferenţa dintre consumul înregistrat de contorul de branşament şi suma consumurilor individuale se facturează prin citirea apometrelor din căminele de branşament şi regularizarea consumurilor înregistrate de acestea o data la 6 luni si:
  • se repartizează egal pe unitate imobiliari şi se facturează individual

sau

  • se repartizează după o altă regulă stabilită de către asocia fia de proprietari (comunicată operatorului în scris cu cel puţin 30 zile înainte de facturarea diferenţei consumului înregistrat de contorul de branşament şi suma consumurilor individuale) şi se facturează individual
  • Toţi utilizatorii persoane fizice (apartamente si case) au obligaţia de a comunica lunar operatorului indexul contorului de branşament în vederea emiterii facturii;
  •  In cazul în care utilizatorii nu respecta prevederile punctului anterior, operatorul va factura utilizatorului un consum estimat reprezentând consumul pentru o persoana în pausal (6,3 mc/luna), operatorul având obligaţia să facă regularizarea o dată la 6 luni. fie în baza prevederilor lit a sib la blocuri şi In baza citirii de către reprezentanţii operatorului, la case.
  • Top utilizatorii, persoane fizice şi juridice, au obligaţia protejării apometruhii de branşament (aflat pe proprietatea acestora) împotriva îngheţului şi a eventualelor loviri; in cazul în care. la verificările efectuate de reprezentanţii operatorului, se constată că apometrul este spart/deteriorat din cauza îngheţului sau a lovirilor, operatorul va factura consumul lunar de apă Sn pauşal, calculat de la data ultimei regularizări pană la data constatării, conform Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populaţie, institutll publice si agenţi economici aprobat prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice si Amenajării Teritoriului nr. 29N/1993.
  • Prevederile alineatului anterior, respectiv modalitatea de calcul al consumului se aplică şl pentru situaplle în care se constată consum fraudulos, cu precizarea că se face calculul pe o perioada de 3 ani; în aceste situaţii, operatorul va sesiza instituţiile abilitate pentru reclamarea consumului fraudulos;
  • în cazurile prevăzute la Ut. d şl e, operatorul va percepe o taxa de înlocuire a apometrulut în suma de 300 lei (trei sute lei) – (care acopera contravaloarea apometrulul. a pieseleor de legătură utilizate si a manoperei).”

Art. II Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa şi de canalizare în Municipiul Curtea de Argeş se modifică după cum urmează:

I. Art. 6.1 se reformulează astfel:

‘Ari. 61. să factureze şl să încaseze lunar contravaloarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare furnizate/prestate conform tarifelor aprobate de autoritatea publica locala. Facturarea se face în baza comunicării indexului autocitit declarat de utilizator. în lunile în care indexul nu este declarat, se va factura cantitatea de 6,3 mc (cantitatea lunara de apa consumată de o persoana în sistem pausal), urmând ca la maxim 6 luni să se facă regularizare.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Donald Trump, mesaj dur după atacu sângeros din Franța: ‘Aceste atacuri ale teroriştilor islamişti trebuie să înceteze imediat’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat joi solidaritatea cu Franţa după un atac sângeros cu cuţitul într-o biserică din Nisa, denunţând „atacurile teroriste” inacceptabile, relatează AFP.

”Inimile noastre sunt alături de francezi. America este alături de cel mai vechi aliat al nostru în această luptă”, a scris el pe Twitter.

„Aceste atacuri ale teroriştilor islamişti trebuie să înceteze imediat”, a adăugat preşedintele american.

„Nicio ţară, indiferent dacă e Franţa sau alta, nu mai poate să le tolereze”, a mai spus Trump.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat la rândul său „cu fermitate atacul odios”, potrivit purtătorului său de cuvânt, Stéphane Dujarric.

„El reafirmă solidaritatea Naţiunilor Unite cu populaţia şi guvernul Franţei” în această provocare, a adăugat el în conferinţa sa de presă zilnică.

La două săptămâni după decapitarea unui profesor în regiunea pariziană de un islamist rus cecen, trei persoane au fost înjunghiate mortal joi într-o biserică din Nisa de un migrant tunisian în vârstă de 21 de ani, ajuns în Europa pe insula Lampedusa la sfârşitul lunii septembrie şi în Franţa la începutul lui octombrie, potrivit unor surse apropiate de acest dosar, informează agerpres.ro

Citește și:

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, declarație dură la Gorghiu: ‘L-a convins pe domnul general în rezervă şi turnător al Securităţii să nu vină’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi seară că liberala Alina Gorghiu este cea care l-a convins pe senatorul social-democrat Ion Ganea să nu participe la şedinţa Biroului permanent, pentru ca proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor să nu intre pe ordinea de zi a Senatului.

„Doamna Gorghiu l-a convins pe domnul general în rezervă şi turnător al Securităţii să nu vină la acest…Asta a fost decizia”, a susţinut Ciolacu, la postul de televiziune Antena 3.

El a adăugat că activitatea Senatului a fost blocată atât prin boicot, cât şi cu ajutorul senatorului în cauză, care a şi fost exclus din PSD, în cadrul şedinţei de joi a Consiliului Politic Naţional.

„Ei au blocat activitatea Senatului în întregul său, ca această lege să nu intre pe ordinea de zi. A fost un boicot şi, pe de altă parte, un senator descoperit de către CNSAS ca fost turnător al Securităţii, organizaţia de la Tulcea – ştiţi decizia noastră, sub nicio formă astfel de persoane să nu mai candideze – nu s-a mai regăsit pe listele PSD şi am înţeles că o să-l facă guvernatorul Deltei, dacă face acest gest eroic”, a susţinut Ciolacu

Ciolacu a mai declarat că activitatea Parlamentului nu poate fi blocată pentru un interes politic de alegeri. „Sperăm totuşi să ne trezim, că nu putem bloca un Parlament pentru un interes politic meschin de alegeri.”, a mai afirmat liderul PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat anterior în cursul zilei de joi că proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ şi va fi trimis la promulgare până în data de 6 noiembrie, când trebuie să înceapă campania electorală.

„Noi am trimis legea la promulgat, au atacat-o (cei de la PNL la Curtea Constituţională – n.r.). Acum o să o trecem până la urmă prin Parlament săptămâna viitoare şi o să vedem ce se întâmplă. (…) Nu credeţi cumva că Guvernul ar trebui să fie responsabil să stopeze acest trend ascendent al infectărilor, nu să-l multiplice? Noi nu facem niciun efort să-l stopăm. E o problemă dacă începe campania. Săptămâna viitoare nu începe campania, va fi campanie după data de 6 (noiembrie – n.r.), până pe data de 6, legea va fi trimisă la promulgare, iar preşedintele să hotărască ce vrea să facă”, a spus Ciolacu, la sediul PSD, înaintea Consiliului Politic Naţional al partidului.

El a menţionat că situaţia din Senat va fi deblocată, senatorul Ion Ganea urmând să fie exclus din partid în şedinţa Consiliului şi înlocuit din Biroul permanent, informează agerpres.ro

Citește și:

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend