Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medic ATI la Institutul “Matei Balş” din Capitală: Din 17 august reanimarea e plină cu bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Am dublat capacitatea de admisie. Ne pregătim de triplare

Publicat

in

Dr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală prezintă, într-un ”Jurnal de “front” pandemic!”, cazurile grave de COVID-19 care au ajuns în unitatea medicală. Persoane nevaccinate, tineri fără comorbidităţi care nu cred în existenţa virusului şi nici în vaccin, ceea ce a impus dublarea capacităţii de admisie a pacienţilor în secţia de terapie intensivă, fiind luată în calcul triplarea acesteia, scrie news.ro. ”Cred că noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea!”, conchide medicul.

”68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome Covid de o săptămână, adusă de la sute de km distanţă pt internare, de doi preoţi din parohia sa! Direct la critici!42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală Covid_19. Stare critică. Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forţa de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturaţie în oxigen a sângelui- 60%!!…Admis direct în terapie intensivă! 4 pacienţi de diverse vârste internaţi simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid_19 cu mutaţia delta. Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidităţi, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puţin norocoşi!”, sunt cazurile menţionate de medicul Copaciu, în ceea ce numeşte ”Jurnal de “front” pandemic!”.

Medicul vorbeşte şi despre tineri cu sau fără comorbidităţi, care nu cred în virus şi nici în vaccin, chiar cu măşti de CPAP ((Continuous Positiv Airway Pressure – Presiune pozitivă continuă în căile aeriene) sunt foarte conectaţi la mediul lor profesional şi rămân aşa până medicii sunt nevoiţi să îi sedeze şi aplică metode invazive pentru a menţine oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcţionarea organelor interne.

”Din 17 august reanimarea noastră e plina cu critici Covid, mutaţia delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreţi să ştiţi cu ce eforturi! Ne pregătim poate de triplare! Dar nu aşa se face medicina acestui secol în Europa! E vremea să înţelegem exigenţe de sănătate publică şi să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt priorităţile?”, afirmă medicul Elena Copaciu.

Cred că noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea! Când eşti sănătos poţi să îţi urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult mult mai greu!….

Ulterior, ea precizează că sunt şi persoane vaccinate care au COVID-19 şi care sunt internate în spita dar foarte puţine.

”Majoritatea celor vaccinaţi nu fac pneumonie Covid, ci doar infecţii de căi aeriene superioare (rinite, sinuzite, angine). Vaccinaţii internaţi la critici sunt dintre cei cu comorbiditati severe. Unii cu prezentare tardivă la spital”, explică medicul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Patronii de restaurante cer Guvernului să prelungească funcționarea localurilor în București

Publicat

in

De

Patronii de restaurante membri ai organuzației HORA solicită, „de urgență”, Guvernului Ciucă, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și prefectului Capitalei, Georgiana Văcaru, să permită prelungirea funcționării localurilor din București în luna decembrie, considerată „cea mai bună lună” pentru sectorul HoReCa, „o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar”.

Citește mai departe și comentează pe StartupCafe.ro…

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Consilier prezidențial: ‘Pacienții români au dreptul fundamental la o îngrijire optimă, iar sistemul de sănătate trebuie să ofere pacienților posibilitatea de a accesa noi tratamente’

Publicat

in

De

Consilierul prezidențial Diana-Loreta Păun a vorbit despre adoptarea în sistemul de sănătate a noi măsuri necesare pentru a se putea oferi pacienților posibilitatea de a accesa noi dispozitive, noi medicamente și noi tratamente.

„De aproape doi ani, pandemia COVID-19 a avut un impact devastator care se resimte la nivelul întregii societăţi. Şi, din păcate, această criză este generată de superficialitatea investiţiei în două domenii esenţiale pentru bunăstare sănătatea şi educaţia”, a afirmat Diana Păun, la lansarea Barometrului de Sănătate Publică, ediţia decembrie, de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” şi Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, sub egida Secţiei de Ştiinţe Medicale.

Ea a subliniat că studiul confirmă aceste afirmaţii şi indică faptul că pandemia de COVID-19 a adus în atenţie o necesitate „ignorată” nu doar de România, ci la nivel global, aceea de a investi mai mult în sistemul de sănătate, în infrastructura medicală de înaltă performanţă şi adaptată cerinţelor tehnologice actuale.

„Pacienţii români au dreptul fundamental la o îngrijire optimă, iar sistemul de sănătate trebuie să ofere pacienţilor posibilitatea de a accesa noi dispozitive, noi medicamente şi noi tratamente, care, pentru mulţi dintre ei, reprezintă singura şansă la supravieţuire”, a explicat consilierul prezidenţial.

Diana Păun a evidenţiat ca esenţială continuarea demersurilor de debirocratizare în sistemul de sănătate şi adoptarea măsurilor necesare pentru a crea premisele pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la cele mai noi rezultate ale progresului şi cercetării medicale.

„În acelaşi timp, aşa cum arată şi concluziile studiului, este esenţială investiţia în educaţia pentru sănătate, în alfabetizarea sanitară, pentru restabilirea încrederii pacientului în sistemul de sănătate, astfel încât acesta să înţeleagă beneficiile ştiinţei şi ale cercetării medicale şi să nu cadă în capcana dezinformării, cum, iată, s-a întâmplat. Sper ca recomandările care vor rezulta din dialogul de astăzi să ghideze direcţiile de reconstrucţie a sistemului sanitar, având ca obiectiv final sănătatea şi, bineînţeles, bunăstarea noastră a tuturor”, a spus Păun.

Potrivit consilierului prezidenţial, realizarea Barometrului de Sănătate Publică arată preocuparea constantă a Academiei Române asupra unor teme care generează interes la cel mai înalt nivel, demonstrând că instituţia rămâne un partener strategic al autorităţilor în abordarea provocărilor societale.

„Barometrul de Sănătate Publică reprezintă, într-adevăr, o resursă strategică pentru fundamentarea direcţiilor de acţiune pentru perioada următoare. (…) Acest studiu care reflectă realitatea interacţiunii pacientului cu sistemul de sănătate să reprezinte un punct de plecare esenţial pentru reformă, pentru că orice intervenţie care se doreşte a îmbunătăţi rezultatele de sănătate trebuie să corespundă, în primul rând, nevoilor pacientului”, a transmis Diana Păun, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend