Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Medicul Radu Țincu: ‘Acum ne punem întrebarea dacă e nevoie de administrarea unei doze booster cu un alt vaccin sau să schimbăm compoziția vaccinului’

Publicat

in

Din cauza apariției variantei Omicron, tot mai multe state iau în calcul reducerea termenului de administrate pentru doza booster. Însă, specialiștii susțin că ar fi nevoie de un vaccin adaptat noilor variante, și nu de o doza suplimentară. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) susține că nu există suficiente date pentru administrarea celei de-a patra doze, iar oficialii spun că poartă discuții cu producătorii, în cazul în care va fi nevoie de un vaccin actualizat. În România, peste 2,1 milioane de oameni și-au făcut a treia doză. 

Radu Țincu, medicul primar ATI Floreasc, a explicat, la Realitatea PLUS, de ce este importantă impunerea unor restricții în contextul înmulțirii numărului de cazuri de infecție cu COVID-19, dar și care este rostul adaptării vaccinurilor existente la noile variante ale coronavirusului.

„Doza booster si administrarea ei – lucrul acesta a fost determinat de scaderea eficientei anticorpilor pentru variantele virale. (…) Acum ne punem intrebarea daca e nevoie de administrarea unei doze booster cu un alt vaccin sau sa schimbam compozitia vaccinului. Va reamintim ca acesta nu ar fi primul vaccin care se adapteaza variantelor virale. Si cel pentru gripa se adapteaza variantelor gripale”, a afirmat Țincu.

Referitor la impunerea de noi restricții în contextul în care Capitala și alte 3 județe se află deja în scenariul roșu, după explozia de infectări din ultimele zile, medicul ATI  a răspuns:

„In momentul in care varianta Omicron devine dominata si cu transmitere accelerata -la noi nu s-a intamplat inca – in interval de 10 zile vom avea o crestere exponentiala. Avem, deci, nevoie de o limitare a ritmului de imbolnavire. Dincolo de efectele medicale, vor fi efecte socio-economice. Ce se intampla cu activitatea celor mai accesate servicii? Trebuie sa ne asiguram ca nu vom avea o crestere care sa duca la oprirea activitatilor in toata tara”.

Cat priveste numarul mare de infectari din valul 5 aparut in randul copiilor, Radu Tincu a explicat situatia prin faptul ca acestia au devenit „tinta” imbolnavirilor din cauza ca nu sunt vaccinati. 

„Predispozitia e data de faptul ca grupele pediartice nu sunt vaccinate. Neavand niciun fel de protectie, ele se infecteaza. Nu exista o schimbare in felul in care actioneaza Omicron pentru a imbolnavi copiii”, a aratat medicul.

Potrivit acestuia, modul in care se produce infectarea tine de 3 aspecte: persoanele nevaccinate, cele la care au trecut 6 luni de la vaccinare si cele la care au trecut peste 6 luni de la imunizare, conform realitatea.net

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Date de la ora 10:00. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică vine cu noi date referitoare la pandemia de coronavirus.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.595 de noi cazuri de coronavirus și 28 de decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28  de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut o nouă tabără în interiorul PNL: Liberalii autentici. ‘Nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita’

Publicat

in

De

Situație tot mai tensionată în interiorul PNL! Fostul prefect de Argeș Emanuel Soare și-a anunțat demisia din partid. Acesta a acuzat actuala conducere a organizației PNL Argeș că se comportă ”complet nestatutar”. 

După trei ani de la intrarea mea în politică alături de PNL, am decis să DEMISIONEZ din funcția de Prim-Vicepreședinte și din calitatea de membru al PNL.

Mi-a fost foarte greu să iau această demisie și mă despart de PNL cu sufletul apăsat. Am convins peste 70.000 de argeșeni să ne voteze în campania pentru alegerile locale, arătând că suntem oameni serioși, loiali principiilor și valorilor liberale care au construit România modernă. Am arătat că suntem singura opțiune pentru mai bine în fața unei guvernări locale de stânga, complet neperformantă.

Din păcate, noua conducere a PNL Argeș, impusă complet nestatutar, calcă în picioare toate principiile democrației și moralității politice. Nu comunică cu membrii activi, nu se consultă cu organizațiile în stabilirea noilor birouri de conducere, înlătură toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD și aduce persoane care nu au nici măcar calitatea de membru PNL sau sunt din alte județe în componența noului Birou Politic Județean.

Sunt alături de toți liberalii autentici care mai sunt, încă, în PNL, le înțeleg frustrarea și nemulțumirile și îi invit să reflecteze asupra noii orientări pesediste promovate de noua conducere a PNL și să ia, de urgență, decizia pe care o consideră corectă față de ei înșiși, față de credințele lor și față de electoratul de dreapta, liberal.

În condițiile actuale, nu poți rămâne în PNL și să te comporți ca și cum nimic nu s-a întâmplat și să speri că electoratul va uita și va mai vota vreodată PNL”, a scris Emanuel Soare pe Facebook.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend