Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicii din școli, DETAȘAȚI în DSP-uri: Ministerul Sănătății RECUNOAȘTE că încă nu are soluții

Avatar

Publicat

in

Medicii din școli au fost detașați la direcțiile de sănătate publică, acolo unde cel mai probabil își vor continua activitatea și după începerea școlii. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Horaţiu Moldovan a afirmat că autorităţile vor găsi soluţii echilibrate pentru a asigura siguranţa epidemiologică în şcoli, odată cu deschiderea anului şcolar, şi funcţionalitatea direcţiilor de sănătate publică, având în vedere că mulţi medici şcolari sunt detaşaţi în această perioadă la DPS-uri, conform News.ro.

Horaţiu Moldovan a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, cum i se pare planului Ministerului Educaţiei de deschidere a şcolilor?

STIRI FIERBINȚI

Citește și: MOBILIZARE de forțe la casa Duduienilor – Jandarmeria montează garduri pentru a BLOCA accesul

“Este foarte raţional, este nevoie să avem învăţământ, contactul până la urmă între cadrele didactice, între profesori şi elevii lor acest contact este necesar şi soluţia care a fost propusă cu zone de siguranţă, verzi, galbene, roşii, mi se pare raţională şi o să mergem pe această idee”, a spus secretarul de stat.

El a mai fost întrebat ce se întâmplă cu medicii şcolari care sunt acum detaşaţi la DSP, dacă se vor întoarce la unităţile şcolare.

“În acest moment, greutatea este la nivelul DSP-urilor şi o să găsim soluţii echilibrate pentru a asigura siguranţa epidemiologică şi în şcoli şi funcţionalitatea DSP-urilor”, a precizat Horaţiu Moldovan.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală.

El a precizat că sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor, iar decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea: ‘Am votat împotriva măsurilor de carantinare a 19 localități’

Avatar

Publicat

in

De

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea de a introduce, peste noapte, carantina în 19 localități (inclusiv în municipiul Râmnicu Vâlcea) i-a luat prin surprindere pe mulți dintre locuitorii județului, anunță curierul.ro.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Liderul CJ Vâlcea, care are drept de vot în CJSU, a declarat că nu a fost de acord cu această măsură și ne-a explicat și motivele pentru care a procedat astfel. Intenția sa era să se renunțe la instituirea acestei stări de carantină în cele 19 localități, încercând să se limiteze răspândirea virusului prin sporirea controalelor din localitățile cu probleme. Opinia sa a fost susținută doar de câțiva alți membri ai CJSU, majoritata voturilor fiind pentru instituirea carantinei în cele 19 localități (Băbeni, Berislăvești, Bujoreni, Bunești, Călimănești, Costești, Drăgoești, Galicea, Golești, Milcoiu, Ocnele Mari, Olanu, Păușești Măglași, Pietrari, Râmnicu Vâlcea, Runcu, Stoenești, Vlădești, Voineasa).

STIRI FIERBINȚI

Citește și: E-mail-uri secrete între Victor Ponta și Sebastian Ghiță! Fostul premier cerea execuțiile lui Rareș Bogdan și a Elenei Udrea! ‘Vreau să tăvăliți această javră!’

„În 19 localități din județul Vâlcea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care am fost prezent, a decis, prin vot majoritar, limitarea activității restaurantelor la o treime din capacitate. Mai sunt vizate teatrele, târgurile de săptămână și celelalte asemenea. Eu am fost împotrivă. Am solicitat să nu se ia această măsură. Am solicitat ca în cele 19 localități să se suplimenteze forțele de menținere a ordinii, în sensul în care echipaje sporite de la Jandarmerie, Poliție, DSP, DSV adică toate instituțiile abilitate să își mărească numărul de forțe în aceste localități și să asigure prin măsurile legale pe care le au la îndemână respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii virusului. Am votat împotrivă eu, secretarul județului, Talmaș de la Consiliul Județean și Salvamont. Ceilalți au votat pentru. Repet, am fost împotriva acestei măsuri și am zis să facem primul pas în sensul de a spori controalele. Ulterior, dacă vedeam că nu reușim, puteam să venim cu astfel de măsuri”, a declarat Constantin Rădulescu.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

NATIONAL

Iohannis, on accusations of electoral fraud in local elections: Guilty to be held accountable

Avatar

Publicat

in

De

President Klaus Iohannis declared on Wednesday at Cotroceni Presidential Palace that, regarding the accusations of electoral fraud in the local elections, “the guilty will be held accountable”.

“The electoral process itself went above expectations and the electoral commissions in the polling stations worked hard, did their best and managed to solve the problems that arose. But it seems that after the vote, some individuals, we will see exactly who, tried to defraud the results by falsifying certain documents. It is simply unacceptable and these procedures need to be significantly improved,” he said.

STIRI FIERBINȚI

At the same time, he spoke about the fact that the electorate will sanction the respective attempts, if proven.

“If it is found that the PSD [the Social Democratic Party] has tried to defraud the voting outcome, then it is clear that the electorate will drastically sanction this behavior, and the authorities must thoroughly check and that as quickly as possible who and how and from which party succeeded or failed to defraud the result of these elections,” the president pointed out.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend