Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mediastandard.ro: Walter Duranty, jurnalistul care a câștigat un Pulitzer după ce a mințit despre foametea din URSS

Publicat

in

Decenii după ce a primit premiul Pulitzer pentru „o serie de articole asupra Rusiei, în special elaborarea Planului cincinal”, Walter Duranty va fi cunoscut mai repede drept apologetul lui Stalin, iar articolele sale vor fi catalogate chiar de ziarul care le-a publicat, The New York Times, drept „unele dintre cele mai proaste relatări care au apărut în acest ziar”. Numeroase cereri au fost formulate, de la primirea premiului în 1932 și până în prezent, ca lui Walter Duranty să-i fie retrasă distincția – fără succes.

Citeste mai mult pe Mediastandard.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

1 Decembrie 2021 – Unirea fără discriminări. Români suntem cu toții

Publicat

in

De

​În 1918 Unirea românii au făcut-o pentru a fi împreună Țara Românească, Moldova, Basarabia și Transilvania. Să fim uniți ca români de la Nistru până-la Tisa. De la Dunăre până la Satu Mare. Să fim în interiorul unui suflet toți cei care vorbesc o limbă. Astăzi în 2021, Unirea aceea este făcută, este gata. Acum zic eu ar fi bun un UPDATE, ar fi bună o unirea care nu mai creeze atâtea disensiuni. Să-i cuprindă pe toți. Unirea din 2021 “ar trebui un cântec încăpător, precum. Foşnirea mătăsoasă a mărilor cu sare; Ori lauda grădinii de îngeri, când răsare (Ion Barbu-Timbru). De aceea, Unirea 2021 e

și bărbatul, și femeia, și Românul și gay-ul, lesbiana, țiganul, scriitorul și analfabetul, evreul, influencerul și coate goalele, Președintele țării și cerșetorul, vagabondul de tomberon, cea mai frumoasă femeie din lume, siliconata, omul cu trei guși, femeia cu barbă, boul, dacul, hoțul de mașini, hoțul de buzunare, hoțul de carduri, milionarul, mahalagiul, criminalul, cel care știe META și IT, AI, dar și cel care habar n-are pe ce lume este, și olimpicul, și campionul la handbal feminin, campionii Ligii Întâi Fotbal și guralivul, tăcutul, muistul, bătrânul, bătrâna, bunicul, omul cu alzheimer, ochelaristul, șchiopul, sinucigașul de 3 ori ratănd, dar și cel care a ratat o dată, de 2 ori, de n ori, soldatul, pensionarul special, corporatistul, orășanul, urbanul, jandarmul, polițistul, șeful, măcelarul, cofetarul, bucătarul, Chef-ul, neamțul, ungurul, turcul, tătarul, călărețul, zamparagiul, “Alexe, omul lui Dumnezeu”, omul cu fermoarele, schilodul, “Hop şi eu cu Ţaţa Lina!”, popa, marinarul, diasporeanul, moldoveanul, olteanul, maramureșeanul, femeia de serviciu de pe scară, bodyguardul de la farmacie, doctorul de interne, doctorul de ovare, manipulantul de tramvaie, macaragiul, comersantul, șmecherul, pușcăriașul, românul verde, haidamacul, antivaccinistul. Și Furdui Iancu și Gabriel Liiceanu, și Șoșoacă și Ana Blandiana. Și Selly și Dani Mocanu. Și Gigi Becali și Nicolae Ciucă. Și Cîțu și Ciolacu. Românul e de toate felurile, de toate culorile. Românul e în toate felurile. Românul ăsta divers e deci liber de prejudecăți măcar de Ziua lui Națională.

1 Decembrie dacă tot e patria, patriotismul, națiunea, toți românii, indiferent cum sunt ei, au dreptul să fie fără excludere împreună. Nicio excludere nu-i bună, necesară, justificată. Nicio punere în centru nu-și are rostul.

1 decembrie e un sentiment, iar de sentimente suntem cu toții în stare. 1 decembrie nu-i discriminare. Națiunea așa e ea. Multicoloră. 1 decembrie 1918 are valoare astăzi, în 2021, dacă toți cei enumerați și toți cei care nu-s enumerați mai sus pot să cânte: “Noi suntem români!”

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Criptomonedele rup piața și au atras investiții record: s-au aruncat în joc sume FABULOASE

Publicat

in

De

Produsele şi fondurile în criptomonede au atras investiţii record de 9,5 miliarde de dolari în primele 11 luni ale acestui an, din partea investitorilor instituţionali care s-au implicat în acrest sector în pofida scăderilor de preţuri din ultimele câteva săptămâni, potrivit datelor de luni ale platformei de active digitale CoinShares, transmite Reuters.

În 2020, investiţiile în active digitale au fost de 6,7 miliarde de dolari, informează News.ro.

Pe ansamblul ultimei săptămâni, investiţiile în active digitale au fost de 306 milioane de dolari.

Bitcoin a atras cele mai mari fonduri în ultimele cinci săptămâni, în valoare totală de 247 de milioane de dolari, în urma lansării unui nou produs de investiţii în Europa, potrivit CoinShares.

Invesco a lansat un produs în bitcoin tranzacţionat la bursă în Europa, potrivit informaţiilor din presă.

CoinDesk a anunţat între timp că firma de administrare a activelor WisdomTree a listat un produs format din trei criptomonede la bursa elveţiană SIX şi la Börse Xetra din Frankfurt.

Potrivit CoinShares, bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a atras fonduri timp de 11-a săptămâni consecutiv, în valoarea totală de 2,7 miliarde de dolari.

Investiţiile în bitcoin de săptămâna trecută au avut loc în timp ce preţul monedei a scăzut cu 2,3%, după un declin de 10,4% în săptămâna anterioară.

Produsele şi fondurile bazate pe Ethereum au atras fonduri pentru a cincea săptămână consecutiv, în valoare totală de 23 de milioane de dolari.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend