Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MEGA DEZBATERE LA CURTEA DE ARGEȘ cu doar 4 cetățeni – TOATE SCĂRILE DE BLOC APOMETRIZATE – CUM SE MODIFICĂ CONTRACTUL DE FURNIZARE A APEI

Avatar

Publicat

in

A fost o noua rundă de dezbateri atipice la Curtea de Arges, ieri, de la ora 10:30. Ca de obicei, din cauza proastei informări a populației și a orei stabilite, doar 4 cetățeni au participat la cele două dezbateri publice importante care priveau, primul, modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare și, cel de-al doilea, Regulamentul de Organizare si Functionare al Serviciului Public de Gestionare a câinilor fără stăpân. Mai pe scurt, la dezbateri au fost mai mulți oficiali decât cetățeni. Ca de obieci, consilierii locali au spus PAS si au lipsit, așa că dezbaterile au fost de fațadă, pentru că modificările si propunerile au rămas intacte, după dorința celor care le-au și propus.

Dacă în privința maidanezilor, va mai dura pana vom simți efectele acestui regulament, în privința apei mult prea scumpe in raport cu calitatea acesteia dar, mai ales, in raport cu lentoarea cu care se remediaza tot mai desele avarii, vă prezentăm cele mai importante modificări propuse și care își vor face efetul după ce vor fi aprobate prin vot de Consiliul Local. De precizat ca Ionuț Andrei, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aquaterm SA, și-a luat angajamentul că în Curtea de Argeş apa nu se va scumpi pe perioada mandatului său, adica in următorii 3 ani.

Publicitate

Iată, mai jos, principalele modificări supuse dezbaterii de ieri și care au rămas în stadiul inițial, având în vedere că doar 4 cetățeni au participat la dezbatere.

Art. I : Articolul 236 al Regulamentului propriu se completează cu alin.(3) si (4) după cum urmează:

“(3) Operatorul va asigura din surse proprii, dacă prin bugetul local nu au putut fi asigurate sumele necesare în acest sens, pentru realizarea de cămine de branşament (acolo unde nu sunt) şi montarea de apometre în căminele de branşament pentru toate scările de bloc/blocurile.

(4) in baza prevederilor art. 12 din Legea 241/2006, autoritatea administraţiei publice locale stabileşte următoarele:

a) Ţinând cont de prevederile art. 31. alin. 7. Iit.b din Legea 241/2006. repartizarea pe fiecare unitate imobiliară (pentru care nu este contractul suspendat) a consumului de apă înregistrat de contorul montat la branşamentul condominiului se face în baza apometrului de branşament şi se facturează după cum urmează :

  1. consumul înregistrat lunar de apometrul (repartitorul de costuri) montat în fiecare apartament, în baza autocitirii declarate de către proprietarul apartamentului, la care se adaugă cantitatea stabilită conform pct. b de mai jos;
  2. contravalorea a 6,3 mc apă conform Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populaţie, instituţii publice si agenţi economici aprobat prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice si Amenajării Teritoriului nr. 29N/J993, (şi canalizare aferentă, dacă utilizatorul are canalizare). }n lunile in care utilizatorul nu dedări indexul apometrelor; în momentul declarării indexului autocitit. consumul se regularizează; se va adauga cantitatea stabilită conform pct.b de mai jos’

  • diferenţa dintre consumul înregistrat de contorul de branşament şi suma consumurilor individuale se facturează prin citirea apometrelor din căminele de branşament şi regularizarea consumurilor înregistrate de acestea o data la 6 luni si:
  • se repartizează egal pe unitate imobiliari şi se facturează individual

sau

  • se repartizează după o altă regulă stabilită de către asocia fia de proprietari (comunicată operatorului în scris cu cel puţin 30 zile înainte de facturarea diferenţei consumului înregistrat de contorul de branşament şi suma consumurilor individuale) şi se facturează individual
  • Toţi utilizatorii persoane fizice (apartamente si case) au obligaţia de a comunica lunar operatorului indexul contorului de branşament în vederea emiterii facturii;
  •  In cazul în care utilizatorii nu respecta prevederile punctului anterior, operatorul va factura utilizatorului un consum estimat reprezentând consumul pentru o persoana în pausal (6,3 mc/luna), operatorul având obligaţia să facă regularizarea o dată la 6 luni. fie în baza prevederilor lit a sib la blocuri şi In baza citirii de către reprezentanţii operatorului, la case.
  • Top utilizatorii, persoane fizice şi juridice, au obligaţia protejării apometruhii de branşament (aflat pe proprietatea acestora) împotriva îngheţului şi a eventualelor loviri; in cazul în care. la verificările efectuate de reprezentanţii operatorului, se constată că apometrul este spart/deteriorat din cauza îngheţului sau a lovirilor, operatorul va factura consumul lunar de apă Sn pauşal, calculat de la data ultimei regularizări pană la data constatării, conform Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populaţie, institutll publice si agenţi economici aprobat prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice si Amenajării Teritoriului nr. 29N/1993.
  • Prevederile alineatului anterior, respectiv modalitatea de calcul al consumului se aplică şl pentru situaplle în care se constată consum fraudulos, cu precizarea că se face calculul pe o perioada de 3 ani; în aceste situaţii, operatorul va sesiza instituţiile abilitate pentru reclamarea consumului fraudulos;
  • în cazurile prevăzute la Ut. d şl e, operatorul va percepe o taxa de înlocuire a apometrulut în suma de 300 lei (trei sute lei) – (care acopera contravaloarea apometrulul. a pieseleor de legătură utilizate si a manoperei).”

Art. II Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa şi de canalizare în Municipiul Curtea de Argeş se modifică după cum urmează:

I. Art. 6.1 se reformulează astfel:

‘Ari. 61. să factureze şl să încaseze lunar contravaloarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare furnizate/prestate conform tarifelor aprobate de autoritatea publica locala. Facturarea se face în baza comunicării indexului autocitit declarat de utilizator. în lunile în care indexul nu este declarat, se va factura cantitatea de 6,3 mc (cantitatea lunara de apa consumată de o persoana în sistem pausal), urmând ca la maxim 6 luni să se facă regularizare.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu: ‘Dacă eram în locul lui Klaus Iohannis îl demiteam pe Nelu Tătaru’

Avatar

Publicat

in

De

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a precizat, că ar fi luat o decizie extrem de dură dacă s-ar fi aflat în situația în care a fost Klaus Iohannis – aceea de a recunoaște că a dezinformat.

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, prezentată de Victor Ciutacu, Traian Băsescu a precizat că, dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, l-ar fi demis pe ministrul care l-a dezinformat, adică pe Nelu Tătaru.

Vezi și: Ultim moment: ‘Klaus Iohannis își cere scuze pentru o informație transmisă greșit de Ministerul Sănătății’

Publicitate

„Preşedintele nu a acoperit eroarea, ci a dat un comunicat, o corecţie, o explicaţie şi nu a dus lucrurile până la capăt – revocarea şefului instituţiei care l-a dezinformat.

Scriam decretul înainte să trimit comunicatul. Alături de erată, publicam și decretul de revocare a ministrului care m-a dezinformat”, a explicat Traian Băsescu la Româniatv.net.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea: ‘Suntem singura țară din lume care nu testăm, care îi internăm cu forța pe asimptomatici’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ministrul Sănătății ”ar trebui să plece din funcție sau să fie demis de către premier”.

„Dacă am trăi într-o societate normală, după gafele pe care le-a făcut în această perioadă ministrul Sănătății, acesta ar trebui să plece din funcție sau să fie demis de către premier. Într-o situație de criză sanitară, nu e suficient să fii prezent la serviciu, ci trebuie să iei și decizii foarte bune, foarte corecte și rapide și să elimini persoanele care sunt lipsite de profesionalism”.

Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă asupra faptului că la Direcția de Sănătate Publică București nu se răspunde cu orele sau chiar zilele și că ministrul Sănătății face gafă după gafă.

„Oamenii au sesizat că la DSP București nu se răspunde cu orele, chiar cu zilele. Sunt medici care au semnalat acest lucru din spitalele din Capitală. Practic și doar pentru acest motiv, fără a mai adăuga gafa transmisă zilele acestea, uitându-se de mia de locuitori. Practic, s-a  raportat o cifră la toți locuitorii dintr-o comunitate și nu la mia de locuitori.

Publicitate

Nu există performanță pe domeniul sănătății în România

Greșeala e mai puțin gravă decât erorile care s-au făcut în perioada aceasta. Nu putem spune că există performanță la nivel de Guvern pe domeniul sănătății. Am văzut declarații de genul este un om muncitor. Da, dar poți să muncești mult și fără rezultate substanțiale sau fără rezultatele dorite”, a declarat Firea, conform  Antena 3ro.

Primarul general al Capitalei dă vina pe Ministerul Sănătății și pe Guvern pentru faptul că „suntem singura țară din lume care nu testăm, care îi internăm cu forța pe asimptomatici, suntem singurii care nu am avut o preocupare să aflăm care e gradul de imunizare pe cale naturală al populației. În toată lumea civilizată s-au făcut teste de anticorpi și se știe cam câte persoane s-au imunizat într-o comunitate”.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend