Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Medicul Adrian Marinescu detalii despre situația din România: ‘Suntem acum într-un echilibru fragil, pe o gheață subțire’

Avatar

Publicat

in

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, a transmis că  campania de vaccinare trebuie gândită pentru o perioadă finită și e nevoie de monitorizare, deoarece nu este exclus ca, în viitor, virusul să sufere mutații care să impună și modificarea serului. 

Medicul a mai susținut că era o chestiune de timp până când noua tulpină de SARS-CoV-2 să ajungă și în România, iar faptul că a fost descoperită la o pacientă care nu a fost în Regatul Unit demonstrează că aceasta deja circulă în comunitate. Marinescu a mai precizat că România înregistrează „un număr rezonabil” de infectări cu coronavirus, față de alte state europene.

Marinescu a explicat întâi că situația epidemiologică e influențată și de condițiile meteorologice:

”Când e mai frig, e clar că virusului îi convine și că, din păcate, așa cum se întâmplă și cu virusurile gripale, și pentru SARS-CoV-2 este un risc mai mare să crescă numărul de infectări. Numai că mai sunt mulți alți factori.

Suntem acum într-un echilibru fragil, pe o gheață subțire, dar ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni… Chiar dacă luăm în calcul că s-a testat mai puțin, totuși avem un număr rezonabil de infectări în raport cu ce se întâmplă în alte locuri din Europa, nu spun peste tot”, a mai spus Marinescu, pentru B1 TV.

Medicul a mai afirmat că era doar o chestiune de timp până când tulpina de coronavirus descoperită la finele anului trecut în Marea Britanie să ajungă și în România.

”Era clar că va ajunge. Ba mai mult, persoana la care s-a făcut confirmarea nici nu a fost în Marea Britanie. Asta demonstrează că transmiterea e în comunitate. Adică e clar că această tulpină e și la noi și trebuie să luăm în calcul posibilele creșteri. Chiar dacă această tulpină nu e virulentă, din păcate se transmite mult mai ușor, după cum se vede în România”, a mai spus medicul

Mediul infecționist a explicat apoi că vaccinul acoperă și această tulpină de coronavirus:

”Da, și lucrurile se gândesc pe niște dovezi științifice. Mutațiile pe care virusul în general le suferă, mutațiile minore, nu interferă nicicum cu acea porțiuni numită proteină Spike, acea țepușă pe care o are virusul și cu care intră în celule. Din fericire, aceste mutații nu influențează, așa încât acum nu sunt interferențe cu vaccinarea”.

Marinescu a avertizat, însă, că o campanie de vaccinare trebuie gândită pentru o perioadă limitată de timp și că e nevoie de monitorizare permanentă, pentru că nu este exclus ca virusul să sufere pe viitor mutații ce nu pot fi ”acoperite” de vaccin.

”Dar atenție! Mereu când facem o campanie de vaccinare trebuie s-o gândim într-un interval finit de timp, exact cum se întâmplă când facem campania de vaccinare antigripală. Nimeni nu poate spune ce va fi peste șase luni. Va trebui făcută o monitorizare și dacă apar mutații care pot schimba datele problemei și vaccinul va trebui modificat.

Când se face un vaccin și se fac toate testele necesare se iau în calcul posibile mutații care pot să apară, adică se merge pe o variantă cât se poate de flexibilă. La vaccinul antigripal, el e valabil un interval care poate fi de 5 – 6 luni. Și e clar că virusurile gripale sunt mai puțin  stabile decât coronavriusulurile, deci ne așteptăm să aibă mai multe mutații decât SARS-CoV-2. Totuși, nu e nicio problemă cu vaccinul antigripal. La fel și aici, dar trebuie făcută o monitorizare pe lunile următoare, să vedem cum evoluează. Pot apărea și mutații, nu acum. Acum lucrurile sunt sigure”, a mai declarat medicul Adrian Marinescu, duminică seara pentru B1 TV

Citește și:

Vești proaste pentru toți românii: Din ce cauză vom scoate mai mulți bani din buzunare

Premierul Florin Cîțu ia o decizie prin care îl scoate din schemă pe omul USR-PLUS! ‘Ordinul’ a apărut în Monitorul Oficial

Operațiune fără precedent! De luni, ANAF începe marea verificare

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Monica Pop, despre Ivermectină: ‘Trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Monica Pop a comentat în cadrul unei emisiuni TV, cu medicul Ion Alexie, din Statele Unite ale Americii, despre tratamentul cu Ivermectină administrat celor infectați cu COVID-19.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie.

Informațiile prezentate de reputatul medic român din America au fost comentate de dr. Monica Pop. Întrebată de ce există reticență față de Ivermectină, aceasta a răspuns:

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, conform Antena3.ro.

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raluca Turcan rupe tăcerea: ‘Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis, miercuri, seara că  mâine va declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie 2019 şi anume să dea un ordin de ministru prin care să fie revizuite toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic practic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor.

Ca atare, mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestor pensii. Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclusiv din anul 2019 ar fi trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri şi oameni”, a spus Turcan, la postul public de televiziune.

Ea a precizat că va începe cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, instituţia să încerce să atragă fonduri cu care să plătească personal suplimentar pe o perioadă determinată, dar şi soft şi echipamente, astfel încât să fie grăbit procesul de evaluare şi recalculare a pensiilor.

Potrivit acesteia, ar fi nevoie de încă 500 – 1.000 de oameni pentru a fi implicaţi în acest proces de recalculare a dosarelor de pensie.

Ministrul Muncii a susţinut că procesul va fi extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă. Când va fi gata procedura legislativă şi legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate.

Întrebată dacă vor exista şi scăderi de pensii, ea a afirmat că nu se vor opera scăderi de pensii, ci o recalculare, pentru a se introduce mai mulţi indicatori care să reflecte contributivitatea în valoarea pensiei, iar cei care ar obţine pe noua formulă cu pensii mai mici vor rămâne la nivelul actual.

„Voi anunţa mâine în conferinţa de presă care sunt indicatorii pe care îi vom lua în considerare în evaluarea acestor dosare…Mai merită spus un lucru. Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor. Până când eu nu negociez această formulă cu toate partidele din coaliţie, cu partenerii sociali, eu nu voi putea s-o fac publică. De aceea, mâine eu voi prezenta indicatorii pe care îi vom lua în calcul în evaluarea acestor dosare. Îi voi introduce în acel şablon electronic, astfel încât eu, în momentul în care am formula finală, să pot să jonglez cu el”, a explicat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că în momentul în care va fi finalizată legea, aceasta va include şi un mecanism predictibil de calcul al pensiilor.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii a afirmat că există şase categorii, iar cele mai mari sunt pentru magistraţi.

„De ce nu s-a reuşit până acum? O dată pentru că nu sunt foarte mulţi beneficiari. Sunt 9.500 de beneficiari cu pensii speciale, dar care şi-au obţinut aceste pensii speciale prin diferite tipuri de lobby în Parlament, astfel încât, după ce în anul 2010 aveam o lege bazată pe contributivitate, în decursul timpului au tot apărut legi speciale pentru diferite categorii, ceea ce înseamnă că s-a politizat foarte tare acest subiect”, a răspuns ministrul, informează agerpres.ro

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend