Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicul Octavian Jurma: ‘România și-a făcut upgrade de 5 ori, vaccinurile, chiar dacă previn formele severe, nu previn infectarea’

Publicat

in

„Acest val a pornit simultan in toate județele din România. O creștere de peste 100% fata de săptămâna trecută. Înseamnă că va fi puțin loc pentru acest joc cu pacienți transportați dintr-un județ în altul. Deci trebuie luate măsuri cât mai repede pentru degrevarea spitalelor”, a avertizat Octavian Jurma, miercuri, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

În același timp, medicul mai amintește și de importanța BOOSTER, de „ajutorul” dat de doza booster spitalelor:

„Boosterul este o strategie extrem de importantă pentru managementul din spitale. (…) E o strategie buna, recomandata. Si in România se propune reducerea intervalului de booster. Vedem că imunitatea incepe să scada sufieicnt de mult dupa 4 luni incat să creasca riscul de infectare. Și daca am putea face boosterul ceva mai devreme e o strategie ce permite să degrevam putin spitalele”.

Despre anunțul OMS legat de doza booster și strategia din pandemie, Octavian Jurma susține că, până la apariția unei noi generații de vaccinuri, „cu doza booster inclusiv imunitatea neutralizantă crește, și șansa să te infectezi scade mult, de la 60-70%, fără booster, scade la 20%. Impactul este semnificativ și formele grave de boală sunt aproape inexsitente, foarte rare, sau cu forme ușoare”.

Medicul a confirmat și strategia recomandată de OMS în viitoarea evoluție a pandemiei, pentru producerea de vaccinuri care să nu mai permită transmiterea virusului, dar și asocierea cu măsurile de prevenție, non-farmaceutice.

„Vaccinurile au fost dezvoltate pentru varianta originală (de coronavirus – n.red.). Pandemia și-a făcut upgrade de 5 ori cu virusul cu care ne infectează, astfel că , chiar dacă ne protejează de formele gave de boală, nu mai sunt capabile să împiedice infectarea și să producă imunitatea neutralizantă.

România si-a facut upgrade de 5 ori, vaccinurile, chiar daca previn formele severe, nu previn infectarea.

Vedem că noi, omenirea, nu putem ține pasul cu pandemia, însă se lucreaza la vaccinuri universale, promițătoare, care ar putea să acționeze pe toate variantele posibile, ca să revenim in joc si să obținem un vaccin care să producă și o imunitate neutralizantă”, a mai declarat Octavian Jurma,

„Pe termen lung avem nevoie de vaccinuri neutralizante cuplate cu masuri non-farmaceutice – masca ,distantare sociala. Foarte multi epidemiologi doresc trecerea la strategia vaccinare plus, nu doar vaccinare. Avem nevoie de toate măsurile împreună, exact ca într-un război. Ai nevoie și de armată de uscat, și de aviație, și de marină, nu poți spune că-l vei câștiga doar cu una din astea, chiar dacă generalii din armata respectivă sunt convinși că pot câștiag singuri războiul”, a concluzionat Octavian Jurma, conform realitatea.net

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Blinken își întărește amenințările față de Rusia: “Dacă o singură forță suplimentară” intră în Ucraina, SUA vor reacționa puternic

Publicat

in

De

Secretarul american de stat Antony Blinken și-a amplificat avertismentul împotriva unei invazii ruse a Ucrainei, spunând că dacă „o singură forță rusă suplimentară” intră în Ucraina „într-un mod agresiv”, va avea ca rezultat un răspuns puternic din partea SUA și a aliaților săi, relatează CNN.

„Dacă o singură forță rusă suplimentară intră în Ucraina într-un mod agresiv, așa cum am spus, asta ar declanșa un răspuns rapid, puternic și unit din partea noastră și a Europei”, a declarat duminică Blinken la CNN.

Comentariile secretarului vin să întărească poziția SUA cu privire la orice acțiune militară agresivă suplimentară a Rusiei, după ce țara a adunat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina.

CNN mai scrie că, deși oficialii americani au emis avertismente față de Rusia în ultimele zile, președintele Joe Biden a dat un mesaj confunz săptămâna trecutî spunând la o conferință de presă că o „incursiune minoră” ar putea să nu declanșeze același răspuns din partea NATO ca în fața unei invazii.

Președintele a clarificat ulterior că orice trupă rusă care trece granița Ucrainei ar constitui o invazie, iar Blinken, în urma unei întâlniri cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a avertizat, de asemenea, că orice invazie rusă a Ucrainei va fi „întâmpinată cu un răspuns sever și unitar.”

Blinken a apărat duminică și refuzul administrației de a impune sancțiuni împotriva Rusiei în mod preventiv, în ciuda faptului că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut SUA și aliaților săi să penalizeze Moscova pentru acumularea masivă de trupe de-a lungul granițelor Ucrainei.

„Când vine vorba de sancțiuni, scopul acestor sancțiuni este de a descuraja agresiunea rusă”, a spus el. „Deci, dacă sunt declanșate acum, pierzi efectul de descurajare. Toate lucrurile pe care le facem, inclusiv construirea într-un mod unit cu Europa, consecințe masive pentru Rusia, sunt concepute pentru a lua în considerare calculele președintelui (Vladimir) Putin și să-l descurajăm și să ia măsuri agresive, chiar dacă urmărim diplomația în același timp”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident CUMPLIT: o femeie a murit, iar șoferul este rănit grav

Publicat

in

De

O femeie de 35 de ani a murit, duminică seara, după ce mașina în care se afla a lovit un copac de pe marginea drumului, pe DN 22A, între localitățile Topolog și Saraiu, din județul Tulcea. Șoferul este în stare gravă.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în accident a fost implicată o mașină, care a lovit un copac de pe marginea drumului.

Salvatorii au reușit să îl scoată pe șoferul mașinii, un bărbat în vârstă de 42 ani, care a suferit multiple traumatisme și a fost transportat la spital.

Din nefericire, persoana aflată în dreapta șoferului, respectiv o femeie de 35 de ani, avea leziuni incompatibile cu viața, astfel că medicii au pronunțat decesul.

Cauzele și circumstanțele producerii accidentului vor fi cercetate de Poliția Tulcea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend