Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

MediaSind cere Parchetului anchetarea faptelor penale ale conducerii interimare din Televiziunea Română

Publicat

in

În scurta perioadă în care și-a exercitat atribuțiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit că nu are capacitățile profesionale și manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituție de presă din România, Televiziunea Națională, susțin reprezentanții MediaSind.

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a luat act de demiterea directorului – coordonator al stației TVR Craiova, Anca Elena Dindirică și a coordonatorului Redacției Știri-Sport, Tiberius Mușuroi, de către directorul interimar al Societății Române de Televiziune, Ramona Săseanu, la scurt timp de la unificarea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind cu Sindicatul TVR Craiova (amănunte aici: Unificare sindicală în Televiziunea Română: MediaSind a fuzionat cu Sindicatul TVR Craiova! ).

MediaSind TVR consideră aceste decizii ca fiind nelegale întrucât încalcă flagrant prevederile art. 30 alin. 2 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV, care stabilesc strict limitele de competență ale directorului general interimar în perioada mandatului său. Cu alte cuvinte, directorul TVR Craiova nu putea să fie demis de actualul Director general interimar deoarece mandatul pe care îl deținea în fruntea studioului teritorial era peste limita de 6 luni prevăzută pentru mandatul directorului general interimar. Prin decizia luată, Ramona Săseanu blochează întreaga activitate a postului TVR Craiova, întrucât nu poate numi o nouă conducere deoarece mandatul îi expiră peste câteva zile, iar un alt director, dacă ar fi numit, ar avea nevoie de validarea Consiliului de Administrație, așa cum prevede art.35 din Legea nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV.

Constatăm că abuzurile asupra echipelor manageriale de la studiourile teritoriale devin o practică a celor care ocupă vremelnic funcția de șef al televiziunii publice. Încălcările legii în numirea CD-ului de la TVR Cluj, a destituirii nelegale a directorului TVR Craiova, ascund în realitate trocuri de culise și duc la politizarea inadmisibilă a studiourilor teritoriale.

Din nefericire, acesta nu este singurul abuz pe care îl comite directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituției pentru a hărțui, prin diverse controale denumite ad hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova. Precizăm că în urma tuturor controalelor trimise la ordinul Ramonei Săseanu, nu s-a descoperit nicio neregulă!

Nu în ultimul rând, Ramona Săseanu a folosit Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Protocol al instituției în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR și cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizații! Comunicatul de presă transmis tuturor angajaților TVR de către acest compartiment plătit din bani publici, conține informații false și denigratoare la adresa organizațiilor sindicale care au fuzionat. Prin această atitudine, Ramona Săseanu aplică același mod de management dictatorial și iresponsabil practicat și de administrația Gradea împotriva organizațiilor sindicale nesubordonate.

În scurta perioadă în care și-a exercitat atribuțiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit că nu are capacitățile profesionale și manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituție de presă din România, Televiziunea Națională. Pe lângă tot felul de decizii controversate, în plină stare de alertă a pus în pericol sănătatea angajaților instituției prin anularea deciziei de a se permite lucrul în regim de muncă la domiciliu, și-a protejat colegii din sindicatul de casă al administrației Gradea unde a ocupat funcția de vicepreședinte, și-a angajat avocatul personal de la Craiova, deși prevederile OUG nr 26/2012 interzic acest lucru. În acest timp, politica editorială și grilele de programe TVR au fost făcute praf, dotarea tehnică este la pământ iar situația salariaților este pusă în pericol prin tot felul de tentative de a se impune o nouă organigramă, deși acesta este atributul exclusiv al Consiliului de Administrație și nu al directorului general.

Având în vedere că rezultatul mandatului interimarei Săseanu este dezastruos atât pentru cetățeni, dar și pentru angajați și instituția publică de presă, presărat cu mai multe fapte care încalcă prevederile penale cum ar fi abuzul în serviciu, folosirea influenței funcției în favoarea unei persoane și constituire de grup infracțional organizat, MediaSind TVR solicită public Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să ancheteze cu celeritate aceste fapte. În același timp, MediaSind TVR solicită partidelor politice să nu mai facă tot felul de experimente eșuate cu instituțiile publice de media și să demareze de urgență procedura pentru desemnarea membrilor în Consiliul de Administrație al SRR și SRTV. Televiziunea Română și Radioul Public au nevoie de o conducere profesionistă care să se afle în slujba cetățenilor și nu a diverselor grupuri de interese politice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Alina Gorghiu a pus ochii pe Marius Budăi: Guvernul şi Ministerul Muncii trebuie să livreze nişte reforme incluse în PNRR

Publicat

in

De

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că Ministerul Muncii trebuie să livreze acele reforme incluse în PNRR, reforma pensiilor, salarizării şi administraţiei publice, pentru că acestea sunt condiţionate de primirea banilor, anunță news.ro.

Referitor la reformele cuprinse în PNRR, Alina Gorghiu a afirmat că ”colegii din Guvern ar trebuie să le livreze”.

”Guvernul şi Ministerul Muncii trebuie să livreze nişte reforme şi mă aştept de la domnul ministru Budăi, şi să nu interpretaţi ca pe o critică ci ca un mesaj de încurajare, căruia îi înţeleg preocuparea pentru majorarea anvelopei pentru pensii, însă pentru a lua acei bani, va trebui să venim cu reforma pensiilor, salarizării şi a administraţiei publice. Nu avem voie să le ratăm, sunt convinsă că nu le vom rata”, a spus ea.

Alina Gorghiu a precizat că, în momentul acesta, pentru că l-a auzit pe ministrul Muncii că totul este în grafic, nu este îngrijorată, dar pentru că este vorba de bani pentru proiecte pentru români, este preocupată.

”Este absolut necesar să luăm cât mai mulţi bani din acest fond. (..) Reformele sunt angajate şi trebuie livrate, pentru că există această condiţionalitate între bani şi refome”, a mai spus ea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mircea Geoană, despre aderarea la NATO a Suediei şi Finlandei: Sunt încrezător că vom putea să avem consens

Publicat

in

De

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se arată încrezător că ţările membre NATO vor ajunge la un consens în privinţa aderării Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-atlantică. El subliniază că Turcia „este un aliat foarte important în NATO şi atunci când o ţară NATO, oricare ar fi ea, are şi exprimă nişte preocupări, avem cu toţii obligaţia să le ascultăm cu foarte multă seriozitate”, informează News.ro.

„În discuţia pe care am avut-o cu cei doi aspiranţi, cu cele două ţări care e foarte posibil că adere la NATO şi cu ceilalţi aliaţi, inclusiv cu ministrul de Externe turc… Turcia este un aliat foarte important în NATO şi atunci când o ţară NATO, oricare ar fi ea, are şi exprimă nişte preocupări, avem cu toţii obligaţia să le ascultăm cu foarte multă seriozitate şi de aceea această discuţie pe care am avut-o la Berlin cred că a fost extrem de utilă, pentru că şi-au spus lucrurile aşa cum le văd, au existat, evident, şi contacte directe între ministrul turc şi miniştrii din Suedia şi din Finlanda şi vedem deja un ton mai constructiv. De aceea, pot să spun, după încheierea întâlnirii de la Berlin, că sunt încrezător că vom putea să avem consens în jurul eventualei decizii de aderare şi într-un timp cât mai comprimat cu putinţă să putem să avem 32 de aliaţi în marea noastră alianţă”, a afirmat Mircea Geoană, luni, la Digi 24.

El a subliniat că NATO speră să primească Suedia şi Finlanda în Alianţă „cu braţele deschise”.

În ceea ce priveşte ameninţările unor oficiali ruşi legate de intenţia Finlandei şi Suediei de a adera la NATO, „într-un fel este o reconfirmare a faptului că toate intenţiile strategice ale conducerii de la Kremlin care au condus la declanşarea acestui război împotriva Ucrainei au fost invalidate una după alta”, consideră Geoană.

„Cu cât ameninţă mai mult Rusia, cu atât creşte suportul pentru aderarea la NATO în Suedia şi în Finlanda. Deci teoria consecinţelor neaşteptate sau opuse celei iniţiale se confirmă; tot ceea ce au încercat să facă preşedintele Putin şi Federaţia Rusă au eşuat”, a adăugat Mircea Geoană.

Geoană a subliniat că ministrul finlandez de Externe a transmis că preşedintele Finlandei a avut o convorbire telefonică cu Vladimir Putin care s-a derulat „în condiţii corecte”.

Premierul suedez Magdalena Andersson a anunţat, luni, că Suedia va solicita aderarea la NATO, schimbându-şi politica de neutralitate militară adoptată timp de decenii întregi, relatează BBC. Andersson a subliniat că pentru ”siguranţa poporului suedez, cea mai bună cale de urmat este aderarea la NATO alături de Finlanda”, însă nu a oferit o dată exactă a depunerii cererii de aderare, afirmând că cel mai probabil va avea loc în cursul acestei săptămânii, potrivit CNN.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend