Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mediastandard.ro: Tendințele industriei media, în 2023: podcasturi, TikTok și subscripții

Publicat

in

De câțiva ani încoace, industria media nu este deosebit de optimistă în ceea ce privește viitorul industriei. Un raport recent realizat de Institutul Reuters pentru Studierea Jurnalismului, „Tendințe și previziuni în jurnalism, media și tehnologie 2023”, arată că doar 44% dintre liderii din mass-media sunt încrezători că anul 2023 va fi unul bun, dar s-ar putea să fie nevoie să abordeze noi tendințe pentru a atrage publicul.

Tendințele industriei media, în 2023: podcasturi, TikTok și subscripțiiFoto: freepik.com

Este un procent foarte mic dacă ne uităm la cât de optimistă părea industria media anul trecut, când 75% dintre respondenți au declarat că se simt încrezători.

Citește mai mult pe Mediastandard.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Real Madrid, interesată de un jucător de la campioana Germaniei

Publicat

in

După ce s-a despărțit de Marco Asensio, Mariano Diaz, Eden Hazard și Karim Benzema, Real Madrid este obligată să aducă noi jucători pentru ca în sezonul următor să poată face față în toate competițiile. Jurnaliștii de la MARCA scriu că „los blancos” sunt în contact cu Bayern pentru transferul unui fundaș stânga.

Alphonso DaviesFoto: ZUMAPRESS.com / Zuma Press / Profimedia

Real Madrid, în contact cu Bayern Munchen pentru transferul lui Alphonso Davies

Carlo Ancelotti cere întăriri după un sezon dezamăgitor în care Real Madrid a reușit să câștige doar Cupa Spaniei.

Rămasă fără mai mulți jucători, cel mai important fiind Karim Benzema, madrilenii au intrat în contact cu cei de la Bayern Munchen pentru transferul lui Alphonso Davies.

Canadianul în vârstă de 22 de ani a fost dorit și în sezonul trecut pe Santiago Bernabeu, iar acum cele două părți sunt mai aproape ca niciodată să ajungă la un consens.

Alphonso Davies mai are contract cu Bayern până în vara anului 2025 și sursa citată precizează că acesta a refuzat o prelungire a actualei înțelegeri, motiv pentru care Real Madrid vrea să forțeze acest transfer.

„Nu sunt sigur ce se întâmplă. Se pare că există prea multă instabilitate și incertitudine. Poate e mai bine dacă așteptăm puțin și vedem cum merg până la club.” – a menționat Nedal Huoseh, agentul lui Alphonso Davies.

Aflat din 2019 la Bayern Munchen, Alphonso Davies s-a plâns în mai multe rânduri public de faptul că este departe de familie și de prietena sa.

„Sunt singur. Nici familia, nici iubita mea nu sunt alături de mine.”

Cotat la 70 de milioane de euro conform Transfermarkt, Davies are 153 de apariții în tricoul formației bavareze.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Cum arată acum giratoriul suspendat de la Berceni. Va fi inaugurat în următoarele săptămâni

Publicat

in

Pasajul suprateran de pe Centura Capitalei la intersecția cu șoseaua Berceni, ultimul pasaj de tip giratoriu-suspendat rămas de inaugurat de pe actuala Centură Sud a Capitalei după inaugurarea Pasajului Olteniței și pasajului Domnești, va fi deschis traficului în următoarele săptămâni. În prezent lucrările au ajuns la un stadiu foarte avansat, aproape de finalizare.

Pasajul Berceni, aproape de finalizareFoto: Captura YouTube

Stadiul Pasajului de la Berceni e în prezent destul de avansat, spre 90%, iar inaugurarea va veni în circa 10-14 zile. Deschiderea traficului vine însă cu o întârziere de circa 10 luni față de termenul contractual inițial.

Lucrările presupun și dublarea actualei centuri pe porțiuni de circa 2,5 km.

VEZI ȘI:

Giratoriu suspendat DNCB – Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii actuale

Lungime: giratoriul + 2,5 km

Cost: 30,5 mil euro

Constructor: Asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL

Contract semnat: martie 2019

Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)

Lucrări începute în: august 2020

Finalizare posibilă (n.r.): 15-20 iunie 2023

Stadiu la zi: 90%

De ce se construiesc pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei

În prezent sunt gândite patru pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei: Pasajul Domnești și Pasajul Olteniței au fost deja deschise, pasajul Berceni este încă în lucru, iar la Cernica lucrările au fost reziliate cu constructorul italian care nu a reușit să se mobilizeze în șantier timp de doi ani.

Soluția giratoriilor suspendate este aplicată pe Centura Capitalei pentru că Centura Capitalei este lipită de calea ferată de centură, astfel încât orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată.

Practic, giratoriile suspendate vor permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite și calea ferată de centură (fără treceri la nivel), în timp ce Șoseaua de Centură va rămâne la sol și nu va mai avea în calea ei nicio intersecție cu conflict de trafic.

FOTO: Planul pasajului de la intersecția DNCB cu Șoseaua Berceni

DJ 401 (Șos. Berceni) va trece, practic, pe deasupra centurii prin girația suspendată, iar centura și linia de cale ferată vor rămâne la sol fără conflict de trafic și trecere la nivel.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend