Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medic ATI la Institutul „Matei Balş” din Capitală: Din 17 august reanimarea e plină cu bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Am dublat capacitatea de admisie. Ne pregătim de triplare

Publicat

in

Dr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală prezintă, într-un ”Jurnal de „front” pandemic!”, cazurile grave de COVID-19 care au ajuns în unitatea medicală. Persoane nevaccinate, tineri fără comorbidităţi care nu cred în existenţa virusului şi nici în vaccin, ceea ce a impus dublarea capacităţii de admisie a pacienţilor în secţia de terapie intensivă, fiind luată în calcul triplarea acesteia, scrie news.ro. ”Cred că noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea!”, conchide medicul.

”68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome Covid de o săptămână, adusă de la sute de km distanţă pt internare, de doi preoţi din parohia sa! Direct la critici!42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală Covid_19. Stare critică. Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forţa de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturaţie în oxigen a sângelui- 60%!!…Admis direct în terapie intensivă! 4 pacienţi de diverse vârste internaţi simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid_19 cu mutaţia delta. Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidităţi, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puţin norocoşi!”, sunt cazurile menţionate de medicul Copaciu, în ceea ce numeşte ”Jurnal de „front” pandemic!”.

Medicul vorbeşte şi despre tineri cu sau fără comorbidităţi, care nu cred în virus şi nici în vaccin, chiar cu măşti de CPAP ((Continuous Positiv Airway Pressure – Presiune pozitivă continuă în căile aeriene) sunt foarte conectaţi la mediul lor profesional şi rămân aşa până medicii sunt nevoiţi să îi sedeze şi aplică metode invazive pentru a menţine oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcţionarea organelor interne.

”Din 17 august reanimarea noastră e plina cu critici Covid, mutaţia delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreţi să ştiţi cu ce eforturi! Ne pregătim poate de triplare! Dar nu aşa se face medicina acestui secol în Europa! E vremea să înţelegem exigenţe de sănătate publică şi să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt priorităţile?”, afirmă medicul Elena Copaciu.

Cred că noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea! Când eşti sănătos poţi să îţi urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult mult mai greu!….

Ulterior, ea precizează că sunt şi persoane vaccinate care au COVID-19 şi care sunt internate în spita dar foarte puţine.

”Majoritatea celor vaccinaţi nu fac pneumonie Covid, ci doar infecţii de căi aeriene superioare (rinite, sinuzite, angine). Vaccinaţii internaţi la critici sunt dintre cei cu comorbiditati severe. Unii cu prezentare tardivă la spital”, explică medicul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

President Iohannis: EU’s unity can be strengthen if Romania, Bulgaria and Croatia become part of Schengen

Publicat

in

De

The European Union’s unity can be strengthen if Romania, Bulgaria and Croatia become past of the Schengen area, President Klaus Iohannis stated on Thursday, prior to the first meeting of the European Political Community, in Prague, told Agerpres.

„There are opportunities, because the need of unity in Europe became increasingly clear with the war Russia waged against Ukraine, and this unity can be strengthen if Romania, Bulgaria and Croatia become part of the Schengen area after so many years of waiting, I believe that all the leaders realised that this step can only improve the Union’s unity and our solidarity in terms of approach,” the head of state said.

He said that, in this regard, there will be a visit carried out by experts in Romania. Regarding the statements made on Wednesday, in the European Parliament, that Romania could block grain exports if there are countries to block Romania’s access to Schengen, the President said that the respective MEP who stated this „got a bit carried away.”

„There is no such option. On the contrary, we are doing everything we can so that we can facilitate the export of grain from Ukraine, to prevent a global food crisis. So something like is out of any discussion,” President Klaus Iohannis stated.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Emmanuel Macron își arată mușchii în UE: promite că va convinge Germania să accepte plafonarea prețului la gaze

Publicat

in

De

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat joi să convingă statele europene, şi prin urmare să surmonteze în special unele reticenţe ale Germaniei, în legătură cu un mecanism comun de plafonare a preţului la gazul folosit pentru producerea de electricitate, relatează AFP.

„Susţinem puternic acest lucru”, a declarat preşedintele francez în cadrul unei reuniuni a antreprenorilor organizată de Banca Publică de Investiţii la Paris. „Îi vom convinge pe ceilalţi europeni”, „cel mai târziu” până la Consiliul European de la 20 şi 21 octombrie de la Bruxelles, a dat el asigurări, scrie Agerpres.

„Vom crea un sistem care va introduce un plafon al preţului pentru gazul pe care îl folosim pentru a produce electricitate”, ceea ce „permite reducerea preţului la electricitatea produsă”, a pledat el. El a evocat „mecanismul iberic”, adică modelul introdus de Spania şi Portugalia „de câteva luni” şi care „merge destul de bine”. Potrivit lui Emmanuel Macron, acest lucru va contribui la a avea „până la final de octombrie, început de noiembrie” preţuri” într-o zonă care este mult mai acceptabilă” şi contracte de furnizare de gaz şi de electricitate „mai rezonabile”.

Comisia Europeană s-a declarat pregătită miercuri să „examineze” o plafonare a preţului la gaz pe piaţa europeană pentru a face faţă creşterii facturilor la energie provocate de războiul din Ucraina, sub presiunea unei majorităţi a statelor europene – printre care Franţa, Italia sau Polonia -, care sunt favorabile unui astfel de mecanism.

Uniunea Europeană urmează să discute despre acest subiect încă de la summitul informal din aceste zile de la Praga. Germania, care este ţara cel mai puternic dependentă de gazul rusesc, şi alte state europene au respins până acum ideea unei plafonări generale a preţului pe piaţa angro de gaz. „În afară de asta, vom introduce mecanisme de finanţare solidară europeană, aşa cum am făcut în timpul crizei de COVID-19, pentru a evita ca piaţa europeană să explodeze în această criză”, a mai dat asigurări şeful statului francez.

El a mai spus că europenii trebuie să pună „totul laolaltă” pentru a negocia preţurile pe piaţa gazului, pentru a „cântări” mai mult. „Le vom spune cu multă amiciţie prietenilor noştri americani, prietenilor noştri norvegieni: ‘sunteţi grozavi, ne furnizaţi energie pe gaz, însă este un lucru care nu poate funcţiona prea mult timp, pentru că noi nu putem plăti gazul de patru ori mai scump decât îl vindeţi voi companiilor voastre'”, a declarat Macron.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend