Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus pune la zid autoritățile: Avem rezultate false la testarea printr-o metodă improprie pentru diagnostic a unui virus care nu a fost izolat

Avatar

Publicat

in

Într-o postare pe pagina de socializare, medicul Răzvan Constantinescu pune din nou la zid autoritățile din România, pentru modul în care gestionează răspândirea SARS-CoV-2.

ALIENARE

Publicitate

Avem rezultate false la ”testarea” printr-o metodă improprie pentru diagnostic a unui virus care nu a fost izolat. Apoi ne lamentăm că obținem 4% pozitivi – când eroarea doar a aparatului (considerând că prelevarea a fost impecabilă) este de 2%, iar eroarea generală este între 30% și 70% – și apoi luăm decizii socio-economice în funcție de asta.
Băi, noi suntem normali la cap?”, scrie, pe Facebook, Răzvan Constantinescu.

Vezi și Doctorul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus aruncă-n aer sistemul medical: În DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici

Recent, medicul care, la începutul pandemiei, s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus a aruncat o adevărată bombă în spațiul public, acuzând că „în DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici”.

„Toată lumea, mai ales cei din sistem, știm că în DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici, loazele promoțiilor noastre, aceia care nu au reușit să facă o specialitate decentă.
Or, acum se postulează că proștii clasei trebuie să decidă pentru toți ceilalți!”, a spus Răzvan Constantinescu.

Vezi și

EXCLUSIV Scandal monstruos! Omul instalat de Ludovic Orban taie și spânzură după bunul plac

Detalii incendiare despre arestarea momentului din rândul oamenilor de afaceri. Prin ce metodă a fost prejudiciat statul

E oficial! Ministrul Muncii a făcut anunțul: Pensiile au parte de modificări

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Coronavirus: Cum am putea avea încredere în vaccinul anti-Covid al Rusiei fără datele studiului, întreabă cercetătorii

Avatar

Publicat

in

De

Anunțul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, că va aproba un vaccin împotriva Covid-19 după mai puțin de două luni de testare pe oameni a provocat îngrijorare printre experții din sănătate de la nivel mondial. Aceștia spun că, fără datele întregului studiu, este greu să ai încredere în acest vaccin, relatează Reuters.

Cu intenția de a fi prima în cursa pentru dezvoltarea vaccinului împotriva Covid-19, Rusia încă nu a făcut teste la scare largă cu acest vaccin pentru a produce date care să arate dacă funcționează – ceva ce experții infecționiști consideră a fi un pas ”nechibzuit”.

Publicitate

”Rusia face la propriu un mare experiment la nivelul populației”, a spus Ayfer Ali, specialistă în cercetarea pe medicamente la Warwick Business School din Marea Britanie.

Ea a spus că o asemenea aprobare, pe repede înainte, ar putea însemna că nu pot fi detectate posibilele efecte adverse ale vaccinului. Acestea, în timp ce e posibil să fie rare, ar putea fi grave, a avertizat ea.

Francois Balloux, un expert la University College London’s Genetics Institute, a spus că este ”o decizie nesăbuită și prostească”.

”Vaccinarea în masă cu un vaccin testat impropriu nu este etic”, a spus el. ”Orice problemă în campania de vaccinare ar putea fi dezastruoasă atât prin efectele negative asupra populației, cât și din cauză că ar crește nivelul de respingere a vaccinării de către populație”.

“Ea a participat la experiment”, a spus Putin, adăugând că a făcut puțină febră “și asta a fost tot”.

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College London, a spus că ”daunele colaterale” în implementarea oricărui vaccin care nu este sigur și eficient ”ar putea exacerba problemele noastre curente în mod insurmontabil”.

Chiar în timp ce Rusia a declarat victorie, mai mulți producători de medicamente din lume se află în plin proces de testare la scare largă, teste clinice avansate pe potențialele lor vaccinuri anti-Covid, pe zeci de mii de participanți voluntari.

Printre cei fruntași sunt Moderna, Pfizer și AstraZeneca, care spun că speră ca vaccinurile lor să afle dacă vaccinurile lor funcționează și sunt sigure până la finalul anului.

Toți așteaptă să își publice rezultatele testelor clinice pentru a trimite datele instituțiilor de reglementare din SUA, Europa pentru evaluare înainte să li se dea aprobarea pentru folosirea în masă.

Aprobarea vaccinului rus de către Ministerul Sănătății vine înaintea unor teste care ar fi implicat în mod normal mii de participanți, cunoscută ca teste clinice Faza III.Astfel de teste sunt considerate esențiale pentru aprobare.

Experții au spus că lipsa datelor publicate cu privire la vaccinul rus – inclusiv despre cum este făcut și cât de sigur este, răspunsul imun și dacă poate preveni infectarea cu Covid-19 – lasă cercetătorii, autoritățile din sănătate și publicul în întuneric.

Citește și:

Coronavirus: Berlin are îndoieli în privința “calității, eficienței și securității” vaccinului rusesc

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CM Snooker: Judd Trump, campionul en-titre, a fost eliminat în sferturi de Kyren Wilson

Avatar

Publicat

in

De

Judd Trump (lider mondial și campion en-titre) a fost învins în sferturile Campionatului Mondial de Snooker, scor 13-9, de Kyren Wilson (locul 8 mondial).

Diferența stabilită înaintea ultimei sesiuni de jocuri (10-6 în favoarea lui Wilson) s-a dovedit a fi decisivă, chiar dacă Trump a deschis ziua cu un break de 72 de puncte.

Publicitate

Pentru Wilson, aceasta este a doua prezență în semifinalele competiției de la Crucible (în 2018 a fost învins de John Higgins).

Pentru un loc în finală, Kyren Wilson se va duela cu învingătorul partidei dintre Anthony Gill (locul 39 mondial) și Kurt Maflin (locul 43 mondial). Înainte de ultima sesiune, scoțianul Gill conduce cu 10-6.

În alt sfert de finală, Mark Williams (locul 3 mondial) și Ronnie O’Sullivan (locul 6 mondial) se află la egalitate, scor 8-8.

În sferturi, se joacă după sistemul cel mai bun din 25 de frame-uri (n.r. primul la 13).

Program semifinale:

Selby vs Williams / O’Sullivan

Wilson vs Maflin / McGill.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend