Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Organizarea activităților de vaccinare anti-COVID se va realiza sub mai multe modalități’

Avatar

Publicat

in

Întrebat dacă există posibilitatea ca primele doze de vaccin anti-COVID-19 să nu ajungă, totuși, în decembrie, medicul a răspuns: „Există, evident, și această posibilitate, pentru că totul depinde de momentul în care un anumit producător va primi aprobare de punere pe piață de a Agenția Europeană a Medicamentului. Azi am aflat cu toții vestea că Pfizer și BioNTech au depus documentația pentru avizare condiționată de la FDA pentru utilizarea în Statele Unite, însă avizarea condiționată nu e unul și același lucru cu aprobarea de punere pe piață. Ea se face sub anumite reglementări. Pentru Agenția Europeană a Medicamentului, noi așteptăm o aprobare de punere pe piață, tocmai pentru a putea începe campania de vaccinare”.

„Practic, tranșa din decembrie se reportează pentru ianuarie și vom avea o cantitate dublă”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul Valeriu Gheorghiţă: Au început pregătirile pentru campania de vaccinare anti-COVID-19 / Unde vor fi depozitate dozele, cum se va realiza transportul și cine are prioritate

Valeriu Gheorghiță, despre condițiile de depozitare și transport ale dozelor de vaccin anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit apoi despre locurile în care vor fi depozitate dozele de vaccin și cum vor fi ele distribuite în toată țara. El a precizat că este luată în calcul inclusiv distribuția cu avioane Spartan și că toate centrele de depozitare vor fi alese în așa fel încât să deserveasă 5 -6 județe fiecare.

„S-au început toate pregătirile necesare restructurării tuturor facilităților necesare pentru a se asigura capacitatea de stocare, de distribuție, care să fie potrivită pentru toate tipurile de vaccinuri care ar putea să fie disponibile, pentru că noi luăm în calcul și scenariul în care am putea avea mai multe vaccinuri la un moment dat. Principalul centru e stocare la nivel național va fi Institutul Cantacuzino, care are disponibilitate de stocare pentru cele mai complexe condiții, adică la -80 de grade. 

Vom avea centre reginale la nivelul țării, care vor avea acoperire națională, vom avea congelatoare de -80 de grade, prin dispoziții de la nivelul Ministerul Apărării. 

Sunt șase centre regionale în marile orașe din țară, am ales în general orașele care au aeroport pentru a putea transporta cât mai rapid. Acum sunt încă în analize. Vă pot asigura că ele sunt distribuite uniform la nivelul țării, așa încât fiecărui centru îi revin practic cinci sau șase județe alocate”, a explicat medicu Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Întrebat cum vor fi transportate dozele de vaccin, medicul a răspuns: „Există ambele scenarii luate în calcul. În marea majoritate a cazurilor vom avea distribuție terestră, cu mașini din dotarea Ministerului Apărării Naționale și din dotarea Ministerului de Interne, la care se adaugă și flota din subordinea Ministerului Sănătății. De asemenea, e important să precizăm, pentru anumite tipuri de vaccinuri la care se poate face distribuție aeriană, luăm în calcul inclusiv transportul lor cu avioanele Spartan, pentru că vom vorbi de timp scurt de distribuție și de volume foarte mari. Din acest motiv, avem în calcul acest tip de distribuție inclusiv aeriană”.

Categoriile de populație care vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Medicul a explicat apoi că vor avea prioritate la vaccinare angajații din sistemul sanitar și social. Vor urma apoi vârstnicii, persoanele cu boli cronice și angajații din infrastructura critică a statului. În ultima fază, vor fi vaccinate restul persoanelor. Acesta a precizat că, foarte probabil, va fi inclusă în acest efort de vaccinare și rețeaua de medicină de familie.

„Activitatea de vaccinare se desfășoară în etape succesive care includ, în primul rând, lucrătorii din domeniul sănătății și din domeniul social. Ulterior sunt vizate grupele de risc, persoanele peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice. Pe același nivel de prioritizare vor fi persoanele care deservesc activitățile esențiale din infrastructura critică a statului. În ultima etapă ne adresăm populației generale fără boli cronice. 

Organizarea activităților de vaccinare se va realiza sub mai multe modalități: pentru sectorul medical, vaccinarea se va face la locul de muncă, în fiecare unitate medicală, în baza unei planificări, tocmai pentru ca aceste vaccinuri vor fi disponibile în flacoane multidoză și trebuie redus la minim riscul de irosire și pierdere a unor doze. 

Pentru infrastructura critică vor exista echipe mobile de vaccinare, care se vor deplasa la locul instituției, la locul de muncă practic al acelor persoane. Vor exista și centre de vaccinare fixe și mobile care vor avea acoperire națională și care vor reprezenta principala faciitatea unde se desfășoară activitatea de vaccinare. În ultima etapă adresată populației generale, celor cu boli cronice și vârstnicilor, foarte probabil va fi inclusă și rețeaua de medicină de familie, în condițiile în care vom avea vaccinuri cu stabilitate la temperaturi de 2 grade”, a mai explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, conform b1.ro.

Citește și:

Mare atenție la cumpărăturile online de sărbători! Tot ce trebuie să știți pentru a evita escroci

EXCLUSIV DNA: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar

Proiect de lege controversat: Cu cât ar urma să fie taxați din salariu angajații

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Cătălin Mîndroc, candidat PSD Argeș pentru Camera Deputaților: “Este nevoie să sprijinim firmele și producătorii autohtoni!”

Avatar

Publicat

in

De

La doar 34 de ani, a condus mai multe societăți din postura de director general ,societăți din domeniul comerțului intern și internațional , Cătălin Mîndroc este candidat al PSD Argeș pentru Camera Deputaților. Formator de conexiuni cu furnizorii externi, participând în delegații în China, Turcia , Italia, India, Cătălin Mîndroc își propune să își pună experiența în Parlament în sprijinirea producătorilor autohtoni.

“Antreprenor de la o vârstă fragedă, am condus, din postura de director general, societăți pe care am reușit să le dezvolt intr-un termen foarte scurt . Am respectat tot timpul munca și regulile care fac posibilă performanța. Am intrat în politică pentru că România are nevoie acum de lideri competenți, preocupați de viitorul și bunăstarea cetățenilor ei. Consider că pentru o dezvoltare rapidă a țării noastre este nevoie să sprijinim firmele autohtone, producătorii români indiferent de domeniul lor de activitate, să le facilităm o dezvoltare rapidă și solidă, pentru ca aceste societăți să ofere locuri de muncă plătite la nivel european. Voi propune măsuri legislative pentru dezvoltarea IMM-urilor prin acordarea de grant-uri, programe de start-up și acordarea de credite cu dobândă fixă.”, declară Cătălin Mîndroc.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Video | Bogdan Ivan (PRO România) – Testarea ȋn masă, singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării!

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan, a mărturisit zilele trecute că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, ȋntr-o postare pe pagina sa de Facebook. Liderul filialei județene a PRO România spune că, cel mai probabil, a intrat ȋn contact cu un alt purtător, care nu avea simptome și că singura variantă prin care se pot evita astfel de cazuri este un program național de testare în masă.

“Am ȋnregistrat acest video cu puțin ȋnainte să aflu că sunt pozitiv și trăiesc acum,situația despre care vorbeam aici. Deși am respectat toate regulile și am avut mare grijă, ȋncă din martie, se pare că nu am reușit să evit coronavirusul. Cel mai probabil, la fel ca majoritatea celor care se află ȋn situația mea, am intrat ȋn contactcu un alt purtător, care nu avea simptome.

Iată de ce acest program național de testare ȋn masă pe care ȋl propune #PRORomânia este atât de important pentru fiecare dintre noi, dar și pentru economia națională. E singura soluție pentru a limita răspândirea virusului și a evita falimentul țării, pentru a deschide școlile, pentru a scădea presiunea pe spitale și pentru a da afacerilor românești o gură de aer”, afirmă Ivan Bogdan.

Realizat de KLANAR IMOB TOUR SRL la comanda PRO ROMANIA ARGES. CMF 11200008

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend