Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicul Radu Țincu: ‘Lumea în continuare crede că spitalele sunt goale și că toată această prezentare publică este o mascaradă, dar în realitate au murit 442 de români’

Publicat

in

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a precizat că este foarte dificil să gestionezi o criză sanitară cu instabilitate politică. 

Întrebat dacă există vreo măsură care încă nu a fost luată și care ar fi utilă în reducerea presiunii resimțite de secțiile de Terapie Intensivă, medicul a explicat: „În principiu, la acest moment, cu o asemenea transmitere extrem de accelerată, cu o rată de incidență foarte ridicată, cu o rată de pozitivare a testelor foarte ridicată, e nevoie de o perioadă de două-trei săptămâni ca să putem recăpăta controlul, dacă vom respecta regulile – și aici discutăm de respectarea lor în fapt, adică să purtăm mască de protecție, să evităm deplasările inutile, să ne distanțăm unii de ceilalți și să se respecte acest lucru. E foarte dificil dacă aceste măsuri sunt doar pe hârtie și nimeni în practică nu le supraveghează a fi respectate.

Sigur că toată criza politică nu face decât să dezorienteze, pe de o parte, populația și, pe de altă parte, chiar și autoritățile locale sau spitalele, care așteaptă să fie conduse de cineva în această strategie națională comună de combatere a pandemiei. Nu trebuie să ne uităm doar la acest moment al moțiunii de cenzură. Dacă ne uităm în acest an, am avut un ministru al Sănătății care a fost demis de primul-ministru, ulterior am avut un ministru al Sănătății care a plecat în aplauze pentru realizările de la Ministerul Sănătății și iată-ne acum cu un ministru demis prin moțiune de cenzură, deci este foarte dificil ca o criză sanitară să poată fi gestionată cu instabilitate politică”, a adăugat Radu Țincu.

Potrivit medicului, la bilanțul de marți, România a înregistrat jumătate din nivelul maxim de mortalitate pe care îl atingea Italia în primul val pandemic.

În București, colegii din Terapie Intensivă au coborât în camerele de gardă, au fost date ventilatoare în camerele de gardă pentru a putea suplimenta numărul de aparate de ventilație mecanică. Lumea în continuare crede că spitalele sunt goale și că toată această prezentare publică este o mascaradă, dar în realitate ieri au murit 442 de români, sunt jumătate din nivelul maxim de mortalitate pe care l-a atins Italia în primul val”, a mai declarat Radu Țincu la B1TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Mesaj pro-vaccinare de la Mitică Dragomir: ‘Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali?’

Publicat

in

De

Fostul președinte LPF, Dumitru Dragomir, a declarat pentru GSP.ro că Liga 1 trebuie să accelereze vaccinarea, care este singura soluție pentru salvarea vieților și a sportului.

„Vaccinarea mi se pare extraordinar de bună, nu bună, dar e târzie. Totuși, e OK și acum. Toată lumea trebuie să se vaccineze, de la copil până la bătrân. Trebuie să luăm exemplul Americii, Israelului, Franței, Angliei, Italiei, tuturor celor care s-au vaccinat le-a scăzut foarte mult numărul îmbolnăviților.

Eu m-am vaccinat și am trecut și prin boală. Am făcut ambele doze și o fac și pe a treia acum, dar să mai treacă puțin timpul că am numai o lună și jumătate de la a doua doză.

Am făcut o formă destul de nasoală în 2019, când nici nu știau aștia ce boală e. Am venit din Spania, de la meciul Barcelona – Manchester United, și atunci m-am internat și în spital, am stat două zile internat.

Tot aud că unii nu se vaccinează că nu știu ce conține vaccinul. Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Ei spun că nu știu ce conține vaccinul … Păi, când beau cola, știu ce conține?

Cei care dau declarații antivaccinare sunt niște oameni iresponsabili. Poporul israelian, poporul englez, poporul francez, poporul american, toate astea vor să-și extermine semenii? Despre ce vorbim? Aici e știință, nu mai sunt leacuri băbești.

Știu și ce a declarat Gigi Becali. Suntem o țară liberă. Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali? Ca el sunt puțini, să știți.

Bineînțeles că antivaccinarea poată să pună sportul în pericol. Cine nu se vaccinează nu are ce să caute nici pe teren, nici în afara lui”, a declarat Dumitru Dragomir.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

BNR vrea să spargă bula imobiliară: Românii vor plăti un avans mai mare pentru creditele imobiliare

Publicat

in

De

BNR a publicat un proiect de regulament pentru schimbarea condiţiilor de creditare pentru unele credite de investiţii imobiliare, prin care avansul ar urma să fie modificat, precum şi criteriile de calcul pentru gradul maxim de îndatorare al persoanelor fizice.

„În cazul creditelor acordate pentru achiziţia unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuinţă pentru folosinţă proprie şi permanentă/continuă a debitorului, limitele prevăzute la alin. (1)-(3) se reduc cu 10 puncte procentuale”, potrivit documnetului BNR citat de zf.ro.

Astfel, valoarea unui credit pentru investiţii imobiliare nu poate depăşi 75% din valoarea garanţiei ipotecare în cazul creditelor acordate în lei, faţă de 85% cât era în trecut, 65% pentru creditele în euro, şi 50% pentru creditele în alte valute.

Potrivit noilor calcule, românii vor avea de plătit un avans de 25% pentru creditele de investiţii imobiliare în lei, de 35% pentru cele în euro şi 50% pentru cele în alte valute.

De asemenea, BNR propune ca pentru acordarea creditelor, împrumutătorii stabilesc prin normele proprii de creditare nivelurile maxime admise pentru gradul de îndatorare.

Noile condiţii întră în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend