Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicul Radu Țincu avertizează: ‘Varianta Delta e foarte contagioasă și atunci rapiditatea cu care se va răspândi este una extrem de ridicată’

Publicat

in

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, atrage atenția că ” Varianta Delta e foarte contagioasă și atunci rapiditatea cu care se va răspândi, mai ales într-o colectivitate școlară, este una extrem de ridicată”.

Întrebat dacă varianta Delta diferă ca mod în care îi afectează pe cei mici, având în vedere situațiile din alte țări, medicul a explicat: „Această variantă Delta e foarte contagioasă și atunci rapiditatea cu care se va răspândi, mai ales într-o colectivitate școlară, este una extrem de ridicată. Pe de altă parte, nu știm cu exactitate la acest moment dacă această variantă Delta afectează cu precădere persoanele tinere sau copiii.

De ce nu știm acest lucru – pentru că în majoritatea țărilor care au raportat un număr mare de copii infectați cu varianta Delta aceștia nici nu erau vaccinați comparativ cu persoanele vârstnice, care fuseseră imunizate. În contextul acestei imunizări oarecum discrepante între persoanele vârstnice și copii e clar că în mod evident lipsa vaccinării reprezintă un factor suplimentar care predispune la îmbolnăvire. Marea Britanie a dat publicității un studiu în care spune că, din analiza lor, această variantă Delta afectează un număr dublu de persoane tinere și copii comparativ cu variantele de dinainte”.

Radu Țincu a pledat pentru redeschiderea școlilor și s-a arătat de părere că „nu putem să punem în pericol generațiile viitoare cu menținerea învățământului online”.

„Avem nevoie de redeschiderea școlilor. Știm sigur că avem nevoie de un învățământ față în față, un învățământ online nu a avut o eficiență foarte bună și atunci nu putem să punem în pericol generațiile viitoare cu menținerea învățământului online, însă această responsabilitate individuală în care copiii trebuie să fie învățați de către părinți cum să se comporte și să se protejeze împotriva COVID-19 reprezintă atribuția familiei. Dincolo de aceste atribuții personale, este nevoie de intervenția autorităților, este nevoie de măsuri implementate de către autorități în școli”, a explicat el, conform b1tv.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

La Caransebeș va fi sfințit monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta

Publicat

in

De

Părintele Episcop Lucian va sfinți luni, la Caransebeș, monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta din cimitirul istoric al Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Evenimentul este organizat cu prilejul centenarului primirii arhieriei de către arhiereul Filaret Musta (1839-1930).

în contextul Anului comemorativ [2021], noi cinstim în primul rând personalitățile care s-au remarcat în viața Episcopiei Caransebeșului”, a declarat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, informează Basilica.ro.

„Îi cinstim și prin faptul că le recondiționăm monumentele, care rămân niște borne fundamentale ale identificării lor în prezent, dar și în viitor”, a adăugat părintele consilier.

Arhiereul Filaret Musta a fost profesor de teologie, director al Institutului de Teologie din Caransebeș, și vicarul episcopal al Patriarhului Miron Cristea pe vremea când primul patriarh al României era Episcop al Caransebeșului.

A fost senator în primul Parlament al României Mari, deoarece Constituția din 1923 le conferea statut de senator de drept ierarhilor ortodocși, liderilor cultelor religioase recunoscute de stat și Președintelui Academiei.

Ierarhul a trecut la cele veşnice în 14 octombrie 1930, la vârsta de 91 de ani, şi a fost înmormântat în cimitirul „Sfântul Ioan” din Caransebeş.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Coșmarul României în plină criză COVID: O nouă zi fără niciun pat liber la ATI

Publicat

in

De

Nici sâmbătă în spitalele din România nu mai este liber niciun pat la terapie intensivă. România a doborât sâmbătă încă un record negativ, cu 1.737 pacienţi COVID la ATI.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1613 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 168 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.739 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend