Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mbappe, despre campionatul Franţei: ‘Nu este cel mai puternic din lume, dar m-am simţit întotdeauna responsabil să-l fac să progreseze’

Publicat

in

“Campionatul Franţei nu este cel mai puternic din lume”, a declarat, pentru revista Esquire, Kylian Mbappe, fotbalistul lui Paris Saint-Germain, alimentând speculaţiile despre un transfer al său la Real Madrid, scrie L’Equipe.

Cu o săptămână înainte de finalul perioadei de mercato, viitorul lui Kylian Mbappe este discutat de presa spaniolă. Atât AS, cât şi Marca scriu că francezul, ce nu şi-a prelungit contractul cu PSG, este mai aproape ca oricând de un transfer la Real Madrid, potrivit agerpres.ro.

Mbappe apare pe prima pagină a revistei Esquire, în versiunea sa spaniolă. Într-un lung interviu, el a revenit asupra începutului carierei sale şi a strecurat câteva indicii despre viitorul său.

“Campionatul Franţei nu este cel mai puternic din lume, dar m-am simţit întotdeauna responsabil, ca jucător emblematic, să-l fac să progreseze”, a declarat Mbappe, ceea ce ar putea fi interpretat ca un semn al dorinţei sale de a juca în altă ligă.

“O echipă nu este un grup de prieteni, nu e nevoie să iei masa în fiecare seară cu coechipierii tăi ca să câştigi”, a afirmat atacantul. El ar putea spune astfel că nu se mai simte în largul său la PSG, unde colegii săi sud-americani se întâlnesc regulat pentru a petrece timpul împreună.

Campionul mondial a spus că este “un atacant modern care poate juca pe orice poziţie” şi este caracterizat de “dorinţa de a progresa, de a da totul”, de “a câştiga tot” şi de a fi cel mai bun.

“La fiecare meci există nu puţine planuri anti-Kylian. Asta înseamnă că ei (adversarii) recunosc că sunt un mare jucător. Asta înseamnă că trebuie să ai mai multe corzi la arcul tău. Îmi place asta, fiindcă ador provocările”, a continuat el.

Mbappe nu a spus nimic despre posibilitatea de a câştiga în acest sezon Liga Campionilor alături de Lionel Messi şi Neymar. În schimb, el a povestit cum l-a ajutat pe Neymar să se adapteze când a venit în Franţa, spunându-i: “Aici, lumea vrea doar să te vadă jucând fotbal şi zâmbind!”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

România, sub teroarea COVID: Peste 140 de oraşe şi 690 de comune au incidenţă de peste 6 la mie

Publicat

in

De

146 de oraşe şi 690 de comune au incidenţe mai mari de 6 la mie, a anunţat sâmbătă CNCAV.

La orașe, incidenţa cea mai mare este în Bragadiru – 20,48, urmat de alte patru orașe tot din județul Ilfov: Popești-Leordeni – 19,5, Otopeni – 19,28, Voluntari – 18,28 și Măgurele – 16,51 la mie.

Urmează Capitala cu 16,09.

În ce privește comunele, rata cea mai mare de infectare se înregistrează în Brănișca, județul Hunedoara – 28,68. Urmează Malu, județul Giurgiu, cu 24,6 și Moldoveni (Ialomița) cu 24 la mie.

Alte 115 orașe și 1.015 comune au incidența mai mare de 3 la mie.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Mesaj din Moldova pentru România: Sângele apă nu se face, trimitem medici în misiune

Publicat

in

De

22 de medici și asistenți medicali moldoveni vor pleca luni în România pentru a ajuta colegii din țara vecină în lupta cu COVID.

Despre aceasta a scris Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook, transmite presa din Moldova.

”România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abea învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face.

Apoi în iarna lui 2021, chiar înainte de înfiorătorul val din primăvară, coloane de camioane pline iarăși cu echipamente au împânzit PMAN. Și cel mai important gest – vaccinul salvator, peste jumătate de milion de doze. Fiindcă sângele apă nu se face.

Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face.

Luni trimitem la Lețcani, Iași o echipă din 22 medici și asistenți, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

Vaccinați-vă dragi oameni și nu ne faceți atâtea bătăi de cap. Lăsați-ne să muncim pașnic, nu în condiții de război. Să construim spitale moderne, să aducem echipamente, să avem grijă de bătrâneii noștri, nu să cuplăm măști de oxigen la buze muribunde…”, a declarat ministra Sănătății.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend