Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicul Simin Aysel Florescu, mesaj ferm: Pentru a preveni un număr mai mare de cazuri de gripă, este nevoie de vaccinarea antigripală

Publicat

in

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a transmis că pentru a preveni un număr mai mare de cazuri de gripă, este nevoie de vaccinarea antigripală.

”Este în continuare necesară vaccinarea antigripală, măcar, pentru a preveni totuşi un număr foarte mare, în timp scurt, de cazuri. Vaccinul antigripal este atât de cunoscut şi aplicat de zeci de ani încât nu cred că mai merită discutat despre siguranţa lui”, a declarat, duminică după amiază, într-o intervenţie la Digi 24, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

Conform acesteia, „ca şi număr de prezentări sunt destul de multe atât la adulţi, cât şi la copii”

”Din aceşti oameni reţinem cazurile mai dificile, cazurile de pacienţi care necesit tratament în spital”, precizează medicul.

Aceasta a subliniat că, la Spitalul „Victor Babeş” toţi pacienţii care vin la urgenţe primesc mască sanitară de protecţie, iar cei cu afecţiuni respiratorii sunt îndrumaţi către un anumit pavilion al unităţii sanitare pentru a preveni transmiterea virusurilor de la un pacient la altul.

„Dar, odată cu creşterea aglomeraţiei, lucrurile se pot complica. Eu cred că foarte utilă ar fi adresarea către medicii de familie, aşa cum am spus întotdeauna, pentru primele măsuri şi ar trebui să ajungă la spital numai cazurile într-adevăr complicate, care nu mai pot fi tratate acasă, sub supravegherea medicului de familie”, a precizat medicul, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Rapid aproape de a da lovitura: trei fotbaliști sunt doriți în serie A

Publicat

in

Trei fotbalişti ai echipei FC Rapid Bucureşti, românii Horaţiu Moldovan şi Antonio Sefer şi estonianul Mattias Kait, sunt în vizorul unor cluburi italiene, a anunţat marţi site-ul TuttoMercatoWeb.

„Antrenat de o legendă a fotbalului românesc şi internaţional precum Adrian Mutu, Rapid Bucureşti este una dintre cele mai urmărite echipe pe piaţa italiană”, scrie TuttoMercatoWeb.

Citeste mai mult

NATIONAL

Planul de pace al Chinei, pe placul lui Putin – Reacția presei chineze

Publicat

in

Multe puncte din planul de pace al Chinei referitor la Ucraina pot fi luate ca bază pentru o înţelegere atunci când Occidentul şi Kievul vor vrea să discute despre asta, dar deocamdată o astfel de disponibilitate nu există, a declarat Vladimir Putin marţi, în urma discuţiilor cu liderul chinez Xi Jinping, relatează TASS, potrivit news.ro.

„Credem că multe dintre prevederile planului de pace prezentat de China sunt în concordanţă cu abordările Rusiei şi pot fi luate ca bază pentru o soluţionare paşnică atunci când Occidentul şi Kievul vor fi pregătiţi pentru aceasta”, a declarat şeful statului rus.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend