Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicul Mihai Craiu, semnal pentru autorități și părinți: ‘Adolescenții cu diabet, cu dializă sau alte comorbidități trebuie primii vaccinați’

Publicat

in

Mihai Craiu, medic pediatru și fondator al Spitalului Virtual pentru Copii, semnalează că ”Adolescenții cu diabet, cu dializă sau alte comorbidități trebuie primii vaccinați”.

Suntem prima țară din UE care reușim vaccinarea unui număr semnificativ de copii, prima care a anunțat a fost Germania, noi am fost mai rapizi, e foarte bine. E o cifră bună pentru început, a spus Mihai Craiu, medic pediatru.

Vara ar putea să fie un moment câștigat, să ne pregătim precum gospodarul înțelept și să vedem care sunt strategiile optime, pentru că este evident că învățământul online nu este o cale sigură către bunăstarea academică a elevilor”, a mai spus medicul pediatru.

În primul rând trebuie imunizați adolescenții cu comorbidități, a precizat Craiu:

Adolescenții cu diabet, cu dializă sau alte comorbidități trebuie primii vaccinați, nu însă înaintea bunicilor și a profesorilor care nu au putut să fie vaccinați până acum”, conform b1.ro.

Vezi și:

Radu Țincu, despre vaccinarea copiilor: ‘Va trebui să așteptăm toate datele științifice ca să vedem exact dacă acest vaccin are eficiență’

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

ALERTĂ – Cod ROȘU de inundații pe râuri din județul Vrancea

Publicat

in

De

Hidrologii au emis cod roșu de inundații pe râuri din județul Vrancea, avertizarea fiind valabilă până duminică dimineața, la ora 9.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Putna, sector aval S.H. Colacu – amonte S.H. Boţârlӑu, judeţul Vrancea, potrivit mediafax.ro.

Avertizarea este valabilă până la ora 9.00, duminică dimineața.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Primele reacții din vestiarul Franței după marea surpriză de la EURO 2020

Publicat

in

De

“Un punct nu este ceea ce speram”, a declarat Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, campioana mondială, ţinută în şah de Ungaria, 1-1, sâmbătă, la Budapesta, într-un meci din Grupa F a turneului final EURO 2020, transmite AFP.

“După o primă repriză în care trebuia să conducem, ne-am trezit conduşi la singura lor ocazie. Evident, la ei acasă, cu acest public, asta le-a dat putere. Se apără foarte bine, au reuşit asta şi împotriva portughezilor până în minutul 83. Este un punct, nu este ceea ce speram de la acest meci, ţinând cont de context îl vom accepta totuşi (…) Şuturile care nu sunt pe spaţiul porţii nu se pot termina cu gol”, a spus Deschamps.

Franţa nu a reuşit să confirme evoluţia bună din meciul cu Germania (1-0), în care deşi a fost dominată a etalat un fotbal de nivel înalt. Ungaria a obţinut primul său punct în turneu şi rămâne în cărţi pentru faza următoare, după eşecul la scor de forfait suferit în faţa Portugaliei (0-3), în ciuda unui joc bun.

“Chiar şi împotriva Ungariei este greu”, a recunoscut fotbalistul Antoine Griezmann, autorul golului în urma căruia Franţa, campioana mondială, a încheiat la egalitate meciul de sâmbătă, de pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020.

Întrebat dacă îşi face griji pentru ceea ce va urma, atacantul a răspuns: “Nu. Avem grupul, s-a văzut asta când Ousmane (Dembele) a intrat, el poate să facă diferenţa. Ştim că avem pe bancă jucătorii care pot face diferenţa în orice moment. În apărare trebuie să fim solizi ca împotriva Germaniei, cum am fost şi în acest meci cu excepţia unei mici greşeli. Va trebui să continuăm să învăţăm, să vrem să muncim şi să îmbunătăţim mâine două-trei lucruri.”

Griezmann a vorbit despre Karim Benzema, colegul său din compartimentul ofensiv, care nu a marcat de la revenirea la naţională: “E al patrulea meci pe care îl jucăm împreună, trebuie să continuăm să punem la punct asta, dar ştiu că avem echipa pentru a reuşi acest lucru.”

“Am încredere în tot grupul, în cei care au jucat de la început şi cei care sunt pe bancă”, a mai spus Griezmann, care nu a mai ratat un meci al echipei Franţei din iunie 2017.

Franţa nu a reuşit să confirme evoluţia bună din meciul cu Germania (1-0), în care deşi a fost dominată a etalat un fotbal de nivel înalt. Ungaria a obţinut primul său punct în turneu şi rămâne în cărţi pentru faza următoare, după eşecul la scor de forfait suferit în faţa Portugaliei (0-3), în ciuda unui joc bun.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend