Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul personaelor care vine spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’

Avatar

Publicat

in

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București, a transmis, că ”Dacă te vaccinezi ai șanse mult mai mari să depășești boala, treci prin ea și poate că nici nu o faci. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te păzești în continuare”.

”Noi nu am avut niciodată paturi ATI libere. Tot timpul s-au rulat paturile astea. Dar să știți că încep să se umple secțiile. Iar cazurile de pe secțiile din spital ajung să se agraveze și acești pacienți stau la rând pentru un loc la ATI sau facem tot posibilul să îi tranferăm în secțiile ATI de la alte spitale.

Deci numărul personaelor care vine spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82. Deci într-un timp destul de rapid, față de lentoarea cu care am golit spitalul. Cam într-o lună și ceva am ajuns să avem locuri libere și în două săptămâni au ajuns să se ocupe”, a declarat medicul Emilian Imbri, pentru B1 TV.

Medicul Emilian Imbri a explicat și de ce, în opinia sa, tot mai multe persoane ajung la spital, confirmate pozitiv cu COVID-19. El a explicat că aceștia sunt mai expuși, având în vedere că ei duc copii la școală, în vacanță sau participă la petreceri cu mai mult de 15 persoane.

Mai mult decât atât, medicul a mai ținut să le reamintească oamenilor că odată vaccinați, oamenii nu trebuie să uite de măsurile sanitare.

”A te vaccina nu înseamnă că ai scăpat să nu te îmbolnăvești. Dacă te vaccinezi ai șanse mult mai mari să depășești boala, treci prin ea și poate că nici nu o faci. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te păzești în continuare.

Vin mai mult tinerii poate pentru că sunt cei care au fost mai mulți la schi. Gândiți-vă că toată perioada asta, tinerii fie s-au dus cu copiii lor în vacanță fie s-au dus ei la schi, pentru că a fost sezonul bun, fie au fost la petrecerile astea, fie că sunt oficiale, cu opt persoane fie că sunt 80% de petreceri neoficiale, cu mai mult de 15 persoane și asta a condus la o îmbolnăvire mai mare a tinerilor. Nu că virusul  s-ar fi „perfecționat” și acum atacă tinerii”, a declarat medicul Emilian Imbri, managerul Institutul Victor Babeș din Capitală.

Managerul Institutului Victor Babeș din București a mai ținut să precizeze și cât de important este ca oamenii să consulte medicul la timp, atunci când prezintă simptome.

”Atenție, pentru că și tinerii care vin, vin după ce au neglijat primele cinci șase zile de boală și să știți că am avut și decese la 40 de ani. Îți e mai mare mila și de ală de 80 de ani și de cel sub 40 de ani, pentru că este vorba de ngelijență, ei se puteau salva”, a mai adpugat medicul, informează b1.ro

Citește și:

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Toni Grecu, despre infernul prin care a trecut în spitalul Matei Balș: ‘Am avut sentimentul că intru într-o ghenă’

Avatar

Publicat

in

De

Toni Grecu a fost internat la Institutul Matei Balș din Capitală după ce plămânii săi au fost afectaţi grav de COVID.

”Sentimentul pe care l-am avut când am intrat în secția de COVID a fost că intru într-o ghenă. E ca un loc de care oamenii trebuie să se ferească, un loc infectat, mizer. Ai sentimentul că omenirea a inventat o ghenă în care aruncă niște semeni ca să treacă printr-o experiență extrem de grea. Ai un șoc!”.

”Am stat cu masca trei săptămâni, prin ea am luat 8-10 litri de oxigen la început, după care a scăzut treptat până la un litru. Nu a fost cea mai confortabilă perioadă din viața mea” a povestit actorul.

Toni Grecu este acum vindecat, dar a mărturisit că mai are temeri.

”Acum sunt OK, am recuperat tot ceea ce era de recuperat. Contează să zâmbești, să râzi un pic când ești în spital. Bolnavul de COVID e atât de singur acolo, cum nu mai e niciun alt bolnav. Iar oamenii cu care intri în contact sunt niște cosmonauți cu măști pe față” a mărturisit Toni Grecu, conform Antena3.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Andrei Caramitru: ‘Față de sistemul Islamic și China, în vest există conceptul de nație, de partide, de alegeri, de dezbatere și de drepturile omului’

Avatar

Publicat

in

De

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR, Dan Barna, a făcut o scurtă comparație între sistemul Islamic, China și țările vestice din Europa.

”Dacă îl cititi pe Kissinger o sa aflați ca sistemele politice din vest, țările islamice si China NU sunt compatibile:

– În vest exista conceptul de nație (care e separată de biserica), de partide, de alegeri, de dezbatere, de drepturile omului. Chestie istorică – de la democrația ateniană și senatul roman. Nici nu ne imaginam alt model.

– În Islam, statul este același lucru cu biserica. Constituția e de fapt Coranul. Exista un anumit grad de dezbatere permis (prin ideea de Uumah) dar in cadrul sistemului asta și pe baza preceptelor religioase. Ideea de națiune nu exista – contează nația islamica universală. Infidelii trebuie convertiți – Războiul este sfânt și e obligatoriu.

– În China, statul este nația. Democrația este de neimaginat. Sistemul funcționează pe baza de meritocrație (oricine poate ajunge mare sef in stat, prin examene și tot). Insa ăștia așa selectionați sunt in mod natural puși sa decida pentru ceilalți. Nu ai voie sa te revolți pentru ca devii un pericol absolut. China, considera ei, este “Middle Kingdom” adică este între Dumnezeu și celelalte nații, e natural sa domine pe absolut toți ceilalți, asta e ordinea naturală.

Aici e marea problema. Pentru ca – așa cum pentru noi sistemul Islamic sau chinezesc este total străin și inacceptabil – la fel este sistemul nostru pentru ei. Și faliile astea (care exista de peste 1500 de ani deja) vor rămâne pentru multe generații de acum încolo. E inevitabil. Ideea e sa înțelegem și sa ne apărăm și protejam. Atât”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend